Μπορεί να αποφασίσουμε διαφορετικά για το δημοψήφισμα

rp_dragasakis1236.jpgΑποκαλυπτικός για τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ωρών ήταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Ανέφερε ότι ο ίδιος εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία με τους δανειστές. Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μάλιστα να ακυρωθεί το δημοψήφισμα: «Είναι πολιτικό θέμα, μπορεί να αποφασίσει κάτι διαφορετικό η κυβέρνηση, το κάναμε για να επιτύχουμε

συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά.«Η χώρα έχει χρηματοδοτικές ανάγκες για να πληρώνει τα παλιά χρέη. Εδώ που είμαστε χρειαζόμαστε μια πιο συγκεκριμένη λύση. Γι’ αυτό υποβάλλαμε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για δύο έτη, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές και να δούμε ανάπτυξη συντομότερα» είπε ο κ.Δραγασάκης.

Με αφορμή τις σημερινές εξελίξεις ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι έχουμε ανοιχτό το τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Το ζητούμενο είναι μια βιώσιμη συμφωνία για εμάς αλλά και για τους εταίρους μας. Έκανε λόγο για ανάγκη μιας λύσης όχι στην βάση της υποταγής, ούτε στην βάση της τυφλής ρήξης.

Χαρακτήρισε το πρόγραμμα που έληξε περατωμένο και αποτυχημένο, και ότι δεν μπορεί να υπάρχει έξοδος από την κρίση μέσω μείωσης μισθών και συντάξεων.

Αναφορικά με το νέο Eurogroup αύριο, είπε ότι «η συζήτηση θα συνεχιστεί, ώστε να αποσαφηνιστεί το κλίμα και τα μέτρα της συμφωνίας».

Σχετικά με το χρέος επανέλαβε την πάγια θέση για ένα νέο σχεδιασμό αναφορικά με το χρέος προκειμένου να γίνει βιώσιμο.

Αναφορικά με το δημοψήφισμα είπε ότι, είτε «Οχι» βγει, είτε «Ναι» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συμβολίζει τον αγώνα του ελληνικού λαού για αξιοπρέπεια.

Επιβεβαίωσε ότι η Αθήνα ζήτησε παράταση της πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ, ύψους 1,56 δισ. ευρώ, πριν λήξει η διορία απόψε τα μεσάνυχτα, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία της Bild.

Ακόμη, επιβεβαίωσε και την υποβολή αιτήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος στην ΕΚΤ να επεκτείνει το πλαφόν του έκακτου μηχανισμού ρευστότητας ELA για τις ελληνικές τράπεζες.

Ευρωπαϊκές πηγές, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters μετά το αποψινό Eurogroup, ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε πως εάν υπάρξει συμφωνία, θα ακυρωθεί το δημοψήφισμα.

Δραγασάκης στο Twitter: Ποτέ δεν είπα…

Με ανάρτησή του πάντως στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ.Δραγασάκης υποστηρίζει ότι δεν ειπώθηκε από τον ίδιο ότι εισηγήθηκε στον κ.Τσίπρα να αποδεχτεί την πρόταση των θεσμών, ούτε και ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μη γίνει το δημοψήφισμα ή ότι είναι ανοιχτό να ακυρωθεί.

«Η ερμηνεία και ο σχολιασμός λεγομένων είναι απόλυτα θεμιτές πρακτικές, η κραυγαλέα παραποίησή τους όμως είναι απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και σημειώνει ότι το δημοψήφισμα προκηρύχθηκε για να επιτευχθεί συμφωνία με συγκεκριμένα κριτήρια.


1 Σχόλιο

    • nick on 1 Ιουλίου 2015 at 06:13

    Ψινάκης στο twetter
    «Μουν@@… Κανονίστε από αύριο να δούμε έστω και μια γριούλα να περιμένει στην ουρά των ΑΤΜ τη σύνταξή της… Μην μας αναγκάσετε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας…. ΓΕΛΟΙΕΣ…».

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: