Η παραμονή στο ευρώ δεν είναι βιώσιμη, τζάμπα ταλαιπωρούμαστε! Το σχέδιο εξόδου είναι εθνική ανάγκη.

Greek flagΗ παραμονή στο ευρώ δεν είναι βιώσιμη η έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ είναι νομοτελειακή και αυτό οφείλεται στο ευρώ. Οι ξένοι το ξέρουν και πιέζουν συνεχώς για να συμβεί ώστε να πάψουν να χρηματοδοτούν την παραμονή μας και επιπλέον να πάψει κάθε κουβέντα για τυχών αλλαγή του ευρώ. Εκείνο που μας κρατά στο ευρώ είναι ότι δεχόμαστε τα πολύ σκληρά μέτρα που μας επιβάλουν και τα πληρώνουμε για να μένουμε.


Παλαιότερα πληρώσαμε με παραγωγική δραστηριότητα, με λουκέτα, με κατεστραμμένες ζωές, αυτοκτονίες με ύφεση, με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και τώρα πληρώνουμε με τον τουρισμό με αυξήσεις στα τρόφιμα και στο ΦΠΑ και νέες περικοπές γενικότερα. Όσο πληρώνουμε τόσο εμείς όσο και οι ευρωπαίοι προσποιούμαστε ότι μπορεί να γίνει βιώσιμη η παραμονή μας όμως το πρόβλημα επανεμφανίζεται κάθε φορά που αυτή η παραμονή χρειάζεται χρηματοδότηση
Το grexit θα συμβεί κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των κυβερνώντων η οικονομία έχει νομοτέλειες. Σε λίγο χρονικό διάστημα νέα μέτρα θα έρθουν να προστεθούν πάνω σε αυτά που ψηφιστήκαν για να καλύψουν το χρηματοδοτικό και δημοσιονομικό κενό που θα έχει δημιουργηθεί λόγω της ύφεσης και του γεγονότος ότι η κοινωνία δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει. Και το τρίτο μνημόνιο είναι καταδικασμένο να αποτύχει να βγάλει την χώρα από την κρίση όπως συνέβη με τα δυο πρώτα.
Πάμε στο τρίτο μνημόνιο με την θηλιά στο λαιμό για να αποφύγουμε τον ακαριαίο θάνατο και όχι για να την βγάλουμε από το λαιμό μας. Η θηλιά θα μείνει εκεί και θα σφίξει εκ νέου πολύ σύντομα.
Δανειζόμαστε και υπερδανειστήκαμε γιατί δεν μπορούμε να παράγουμε.
Δεν μπορούμε να παράγουμε και αναγκαζόμαστε να εισάγουμε πατάτες από την Αίγυπτο και λεμόνια Αργεντινής λόγω του ακριβού ευρώ το οποίο κάνει φθηνότερη την εισαγωγή από την παράγωγη.
Επιπλέον η απώλεια της παραγωγικής βάσης επεκτάθηκε στα εργοστάσια μας και στις μεγάλες βιομηχανίες των 80s οι οποίες μετακόμισαν σε χώρες εκτός ευρώ στα βόρεια σύνορα μας. Σταδιακά ενώ καταστρέφονταν η οικονομία από το ευρώ το δημόσιο έγινε ο μοναδικός εργοδότης. Χωρίς παραγωγή και μόνο με κατανάλωση οδηγηθήκαμε στην χρεοκοπία.
Όσο δεν μπορούμε να παράγουμε θα κινούμαστε προς το Grexit το οποίο το αποφεύγουμε από το 2010 επειδή πληρώνουμε
Πληρώσαμε ήδη το 25% του ΑΕΠ και πάμε για τρίτο Μνημονιο το οποίο θα αποτύχει να λύσει το πρόβλημα γιατί δεν μπορούμε να παράγουμε. Σήμερα η παραμονή στο ευρώ χρειάζεται εκ νέου χρηματοδότηση. Οι Ευρωπαίοι πολίτες βαρέθηκαν να μας πληρώνουν η κοινή γνώμη των χώρων αυτών έχει κουραστεί μαζί μας Πρέπει να φύγουμε και να πάμε επιτελούς να δουλέψουμε όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό
Γι αυτούς τους λόγους είναι εθνική ανάγκη να υπάρξει σχέδιο εξοδου.

Παπαϊωάννου Γιάννης


Αρέσει σε %d bloggers: