Ανέφερε ακόμη ότι υπερψήφιση του ”ναι”, σημαίνει συνέχιση της πολιτικής που έδιωξε 300.000 παιδιά, νέους επιστήμονες, μετανάστες στο εξωτερικό, σημαίνει μείωση των συντάξεων, κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, σημαίνει συνέχιση της πολιτικής της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά.

Ειδικότερα για την εθνική άμυνα τόνισε πως «θα υπάρξει απόλυτος αφοπλισμός» θυμίζοντας «ότι το πρώτο αίτημα της τρόικας προς το υπουργείο Άμυνας ήταν μείωση προσωπικού κατά 20%» και σημείωσε: «Ποιοι θα απολυθούν; Θα απολυθούν οι πενταετείς, θα απολυθούν οι ΕΠΟΠ, θα απολυθούν οι υπαξιωματικοί».

Υπενθύμισε ότι η χώρα δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τις δανειακές συμβάσεις από τον Αύγουστο του 2014 έχοντας πληρώσει όλο αυτό το διάστημα 17 δισεκατομμύρια ευρώ σε τοκοχρεολύσια προς τους δανειστές και έχοντας παράλληλα να καλύψει τα έξοδα της λειτουργίας του κράτους, μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία, άμυνα.

Αναφερόμενος στο θέμα των νησιών είπε: «Όλα τα νησιά της ΕΕ, λόγω της νησιωτικότητας και ιδιαίτερα του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, έχουν ειδικά καθεστώτα. Η Ίμπιζα στην Ισπανία, η Κορσική στη Γαλλία, όλα τα νησιά της Μεσογείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν ειδικό καθεστώς. Στην Ελλάδα υπήρχε μία έκπτωση 30% από το ΦΠΑ, που πλήρωναν οι άλλοι πολίτες της μητροπολιτικής Ελλάδος». Και «έρχονται και μας λένε ότι ειδικά για την Ελλάδα, κατά παράβαση κάθε ευρωπαϊκής νομοθεσίας και κάθε συνταγματικής διάταξης, όπως το άρθρο 101 του Συντάγματος, θα πρέπει να ακυρωθεί ο ΦΠΑ στα νησιά» τόνισε λέγοντας πως από αυτό «θα κερδίσουν εκείνοι οι οποίοι θα απορροφήσουν τον τουρισμό αυτό. Στα παράλια της Μικράς Ασίας, απέναντι ακριβώς από την Κω, από τη Ρόδο, από τη Σάμο, από τη Χίο, από τη Μυτιλήνη, υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες μπορούν να προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό στα 5 ευρώ και εμείς εδώ είμαστε υποχρεωμένοι να το πηγαίνουμε στα 15 και στα 20 ευρώ».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η χώρα είναι στην διαπραγμάτευση από την οποία δεν έφυγε ποτέ και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση κατέβαλλε τιτάνιες προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης.

Ερωτηθείς για τον ρόλο «που έπαιξαν ο κ. Σαμαράς, η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης στις Βρυξέλλες όταν βρισκόμαστε ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν κοντά σε συμφωνία», ο κ. Καμμένος σχολίασε πως «είναι απίστευτο να βλέπεις πολιτικά κόμματα και αρχηγούς να περιφέρονται στα γραφεία των Βρυξελλών σαν κοράκια προκειμένου να αρπάξουν την εξουσία και να δείξουν ποιος είναι ο πιο δουλοπρεπής».

Τέλος, απευθυνόμενος στους πολίτες, ο κ. Καμμένος κατέληξε λέγοντας πως «αν πιστεύουν ότι είναι στο κλαμπ των ανθρώπων που πιστεύουν στην Γερμανία ας ψηφίσουν ”ναι”, εάν πιστεύουν ότι αυτό εδώ το έθνος θα πρέπει να διοικείται δημοκρατικά με τη βούληση των πολιτών, προς το συμφέρον των πολιτών, να ψηφίσουν ”όχι”».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ