Σόιμπλε: «Έχει δίκιο το ΔΝΤ – Η βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι εφικτή χωρίς κούρεμα»

Το δημοψήφισμα αποδίδει καρπούςrp_schauble.jpg

Ομολόγησε για πρωτη φορά  πριν από λίγο ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ  Β.Σόιμπλε, παραδεχόμενος επί λέξει «Η βιωσιμότητα χρέους δεν είναι εφικτή χωρίς το »κούρεμα», το ΔΝΤ έχει δίκιο που το υποστηρίζει αυτό. Όμως δεν μπορεί να

γίνει »κούρεμα» γιατί θα παραβίαζε το σύστημα της ΕΕ»!Σημειώνεται ότι δημόσια οι Γερμανοί και οι φίλοι τους οι Ελληνες υποστήριζαν την βιωσιμότητα του χρέους ως έχει! Είναι σαφές ότι το δημοψήφισμα αποκάλυψε  την κοροϊδία  τόσων ετών και πλέον θεωρειται πιθανό στην νέα συμφωνία να περιλαμβάνεται πρόβλεψη για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και ήδη αρχίζουν οι δηλώσεις «οπισθοχώρησης» των Γερμανών.

«Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι πιο συμβατικός από τον προκάτοχό του, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και συνέχισε τονίζοντας ότι δεν ξέρει πότε θα λήξει η τραπεζική αργία.

«Πρέπει να εξετάσουμε το οξύ πρόβλημα των capital controls στην Ελλάδα. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες και θα λήξει η τραπεζική αργία.

Αν οι Έλληνες επιθυμούν να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη, πρέπει να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις. Δεν έχουμε δει ακόμη τις προτάσεις από την Ελλάδα. Πιο συμβατικός και συνεργάσιμος από τον προκάτοχό του ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, ο κ.Τσακαλώτος. Είπα στον Τσακαλώτο ότι το μόνο που έχει να κάνει η Ελλάδα είναι να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.

Η Ευρώπη σημείωσε πρόοδο σε εποχές κρίσεων, έτσι δεν ανησυχούμε όπως άλλοι. Χωρίς κούρεμα το χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να καταστεί βιώσιμο. Είναι σωστή η παραδοχή του ΔΝΤ στο ζήτημα αυτό. To ΔΝΤ με προειδοποίησε να μην είμαι τόσο γεναιόδωρος με την Ελλάδα. Δεν ήθελα το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά η Μέρκελ με παρέκαμψε. Ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ που είπε ότι το κούρεμα χρέους δεν λύνει τα προβλήματα. ».

Σημειώνεται ότι σήμερα ήδη η Κομισιόν αλλά και ο Ν.Τουσκ μίλησαν για κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, πως «όλοι γνωρίζετε ότι ο κ. Γιούνκερ έχει τον ελληνικό λαό στο μυαλό του. Τον Οκτώβριο το θέμα του χρέους».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ εμφανίστηκε για πρώτη φορά θετικός σε μια συμφωνία, την οποία χαρακτηρίζει «win-win».

Κατ’ αρχάς, ο κ. Τουσκ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα σήμερα το πρωί.

Έγραψε συγκεκριμένα: «Μίλησα με τον Τσίπρα σήμερα. Περιμένω σήμερα ρεαλιστικές και χειροπιαστές προτάσεις μεταρρυθμίσεων».

Το δεύτερο μήνυμά του, όμως, ήταν το πιο ουσιαστικό, καθώς γράφει: «Ρεαλιστικές προτάσεις από την Αθήνα χρειάζεται να συνδυαστούν με ρεαλιστικές προτάσεις από τους δανειστές για τη βιωσιμότητα του χρέους, για να δημιουργηθεί μια κατάσταση win-win».

Πληροφορίες: usay.gr


1 Σχόλιο

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: