Να πούμε «όχι» στην υποτέλεια ζήτησε ο ηγέτης της Ελλάδας!

Ο Αλεξης είναι ο πραγματικός ηγετης της Ελλάδας και αυτό που μας έλλειπε τόσα χρόνια. Γέννημα θρέμμα του Λαού, κοινωνός της εγχώριας δημόσιας παιδείας και σε συμμαχία μαζί του, όπου ο ένας φυλά τις πλάτες τους άλλου.

tsipras-vouliΠαράγωγο του συλλογικού συνειδητού «είναι»,  στόμα και η φωνή μιας νεαρής θρασύτατης και διεκδικητικής Ελλάδας που παύει να φυτοζωεί και να σέρνεται ενοχικά μεταξύ των μεγάλων αναζητώντας οίκτο.

Γράφεται πάλι Ιστορία. Μια χώρα που -με μια νέα γενιά- εισβάλει με τον Αλέξη Τσιπρα σε ένα κόσμο που φτιάχνεται και που δεν μπορεί ούτε δικαιούται να μας αγνοεί, να μας υποτιμά, να μας κουνά το δάχτυλο, να επιχειρεί να μας ταπεινώσει!

Η σημερινή ημέρα θα μείνει στην ευρωπαϊκή Ιστορία γιατί αμφισβητήθηκε το

δικαίωμα ενός κυρίαρχου λαού να αποφασίσει δημοκρατικά για το μέλλον του, δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής  το βράδυ της 27 Ιουνίου 2015 σε μαι ιστορική συνεδρίαση. Η αξιοπρέπεια ενός λαού δεν είναι παιχνίδι, τόνισε και διεμήνυσε ότι στη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει την άδεια των Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γερούν Ντάισελμπλουμ για τη διαφύλαξή της.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, με τη δύναμη της λαϊκής ετυμηγορίας, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας.

Αρνηθήκαμε την παράδοση της χώρας· η απάντηση του λαού πρέπει να είναι πάνδημη απέναντι στην άθλια συμφωνία των δανειστών, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι θα γίνει σεβαστή η ψήφος, όποια και αν αυτή είναι.

«Είμαστε ένας λαός που αγαπά την ειρήνη, όταν όμως μας κηρύττουν τον πόλεμο ξέρουμε να πολεμάμε και να νικάμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός έπειτα από μία θυελλώδη συνεδρίαση επί της απόφασης της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στη σκιά του δραματικού Eurogroup που κατέληξε σε ρήξη στις Βρυξέλλες.

Δεν αρνηθήκαμε τον συμβιβασμό, αλλά την παράδοση της χώρας ως μίας οικονομικής αποικίας σε αλλότρια συμφέροντα αλλά και της οικονομίας σε μία νέα υφεσιακή σκοτοδίνη, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας πάνδημη ψήφο στις κάλπες της 5ης Ιουλίου.

«Διαπραγματευτήκαμε με ανοιχτά χαρτιά και με διάθεση συνεργασίας, με στόχο έναν έντιμο συμβιβασμό. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι και προσωπικά έκανα ό,τι ήταν δυνατό. Στο τέλος επικράτησαν οι ακραίες φωνές μεταξύ των εταίρων και των θεσμών» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως κάθε πολίτης αυτού του τόπου γνωρίζει πως η Ελλάδα έκανε ειλικρινή προσπάθεια διαπραγμάτευσης. «Από τις πρώτες μέρες της εκλογής μας δώσαμε σκληρή μάχη για τον λαό και την πατρίδα μας, τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι «διαπραγματευτήκαμε με την πλάτη στον τοίχο σε συνθήκες πρωτοφανούς ασφυξίας».

Από χθες το βράδυ, επισήμανε ο κ. Τσίπρας, «ξεκίνησε μια απίστευτη εκστρατεία φόβου που θα κλιμακωθεί» και πρόσθεσε: «Ο κόσμος όμως πεισμώνει. Οι Έλληνες γνωρίζουν να αψηφούν τον φόβο και να αντέχουν. Ας αναλογιστούν κάποιοι ότι οι εκβιασμοί φέρουν αντίθετα αποτελέσματα. Η αξιοπρέπεια ενός λεηλατημένου λαού δεν είναι παιχνίδι. Χθες μας εκβίαζαν με τη ρευστότητα, σήμερα με τις τράπεζες, κάποτε και οι εκβιασμοί στερεύουν. Το μόνο που σήμερα έχει να φοβηθεί ο ελληνικός λαός μετά από τόσα χρόνια λεηλασία είναι ο φόβος.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης μεταξύ άλλων:

«Μας ζήτησαν να αυτοεξαιρεθούμε από το ευρωπαϊκό κεκτημένο των συλλογικών διαπραγματεύσεων». «Απαίτησαν την εκτόξευση του ΦΠΑ στον τουρισμό, δηλαδή στα ξενοδοχεία και την εστίαση, από το 6,5% στο 23%». «Δεν μας ζήτσαν να συμφωνήσουμε, μας ζήτησαν να παραδώσουμε την πολιτική μας αξιοπρέπεια». «Μας ζήτησαν όπως και τους προηγούμενους να επιτεθούμε, για μία ακόμα φορά, στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους». «Η ώρα που θα καταλάβουν ότι η Ελλάδα δε πρόκειται να παραδοθεί. Ότι δεν είναι παιχνίδι που τελείωσε». «Η απόφασή μας να εκφραστεί κυρίαρχα ο ελληνικός λαός δεν είναι απόφαση ρήξης με την Ευρώπη». Είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα στείλει μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας σε όλη την Ευρώπη. Ενα μεγάλο ναι στην απόφαση της κυβέρνησης να απορρίψει αυτό το τελεσίγραφο που προσβάλλει τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.

8 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • Ισόνομος Πολίτης on 28 Ιουνίου 2015 at 13:02

  Πολλές φορές ένας έντονος κνησμός ….. κυρίως σε μια ευαίσθητη περιοχή, παρά το έντονο ξύσιμο…….δύσκολα…καταπραϋνεται……
  Πόσο μάλλον όταν αιτία του είναι ο «ύπερθεν» ……σχετικός!

   • pap-net on 28 Ιουνίου 2015 at 18:55
    Author

   Ο Τσιπρας είναι αυτό που δεν γέννησε ο αντρέας και αναζήτησες στον ΓΑΠ και αυτό ήταν και είναι δείγμα της ικανότητας να αντιλαμβάνεσαι τα όσα συμβαίνουν Ισονομε.

    • nick on 28 Ιουνίου 2015 at 21:48

    δείξε μου τους συνεργάτες σου (φίλους σου) να σου πω ποιος είσαι
    με την βοήθεια των ψήφων του Καμένου και της Χρυσής Αυγης οδήγησαν τον τόπο σε εκλογές και περιπέτειες
    με την βοήθεια του Καμένου και της ΧΑ πάμε σε δημοψήφισμα
    με τον Καμένο κυβερνούν
    όλο το διεφθαρμένο πασοκ εκει
    οτι σουργελο έχει η πολιτική ζωή εκει κι έχουν γίνει όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα
    ένας τσαρλατάνος αμοραλιστής είναι, οδήγησε την χώρα σε μεγάλη περιπέτεια κι όλοι εσείς τον χειροκροτείτε και προσπαθείτε να πλασάρετε τον κουτσό Αστραχάν σαν Πήγασο
    ένας ανεύθυνος κι ανίκανος απατεώνας που θέλει να ρίξει το φταίξιμο του στον κόσμο

    • Ισόνομος Πολίτης on 28 Ιουνίου 2015 at 22:50

    Ο ΓΑΠ σαν γιός του Μεγάλου Ανδρέα Παπανδρέου μπορεί να μην εξελίχθηκε εφάμιλλος του πράγματι, όμως έχει κάθε δικαίωμα να νοιώθει περήφανος για τον πατέρα του και την οικογένειά .
    Ο «δικός» σου Τσίπρας ΠΑΠ σαν γιός του μακαρίτη Παύλου Τσίπρα, δεν γνωρίζω πως μπορεί να νοιώθει εκτός από τα πλούτη που από εκείνον κληρονόμησε (πιθανόν).
    Και το λέω αυτό γιατί, ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα ως πολιτικός μηχανικός ήταν κύριος μέτοχος και συνιδρυτής της μεγάλης τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ».
    Είναι η εταιρεία που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ», έπαιρναν χωρίς διαγωνισμούς και διαδικασίες, ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα, επί 21ης Απριλίου!
    Και αυτό ελέω Στυλιανού Παττακού!!!!!
    Αυτά για πληροφόρησή σου.
    Και καλό είναι νομίζω να αποφεύγει κανείς να ……….συγκρίνει τα εντελώς ανόμοια πρόσωπα και γεγονότα….

  • nick on 28 Ιουνίου 2015 at 17:55

  αναρωτιόμουν κι εγώ για το πρήξιμο

  • Astrexas on 28 Ιουνίου 2015 at 20:07

  Παπ εχεις καταλαβει οτι αυτο που προσδοκουμε σημερα ειναι αυτο που αποριπταμε μετα βδελυγμιας χθες και αυτο ειναι το αποτελεσμα των ικανοτητων του ηγετη σου τσιπρα???

  εκτος και αν πιστευεις οτι αν μας οδηγησει στην δραχμη με τον τροπο που παει θα καλοπερασει και αυτος και εμεις!!!

   • Astrexas on 28 Ιουνίου 2015 at 20:09

   η, εκτος και αν πιστευεις οτι με πορδες βαφοντε αυγα.

   η,αν με την χουντα που θα προσπαθησει να εγκαθιδρυσει ΑΝ τα καταφερει..ο Ελληνικος λαος θα μεινει με σταθρωμενα χερια

    • Astrexas on 28 Ιουνίου 2015 at 20:26

    η,οτι δεν ζουμε στο 2015 αλλα στο 1950

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: