Σαλπάρει ο τρίτος Στολίσκος Ελευθερίας (video)

'Σαλπάρει για τη Γάζα

Με τελικό προορισμό τη Γάζα, σαλπάρει ο τρίτος Στολίσκος Ελευθερίας. Στόχος να καταφέρει να σπάσει το εμπάργκο και να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους.
Τα πέντε πλοιάρια που απαρτίζουν το Στολίσκο μεταφέρουν φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμόΌπως λένε οι συμμετέχοντες που προέρχονται από διάφορες χώρες, θέλουν να δείξουν αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό, πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες.

«Αυτοί που έχουν ανάγκη, αυτοί που είναι σε κίνδυνο είναι οι Παλαιστίνιοι. Γι’ αυτό πρέπει να τους βοηθήσουμε. Πρέπει να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε εχθροί του Ισραήλ», λέει ένας Έλληνας γιατρός.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι ο Μπασέλ Γκατάς, μέλος του Κοινοβουλίου του Ισραήλ, που εξελέγη με την αραβική λίστα. Η Κνεσέτ είναι πιθανό να του αφαιρέσει τη βουλευτική ασυλία του.
Στην προσπάθεια λαμβάνει μέρος και ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας Μονσέφ Μαρζούκι, που μίλησε στο euronews: «Ενέργειες όπως το να δοθεί άδεια στο στολίσκο να προσεγγίσει τη Γάζα, θα άνοιγαν την πόρτα σε μία θετική διαδικασία. Αυτό που θέλουμε όλοι είναι η ειρήνη, βιώσιμη και με διάρκεια ειρήνη».

Στόχος των πληρωμάτων του Στολίσκου είναι να αντιμετωπίσουν οποιαδήπτε κατάσταση προκύψει χωρίς να χρησιμοποιήσουν βία.

Σε ανάλογη προσπάθεια που έγινε το 2010, Ισραηλινοί κομάντος έκαναν επιδρομή σε έξι πλοία με αποτέλεσμα δέκα άτομα να σκοτωθούν.


euronews.gr

1 Σχόλιο

    • nick on 26 Ιουνίου 2015 at 14:28

    εδώ δεν τους αρέσει η ελευθερία, τρέλα και κορδέλα πουλάνε στα τριτοκοσμικά
    εδώ έχουν αναλάβει εργολαβικά «δημοκρατικες» διώξεις, η ΟΠΛΑ του συριζα σε πλήρη δράση
    Γεωργουλες, Στούπας, Χατζόπουλος, Κασιμάτης , Αρκας, Πορτοκάλογλου, Πετρουλάκης πήραν μια ιδέα για την ελευθερία έκφρασης του συριζα
    οχι οχι δεν είναι φασισμός, απλά δεν τους αρέσει άλλη άποψη

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: