Αποφασίστηκαν τα μέτρα της Ελληνικής πρότασης «στο κυβερνητικό συμβουλίο

maximoudragasakisΠερισσότερο από τέσσερις ώρες κράτησε το κυβερνητικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος του Μεγάρου δήλωσε πως εγκρίθηκε η ελληνική πρόταση από το συμβούλιο των αρχηγών και από το κυβερνητικό συμβούλιο και πως σε λίγες ώρες θα κατατεθεί στους «θεσμούς».


Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, εντός των επόμενων ωρών θα αποστείλει την ελληνική πρόταση στους «θεσμούς» επιδιώκοντας να γίνει δεκτό ένα νέο τριετές πρόγραμμα που αποτελεί και το επίσημο αίτημα της Αθήνας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESM).

Εντός της ημέρας θα «φύγουν» τα συνοδευτικά προαπαιτούμενα μέτρα στους εταίρους-πιστωτές, προκειμένου να αξιολογηθούν λεπτομερώς.

Ο υπουργός Οικονομικών θέτει ευθέως και το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, ενώ δεσμεύεται για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο ΔΝΤ και των οφειλών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Άμεσες μεταρρυθμίσεις σε περίπτωση συμφωνίας

Η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων τόσο στο φορολογικό όσο και στο ασφαλιστικό πεδίο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί σε πρώτη φάση πιθανότατα ένα πρόγραμμα «γέφυρα», για την κάλυψη των τρεχουσών χρηματοδοτικών αναγκών.

Οι προτάσεις θα εξεταστούν από τους «θεσμούς» και τους πιστωτές, ενώ το Σάββατο θα υπάρξει στις 11 το πρωί Euroworking Group και στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Eurogroup.

Την Κυριακή έχει προγραμματιστεί Σύνοδος Κορυφής στις 17.00 των 19 χωρών της ευρωζώνης και θα ακολουθήσει των 28 της ευρωπαϊκής ένωσης.2 Σχόλια

    • RYaN on 9 Ιουλίου 2015 at 23:23

    Μετά τα νέα +21% (!!!) το ADR της Εθνικής Τράπεζας στη Wall Street (link)

      • RYaN on 9 Ιουλίου 2015 at 23:53

      Τελικά με τον καπετάν Λαφαζάνοφ, τί γίνεται?

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: