Τσίπρας: Δεν πρόκειται να δεχθούμε μειώσεις στις ένοπλες δυνάμεις – Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική ομοψυχία

rp_tsipras5.jpgΔιαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης συνάντησης με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο στο Πεντάγωνο. Ταυτόχρονα,

υπογράμμισε ότι πρέπει να διαφυλαχτεί η εθνική ομοψυχία.


«Όσο περνά από το χέρι μας, και εγώ προσωπικά και ο υπουργός Άμυνας, δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μειώσεις που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν νέες ανισότητες στον κοινωνικό ιστό και κυρίως μειώσεις στις αποδοχές των ενόπλων δυνάμεων», ανέφερε ο πρωθυπουργός ενώ ταυτόχρονα τόνισε ότι η  «χώρα παρά τις οικονομικές δυσκολίες, διατηρεί και αυξάνει την γεωπολιτική της δυναμική».

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «αυτό αφορά τον πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή οικονομική δυσκολία, οφείλουμε να διατηρήσουμε αυτόν τον πυρήνα της κυριαρχίας μας».

«Θα αποφασίζουμε εμείς πως θα διανέμουμε τους πόρους, θα αποφασίζουμε εμείς πού θα κάνουμε περικοπές. Θα αποφασίζουμε εμείς για τον τρόπο με τον οποίο θα διατηρούμε το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων που αποτελεί προϋπόθεση για την εθνική μας κυριαρχία».

«Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του γεωπολιτικού προσανατολισμού της χώρας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας την ίδια στιγμή ότι «υπάρχουν όμως δυνατότητες που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε μέσα από μια ενεργητική εξωτερική πολιτική για να αναβαθμίσουμε την υπάρχουσα γεωδυναμική πολιτική».

Να διαφυλάξουμε την εθνική ομοψυχία

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τις δύσκολες αυτές ώρες «οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική ομοψυχία», σχολιάζοντας ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη δημοκρατική διαδικασία και χωρίς δραματοποιήσεις.

«Την επόμενη ημέρα όλοι θα είμαστε ένα στην προσπάθεια της χώρας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση με τη δυνατότητα διατήρησης της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και της εθνικής κυριαρχίας» συμπλήρωσε.Αρέσει σε %d bloggers: