Τσίπρας:«Να μην υποτιμάτε τις αντοχές ενός ταπεινωμένου λαού»

_dsc520514352511571435259522Το «παιχνίδι τελείωσε», διαμήνυσε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές. «Να μην υποτιμάτε μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος» απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε νέα τελεσίγραφα από τους Ευρωπαίους ηγέτες ενώ χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος με

τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ ο οποίος είπε στον Ελληνα πρωθυπουργό: «The Game is over», δηλαδή «το παιχνίδι τέλειωσε».

Πρόκειται για ξεκάθαρο εκβιασμό προς την πλευρά της Ελλάδας να τελειώνει με τη συμφωνία μέχρι το Σάββατο που είναι το επόμενο Eurogroup.

Ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε: «Η Ελλάδα έχει 1,5 εκ ανέργους, 3 εκ. φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι». Του τόνισε ακόμη «να μην υποτιμά μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος». Επίσης ο κ. Τσίπρας του τόνισε ότι έχει «καταθέσει προτάσεις» και πως «οι προτάσεις δυστυχώς των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ» και του επισήμανε ότι «το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα». «Είμαι αποφασισμένος», συνέχισε, «για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων, ενοποίηση ταμείων». Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο.

«Ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά την πρότασή μας, δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Οι προτάσεις δυστυχώς των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ», «το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα», επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε διάλογο που είχαν στη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Επιπλέον, του τόνισε «να μην υποτιμά μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος».
Plan B

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει ο P. Spiegel των FT, στο Eurogroup του Σαββάτου, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία, οι υπουργοί Οικονομικών θα εξετάσουν ένα plan B για την Ελλάδα το οποίο θα περιλαμβάνει capital control αλλά και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας για τον ελληνικό λαό!1 Σχόλιο

  • Astrexas on 26 Ιουνίου 2015 at 11:35

  Ενας ταπεινομενος λαος γινεται ευκολα φωλια του φασισμου απο κουτοπονηρους λαικιστες δημαγωγους.
  Ο φασισμος δεν εχει σχεση με την λογικη….
  Ο φασισμος ευκολα ερχεται αλλα δυσκολα φευγει…
  Ο φασισμος λογοκρινει ακομα και τον ΜΕΓΑ σκιτσογραφο ΑΡΚΑ…
  Ο φασισμος ηρθε και φωλιασε στην χωρα μας και θα τον λουστουμε

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: