Ο Τσιπρας ξεκαθαρίζει τις κόκκινες γραμμές μας!

tsiprasΜε δισέλιδη επιστολή του ο Αλέξης Τσίπρας προς τους επικεφαλής της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ , για νέο δάνειο που ζητήθηκε απο τον ESM , ύψους 29,1 δισ. ευρώ, δηλώνει ότι η Αθήνα  επιμένει στην  ειδική

έκπτωση ΦΠΑ κατα 30% για τα νησιά.


Για το κρίσιμο ζήτημα της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, ο Αλέξης Τσίπρας ζητά οι αλλαγές των ορίων συνταξιοδότησης  που θα φτάσουν μέχρι το 2022 να ξεκινήσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο και όχι άμεσα.

Επίσης ζητά η  σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ να γίνει με βραδύτερο ρυθμό ενω οι δανειστες  ζητούν να γίνει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019.

«Η Ελληνική Δημοκρατία είναι προετοιμασμένη να αποδεχθεί αυτήν την συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, υπό την αίρεση των παραπάνω τροποποιήσεων, προσθηκών ή διευκρινίσεων, στο πλαίσιο μιας παράτασης του λήγοντος προγράμματος (διάσωσης) και της νέας δανειακής συμφωνίας για την οποία υπεβλήθη αίτημα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου 2015», γράφει ο κ. Τσίπρας.

«Όπως θα παρατηρήσετε», συμπληρώνει, «οι τροποποιήσεις μας είναι ολοκληρωμένες και σέβονται πλήρως την ευρωστία και αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος».

H επιστολή:

tsipras1

tsipras2

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, με τη νέα κυβερνητική πρόταση ζητείται μια συμφωνία που θα ρυθμίζει τα ζητήματα χρηματοδότησης μέσω του ESM , ώστε να καταστεί βιώσιμο το χρέος καθώς και να δοθεί έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές, με τη νέα πρόταση της κυβέρνησης:

Διατηρείται ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά.

Αναστέλλεται η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Το νέο πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις θα ψηφιστεί το φθινόπωρο του 2015.

Δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ για το γάλα, τα φαρμακεία, το ψωμί και τις Κυριακές.

Δεν θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Το Μαξίμου σπεύδει τέλος να ξεκαθαρίσει ότι «σειρά μέτρων που προτείνουν οι θεσμοί δεν θα εφαρμοστούν άμεσα αλλά σταδιακά, ώστε η κυβέρνηση να βρει ισοδύναμα μέτρα για την αντικατάστασή τους».

Από την κυβέρνηση επιβεβαιώθηκε ότι η νέα πρόταση προς τους θεσμούς συνοδεύτηκε από επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.


Αρέσει σε %d bloggers: