Ζισκάρ ντ’ Εστέν: Ακόμα και με συμφωνία, η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ

«Το καλύτερο σενάριο είναι να κερδηθούν τρεις μήνες»

ImageHandler.ashxΑπαισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ακόμα κι αν υπάρξει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις της Κυριακής, δείχνει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν. «Το καλύτερο σενάριο είναι να κερδηθούν τρεις μήνες» προβλέπει  ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας αυτούς που λένε ότι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι μη βιώσιμη.«Ο φόβος είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη. Εάν η κυβέρνηση επιλέξει το ευρώ και την ταυτόχρονη μείωση του δημόσιου χρέους κατά 33%, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο», προσθέτει μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας συνεχίσει λέγοντας: «Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ανεργία: για τη δημιουργία θέσεων εργασίας χρειάζεται ανταγωνιστικότητα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με το ευρώ, το οποίο αποτελεί ένα πάρα πολύ ισχυρό νόμισμα για τη χώρα».

«Η Ελλάδα ζούσε στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2003 με το δικό της εθνικό νόμισμα, συνεπώς μπορεί να παραμείνει στην Ευρώπη χωρίς να έχει το ευρώ. Εάν υπάρξει συμφωνία την Κυριακή, το καλύτερο σενάριο είναι να κερδηθούν 3 μήνες».


1 Σχόλιο

    • RYaN on 12 Ιουλίου 2015 at 15:51

    Η Ελλάδα μετά από τα 5 τελευταία χρόνια ακραίων πολιτικών λιτότητας μέσα στα 7 χρόνια συνεχόμενης κρίσης και ύφεσης, που ακολούθησαν τα 6 χρόνια παραγωγικής αποσάθρωσης, τα οποία κατ’ ευφημισμό και μόνο ονομάζονται ως «καλά χρόνια της Ελλάδας στο ευρώ», το λιγότερο για το οποίο έχει να ανησυχεί (και ομιλώ σε αποκλειστικά οικονομικούς όρους αφήνοντας στην άκρη οτιδήποτε άλλο) είναι το αν θα φύγει από το ευρώ και αν θα κάνει στάση πληρωμών στους δανειστές της.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: