Δημοσκόπηση : Έως 62% δηλώνουν ΟΧΙ. Τέλος οι θυσίες για το ευρώ

κουκουβαγια ευρω86% δηλώνουν οτι θα πάνε να ψηφίσουν  και το ΟΧΙ προηγείται σε όλες τις κοινωνικές ομαδες σε ποσοστό που φτάνει έως και 62% στου άνεργους

Το «όχι» στην πρόταση των θεσμών προκρίνεται ως επιλογή των πολιτών με βάση και την νέα δημοσκόπηση οποία γίνεται μετά τον εκβιασμό. Η δημοσκόπηση δείχνει ότι μετά το κλείσιμο των τραπεζών, το ποσοστό του «όχι» μειώθηκε ελαφρώς  αν και εξακολουθεί να προηγείται  καθαρά έναντι του «ναι».

Πιο αναλυτικά σήμερα το «όχι» είναι στο 46%, το 37% λέει «ναι» στην πρόταση των θεσμών ενώ 17% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».


το 57% δήλωσε «όχι» στην πρόταση των θεσμών, το 30% «ναι» ενώ ποσοστό 13% «δεν ξέρω/δεν απαντώ» σύμφωνα με δημοσκόπηση της ProRata για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Μετά το κλείσιμο των τραπεζών το ποσοστό του

Στο ερώτημα «θεωρείτε σωστή ή λανθασμένη την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε δημοψήφισμα για την έγκριση ή την απόρριψη της πρότασης των θεσμών», το 50% τη θεωρεί σωστή, το 38% λανθασμένη, το 7% ούτε σωστή ούτε λανθασμένη και το 5% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Το 86% δηλώνει ότι θα προσέλθει στην κάλπη για να ψηφίσει σε αυτό το δημοψήφισμα, το 8% λέει ότι δεν θα προσέλθει και το 6% «δεν ξέρει/δεν απαντά».

Το ΟΧΙ ανα κοινωνική ομάδα

 • Οι επιχειρηματίες σε ποσοστό 46% λέει «όχι», 33% λένε «ναι» στην πρόταση των θεσμών  και το 21% «δεν ξέρει/δεν απαντά».
 • Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα σε ποσοστό50% λένε «όχι», 37% λένε «ναι»,  13% «δεν ξέρω / δεν απαντώ».
 • Οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα σε ποσοστό 56% λένε «όχι», 29% λένε «ναι», 15% «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».
 • Οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα σε ποσοστό 45%  λενε «όχι», 41% λένε «ναι», 14 «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
 • Οι συνταξιούχοι του δημοσίου σε ποσοστό 46% «όχι», 43%  το «ναι»,  11% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
 • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε ποσοστό 52% λένε «όχι», 32%  το«ναι», 16 «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
 • Οι άνεργοι σε ποσοστό 62% λένε «όχι, 23%  «ναι», » και 15% «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».
 • Νοικοκυρές σε ποσοστό  41% «όχι», 34%  «ναι»,25% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

πηγη


6 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

 1. Μακάρι να είναι έτσι… Εμένα, πάντως, αν με ρωτάς -κι αφού τα παζάρια συνεχίζονται, αν υπάρχει τρόπος να ακυρωθεί αυτό το δημοψήφισμα, καλό θα ήταν… Καταρχήν επειδή η πρόταση της Τρόικας έχει αποσυρθεί, οπότε θα πούμε «ΟΧΙ» σε κάτι που δεν υφίσταται, αλλά κυρίως επειδή για προφανείς λόγους, είναι ορατός ο κίνδυνος να μας βγει από την κάλπη κανένα ξεγυρισμένο «ΝΑΙ», τέτοιο που θα μας στείλει στις εποχές των παγετώνων κι ακόμα παραπέρα… http://wp.me/p3ThAQ-xr

   • Astrexas on 1 Ιουλίου 2015 at 14:38

   το ΟΧΙ να δεις που θα μας στηλει!!!!

  • Ισόνομος πολίτης on 1 Ιουλίου 2015 at 11:53

  Τρεις το λάδι…. τρείς το ξύδι και………. ο Τσίπρο – Βαρουφάκης στον αγύριστο!

  • pap-net on 1 Ιουλίου 2015 at 12:02
   Author

  τα στοιχεία είναι από το Μπομπολισταν Δημοσκόπηση:

  • RYaN on 1 Ιουλίου 2015 at 14:08

  Μία νέα διατύπωση του ερωτήματος στο δημοψήφισμα, η οποία παρεμπιπτόντως φέρει όλη την τρέχουσα νομιμότητα που θα μπορούσε να υπάρξει:
  «Θυμάστε μία πρόταση που μας έκανε το Eurogroup στις 25 Ιουνίου τρέχοντος? Αυτή η πρόταση δεν ισχύει πια, αλλά πείτε μας αν σας άρεσε? : ΟΧΙ / ΝΑΙ – ΝΑΙ/ΟΧΙ – ΟΧΙ/ΟΧΙ – ΝΑΙ/ΝΑΙ»
  Διευκρίνηση: ΝΑΙ/ΟΧΙ – ΟΧΙ/ΟΧΙ προσμετρά ως ΟΧΙ και ΟΧΙ / ΝΑΙ – ΝΑΙ/ΝΑΙ προσμετρά ως ΝΑΙ»
  🙂

  • MAKIS on 1 Ιουλίου 2015 at 15:07

  ΔΩΣΑΝ (ΣΗΜΙΤΗΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΞΕΝΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΤΟΝ ΝΤΑΡΓΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΕΙΚΛΙΔΑ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ(ΙΤΑΛΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΤΕΣΤ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΝΕΙ. ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ.
  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΦΟΡΟ 30-40% ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΞΩ , ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: