Τρόμαξαν οι δανειστές και αποσύρουν την πρόταση!

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ Μπροστα στην πιθανή καταψήφιση της. Σε ανοιχτή  γραμμή με  τους ανθρώπους τους στην Ελλαδα αναζητούν τρόπους ματαίωσης του Δημοψηφίσματος .

σκιτσοΑξιωματούχος της ευρωζώνης τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσε ότι «το Eurogroup θα διεξαχθεί» σήμερα, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο η συζήτηση να επικεντρωθεί πλέον σε ένα «σχέδιο Β», κάτι που φέρεται να επιθυμεί «ένας ορισμένος αριθμός χωρών», σύμφωνα με τον ίδιο….


Η συζήτηση περί εναλλακτικών σχεδιασμών αφορά το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, εξήγησε.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχους της ΕΕ, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητούσαν στο Eurogroup του Σαββάτου εναλλακτικές για περισσότερη βοήθεια διάσωσης προς την Ελλάδα περιλαμβανομένου και την επιβολή capital controls.

«Οι Έλληνες θα ψηφίσουν επί μιας συμφωνίας που δεν είναι πια πάνω στο τραπέζι», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας αξιωματούχος για να προσθέσει: «Είναι ώρα για το Plan B».

To σενάριο αυτό δημιουργεί ορισμένα σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Οπως π.χ. επί ποιου σχεδίου θα κληθεί να ψηφίσει ο ελληνικός λαός, όταν το σχέδιο αυτό έχει αποσυρθεί και αντικατασταθεί με άλλο το οποίο περιλαμβάνει και περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων;

Και μήπως αυτή η κίνηση των Ευρωπαίων αποτελεί απάντηση στην απόφαση Τσίπρα για δημοψήφισμα, απάντηση όμως που βάζει στο τραπέζι το δίλημμα «εντός ή εκτός ευρώ»;

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες διέρρευσαν σενάρια για εναλλακτικό σχέδιο που επεξεργάζονται οι δανειστές σε περίπτωση που καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ θα γίνει την Κυριακή το πρωί και αφού ληφθούν αποφάσεις από το Eurogroup. Ανάλογα με τις αποφάσεις αυτές θα γίνει κίνηση για διακοπή της χρηματοδότησης ή όχι. Στην πρώτη περίπτωση δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα.1 Σχόλιο

    • RYaN on 27 Ιουνίου 2015 at 13:20

    Δεν τρόμαξαν. Ποτέ δεν υπήρξε πραγματική πρόταση, αλλά ένα άτυπο συνονθύλευμα μέτρων που ήταν σίγουροι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να το δεχτεί. Ας έλεγε ναι η κυβέρνηση και θα γελάγαμε πολύ 🙂 Θα το έπαιρναν πάλι πίσω. Όπως κάνουν και τώρα.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: