Το eurogroup έδειξε την Στρατηγική των ευρωπαίων

grexitΣτο eurogroup πρέπει να φανεί παγκόσμια ότι η Ελλάδα είπε ΌΧΙ και δεν κατέθεσε προτάσεις. Οι λόγοι είναι προφανείς: πρέπει να φανεί ότι η Ελλάδα φεύγει!11 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • Ισόνομος πολίτης on 8 Ιουλίου 2015 at 10:35

  Η μέχρι τώρα διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές της Ελλάδας (μέχρι την Κυριακή 05/07/2015)και με ΥΠΟΙΚ κάποιον πανάσχετο σαλτιμπάγκο, έχει φέρει μόνο καταστροφικά αποτελέσματα και τίποτε το θετικό.
  Προχθές Δευτέρα 06/07/2015, ξεκουμπίστηκε από την κυβέρνηση αφήνοντας πίσω
  μια τρομακτική ζημιά που έχει προκληθεί στην πραγματική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα κυρίως εξαιτίας του.
  Δυστυχώς για όλα αυτά θα μείνε ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ και θα γυροφέρνει δεξιά – αριστερά & και σε επί διεθνούς επιπέδου χώρους, ως «μάγκας» και «επιστήμονας».
  Και διερωτάται κανείς για όλο αυτό το οικονομικό ολοκαύτωμα που βλέπουμε γύρω μας, τελικά ποιος θα ΠΛΗΡΩΣΕΙ?
  Ποιος άραγε θα αναλάβει την ευθύνη γι’ αυτό?
  Κανείς φυσικά
  Ούτε ο νεοσσός μικρομέγαλος, αυθάδης και μονοσήμαντα τοποθετημένος στη Ρήξη Αλέξης Τσίπρας, ούτε το συνεταιράκι του ο Καμμένος, ούτε ο Λαφαζάνης ούτε κανείς τους
  Η Χώρα βρίσκεται σε ένα κύκλο ύφεσης με ενάμιση πόδι στη χρεοκοπία και τα αναιδέστατα πολιτικά φρόκαλα του ΣΥΡΙΖΑ, των νεοναζί της Χ.Α, των αριστεριστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των λοιπών ακροδεξιοαριστεριστικών οργανώσεων, χόρευαν πίνοντας και τραγουδώντας την Κυριακή το βράδυ για το «ΌΧΙ» στο δημοψήφισμα Το δημοψήφισμα που οδηγούσε στην εθνική κατάντια και το πουθενά..
  Απελπιστική κατάσταση!
  Θλίβομαι για όλα αλλά νοιώθω και λίγο…… καλά γιατί δεν συγκαταλέγομαι στους απερίσκεπτους και άσχετους Έλληνες που έδωσαν «ΌΧΙ» στο νόθο και καταχρηστικό αυτό δημοψήφισμα.
  Το σίγουρο είναι ότι το καταστρεπτικό «ΌΧΙ» που θα πάρουν την Κυριακή στην διάσκεψη κορυφής (είναι και αυτό πολύ πιθανό) θα το πληρώσω και εγώ ο «γερμανοτσολιάς» του «ΝΑΙ»…
  Αν παραμείνουμε φίλες & φίλοι στην Ευρώπη από Δευτέρα 13/07/2015 (και με όποιο κόστος), θα είναι κάτι ΚΑΛΟ ετούτες τις αποφράδες ημέρες που ζούμε…

  • RYaN on 9 Ιουλίου 2015 at 00:01

  Κάποιοι στη Γερμανία άρχισαν ήδη να καταλαβαίνουν μέχρι ένα σημείο.

  • Ισόνομος πολίτης on 9 Ιουλίου 2015 at 12:46

  Αριστερό Τρίτο Μνημόνιο = (ΑΤΜ):
  http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/328380,ATM-shmainei-Aristero-Trito-Mnhmonio—.html
  Εδώ το διάβασα και μου άρεσε σαν σλόγκαν κυρίως και όχι σαν σχόλιο…
  Αριστερό Τρίτο Μνημόνιο (ΑΤΜ) και εσείς που ρίξατε και το παίζετε «ΌΧΙ,» συνειδητοποιείστε επί τέλους ότι όσο περισσότεροι τσαμπουκάδες, βαρουφακισμοί – Λαπαβιτσανιμοί και Λαφαζανισμοί, τόσο περισσότερα δις στην καμπούρα του φτωχού, αδύναμου και δυσκολεμένου απλού Έλληνα πολίτη…
  Η Ε.Ε των 500 εκατομμυρίων πολιτών λειτουργεί με «κανόνες» και «οδηγίες», γιατί με βάσει αυτή την λογική στήθηκε και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά…
  Όσοι τους αρνούνται ή τους παραβιάζουν «ορθώνοντας περήφανα το ανάστημά» τους, γκρεμοτσακίζονται και στο τέλος πληρώνουν και όλα τα σπασμένα….
  Κοντά στο νου και η γνώση……λοιπόν…

   • RYaN on 9 Ιουλίου 2015 at 18:20

   Αυτοί που μέμφεσαι, τουλάχιστον ξέρουν τι θέλουν. Όλοι οι άλλοι ξέρουν?
   Ο Έλληνας ποτέ δεν είδε το ευρώ σα δικό του νόμισμα, αλλά κάτι σα χρυσή λίρα. Όσοι είχαν κι όσοι στο δρόμο έβγαλαν κατιτίς, μετέτρεψαν πανεύκολα τις δραχμές τους σε ευρώ, τα πήραν και ακόμα τρέχουν….

    • pap-net on 9 Ιουλίου 2015 at 18:55
     Author

    κοπρίτες

  • Ισόνομος πολίτης on 10 Ιουλίου 2015 at 10:36

  Προσωπικά όντας νέος και με «προοδευτικές» θέσεις και απόψεις τότε, εντάχτηκα από νωρίς στη λογική του «δόγματος»:
  «ΕΟΚ & ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο..»
  Πίστευα πως όλα μπορούν να αλλάξουν και όλα μπορούν να διορθωθούν ή να ξεκινήσουν από την αρχή, αρκεί να είμαστε πεπεισμένοι και μαχητικοί πίσω από αυτό το «σοσιαλιστικό δόγμα» για την εξωτερική μας πολιτική.
  Θέση μας τότε και ιδεολογικοπολιτικός μας χώρος ο «τρίτος κόσμος» και πορεία μας ο «τρίτος δρόμος»
  Νούφαρα, σιούφαρα και μπουρδέγγες «ατάκτως ερριμμένα»…
  Θέλω μόνο να θυμίσω εδώ πως ο «αιρετικός» Σημίτης που διακήρυττε τότε το:
  «Ανήκουμε στην Ευρώπη των Λαών» παρά λίγο να διαγραφεί και όντας σε δυσμένεια, δεν συγκαταλέχτηκε ούτε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ σε εκείνες τις εκλογές.
  Κερδίσαμε τις εκλογές το 1981 και το δόγμα άλλαξε εν μιά νυχτί:
  «Το κόστος της εξόδου της χώρας από την ΕΟΚ, είναι απείρως μεγαλύτερο από αυτή καθ εαυτή την παραμονή μας,» έλεγε ο Πρωθυπουργός πια Ανδρέα Παπανδρέου..
  Δεν ακούστηκε «κίχ» και δεν «έσπασε» μύτη..
  Κάποια Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα (ΜΟΠ) μας δόθηκαν για μεταρρυθμίσεις, προσαρμογές και ανάπτυξη και έτσι πορευόμενοι, φτάσαμε στη Συνθήκη του Μάαστριχτ.
  Ο ίδιος πολιτικός μας «μέντορας» ο Ανδρέας Παπανδρέου την χαιρέτησε και καλωσόρισε στο «δικό μας σπίτι την Ε.Ε» την καθιέρωση του κοινού μας νομίσματος του €.
  Αυτά έτσι για να μην ξεχνιόμαστε……δηλαδή!.
  Και τώρα τι γίνεται με τους περήφανους, αξιοπρεπείς και μαχητικούς μας «ΟΧιδες»?
  Αν (και το εννοώ το «αν») υπογραφεί συμφωνία (μακάρι – χίλιες φορές…. μακάρι), αντιλαμβάνονται τι είναι «αυτά» στα οποία την περασμένη Κυριακή είπανε (υποτίθεται) «ΟΧΙ»?
  Αυτά που θα δεχτούμε με το Α.Τ.Μ (Αριστερό Τρίτο Μνημόνιο) είναι πολύ επαχθέστερα «σύντροφοι,» από εκείνα εναντίον των οποίων, βροντοφωνάξατε ΟΧΙ με το 62% (σχεδόν) του εκλογικού σώματος…

  • RYaN on 10 Ιουλίου 2015 at 11:39

  Σε καθαρά οικονομικούς όρους, η ΕΚΤ επέβαλε επιτόκια φύλαξης στις καταθέσεις, τη στιγμή που το ρίσκο στην Ελλάδα άγγιζε επίπεδα καζίνο.Νομίζω ότι αυτό εξηγεί πολλά από όσα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο , ενώ η ευθύνη των Ντράγκι και Στουρνάρα είναι τεράστια.

   • RYaN on 10 Ιουλίου 2015 at 12:45

   Στο παραπάνω μπορεί να προσθέσει κανείς και τη σημαντική πτώση του ευρώ ως προς το δολάριο λόγω του QE της ΕΚΤ. Οι ελληνικές καταθέσεις υπέστησαν τις συνέπειες της πτώσης, χωρίς η Ελλάδα τελικά να συμμετάσχει στο QE !!!

    • Ισόνομος πολίτης on 10 Ιουλίου 2015 at 13:30

    Το Q.E (ποσοτική χαλάρωση) που εφάρμοσε ο Ντράγκι, στόχο είχε να αυξήσει την ενεργό ζήτηση – που με την σειρά της θα περιόριζε την ύφεση..
    Ήταν απαίτηση πριν από ένα χρόνο του συνόλου σχεδόν των χωρών της €ζώνης (πλην Γερμανίας).
    Και γιατί να έχει ευθύνη επ αυτού ο Ντράγκι?
    Η Ελλάδα εξαιρέθηκε γιατί ήταν οικονομικός παρίας..
    Για την κατάστασή μας δεν μας φταίνε οι άλλοι, αλλά εμείς οι ίδιοι φταίμε 45 χρόνια τώρα.
    Αχαλίνωτη κατανάλωση και υποπαραγωγικότητα σε όλους τους τομείς…
    Ο μεγαλύτερος δημόσιος τομέας (στενός & ευρύτερος) από όλες τις άλλες χώρες – και μακράν πρώτη στη φοροδιαφυγή και φοροκλοπή (αναφέρομαι στον μη αποδοτέο Φ.Π.Α)..
    Τι να σου κάνουν οι «άλλοι»?
    Πάρα και καλά…. (αν σήμερα έχουμε καλά….αποτελέσματα)

     • RYaN on 10 Ιουλίου 2015 at 15:15

     Οικονομικός παρίας ή οικονομικός όμηρος ή αιχμάλωτος? Υπάρχουν πολλές όψεις στο ίδιο νόμισμα.

     • RYaN on 10 Ιουλίου 2015 at 15:51

     Στα παραπάνω σχόλιά μου μίλησα για 2 πολύ σαφείς λόγους που οδήγησαν σε καταστροφή των ελληνικών τραπεζών μέσα στο τελευταίο έτος και για 1αντιστάθμισμα, που δεν τους δόθηκε ποτέ. Τα τελευταία γεγονότα ήταν το επιστέγασμα ενός ELA που είχε, ξεκινώντας από πέρυσι το καλοκαίρι, ανέβει στα 89 δισ. και όπου οι εύκολες πολιτικές ερμηνείες και εντέλει πλήρως αντιεπιστημονικές γοήτευαν και συνεχίζουν να γοητεύουν τα χαζά κεφάλια των ιθυνόντων….

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: