Άγριο BULLYING κατά των Ελλήνων.Το προσχέδιο της ανακοίνωσης του Eurogroup

Άγριο BULLYING κατά των Ελλήνων euΝέα μέτρα και περισσότερες μεταρρυθμίσεις ζητά το  πανίσχυρο Eurogroup από την Ελλάδα για να εγκρίνει την έναρξη διαπραγματεύσεων για το πακέτο διάσωσης περιπου 80 δισ. ευρώ. Το Reuters δημοσιεύει μέρος ενός προσχεδίου για ανακοινωθέν από το Eurogroup, το οποίο όπως αναφέρει, συζητήθηκε

αργά το βράδυ του Σαββάτου, προτού ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις την Κυριακή.

Πηγές του πρακτορείου στην ευρωζώνη ανέφεραν ότι αναμένονται αλλαγές αλλά αυτό είναι η βάση για περισσότερο  BULLYING κατά των Ελλήνων την Κυριακή.


Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι υπουργοί πίεσαν την Ελλάδα να αναλάβει και άλλα μέτρα, όπως η εμπροσθοβαρής νομοθέτηση των μέτρων για το ΦΠΑ , τις συντάξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και σειρά μεταρρυθμίσεων.

Ταυτόχρονα το Reuters αναφέρει πως οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν περίπου 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το διεθνές πρακτορείο, τα 25 δισ. ευρώ είναι περίπου το διπλάσιο από το πόσο που προέβλεπε η Αθήνα, στα τέλη του περασμένου μήνα, οπότε διεκόπησαν οι διαπραγματεύσεις.

Στο ακόλουθο προσχέδιο της ανακοίνωσης του Eurogroup, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το Reuters, αποτυπώνονται οι συζητήσεις που έγιναν μεταξύ των Υπουργών το Σάββατο και συνεχίστηκαν την Κυριακή.

Πηγές της Ευρωζώνης λένε ότι οι δανειστές πιέζουν την Αθήνα να λάβει επιπλέον μέτρα, συμπεριλαμβανομένου, καθώς και να νομοθετήσει άμεσα μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό, όπως και να κάνει ανεξάρτητη την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Το προσχέδιο του Eurogroup

Το Eurogroup λαμβάνει υπόψη του το αίτημα των ελληνικών αρχών για το τριετές δάνειο από τον ESM , προκειμένου να σταθεροποιήσει την οικονομία της χώρας, καθώς και τη λίστα με τα μέτρα με τα οποία δεσμεύεται, συμπεριλαμβανομένης λίστας με αυτά που έχουν προτεραιότητα. Το Eurogroup σημειώνει την ανάγκη για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο στο πρόγραμμα.

Τo Eurogroup καλωσορίζει την ανακοίνωση των θεσμών, οι οποίοι εγκρίνουν τη λίστα που ετοίμασαν οι ελληνικές αρχές ως βάση συζήτησης για ένα νέο πρόγραμμα. Το Eurogroup επίσης συμφωνεί με τους θεσμούς ότι το πακέτο μέτρων χρειάζεται περισσότερες διευκρινήσεις, καθώς και ενδυνάμωση των μεταρρυθμίσεων, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες για ένα πιθανό τριετές πρόγραμμα από τον ESM. Ωστόσο, το Eurogroup ζητά από τις ελληνικές αρχές να υλοποιήσουν τις παρακάτω δεσμεύσεις, ως βάση για ένα σαφές χρονοδιάγραμμα:

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση περιλαμβάνεται η δέσμευση της Ελλάδας να ολοκληρώσει τις βασικές της δεσμεύσεις που απέμεναν ως τον Δεκέμβριο του 2014 για την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του προηγούμενου μνημονίου.

Στην ανακοίνωση υπάρχει και ο όρος της υιοθέτησης από την Ελλάδα ενός σημαντικά αναβαθμισμένου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, σε συνεργασία μιας ομάδας από την ελληνική πλευρά και μια ομάδας των τριών θεσμών, που θα υποβάλλουν προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του «μηχανισμού υλοποίησης των αποκρατικοποιήσεων», όπως αναφέρεται.

Σαφής αναφορά υπάρχει και στην υποχρέωση της Ελλάδας να «ακυρώσει», όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές σύμφωνα με το προσχέδιο της ανακοίνωσης, μια σειρά νόμων και μέτρων που ελήφθησαν μέσα στο 2015.

Στο προσχέδιο της κοινής ανακοίνωσης του Eurogroup, αναφέρεται ακόμη, σύμφωνα με το Reuters, ότι η Ελλάδα πρέπει να προωθήσει άμεσα την πλήρη λειτουργία του Ανεξάρτητου Δημοσιονομικού Συμβουλίου, το οποίο θα εποπτεύει την εκτέλεση του Προϋπολογισμού Ακόμη, να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης των τραπεζών, μεταξύ άλλων και μέσω της αποτελεσματικής διευθέτησης των κόκκινων δανείων, καθώς και της διοικητικής ενίσχυσης του ΤΧΣ  και των τραπεζών.Η Ελλάδα δεσμεύεται να υιοθετήσει ακόμη πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις – και με σαφές χρονοδιάγραμμα –υιοθετώντας πλήρως την «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ». Σε αυτές περιλαμβάνονται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, μέτρα για τις περιόδους των εκπτώσεων, την απελευθέρωση πώλησης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ), τις άδειες των φαρμακείων, καθώς και το καθεστώς πώλησης γάλακτος και ψωμιού.

Σε ότι αφορά την αγορά ενέργειας, το προσχέδιο της απόφασης που επικαλείται το Reuters, αναφέρει ρητά την υποχρέωση της Ελλάδας να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, εκτός εάν βρεθούν ισοδύναμης απόδοσης μέτρων, όπως έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς.

Πλήρης δέσμευση με το στόχο του ετήσιου πρωτογενούς πλεονάσματος για 3,5 % του ΑΕΠ μέχρι το 2018, όπως έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς.

Να αντισταθμίσει τις δημοσιονομικές επιπτώσεις που προέκυψαν από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις συντάξεις το 2012 και να εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

10 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • RYaN on 12 Ιουλίου 2015 at 17:00

  Θέμα μεταρρυθμίσεις. Ας πούμε λεοιπόν ότι έχεις ένα κατάστημα που δεν πάει καλά. Ξεκινάς, λοιπόν και μεταρρυθμίζεις ράφια, αποθήκη, εξωτερική εικόνα και εσωτερικό χώρο, βάζεις μηχανογράφηση, επιταχύνεις την εξυπηρέτηση του πελάτη, ρυθμίζεις τα πόστα, τα ωράρια και τις αμοιβές των υπαλλήλων, πιέζεις το κόστος όσο μπορείς προς τα κάτω, τα φτιάχνεις όλα στην εντέλεια και στο τέλος ανακαλύπτεις ότι ενώ έχεις ξοδέψει τόσο χρήμα, κόπο και χρόνο για να τα κάνεις όλα αυτά, το μαγαζί συνεχίζει να βαράει μύγες. Οπ, τι συμβαίνει? Ξέρει κανείς, ή πρέπει πάλι να απαντήσω εγώ? 🙂

  • Ισόνομος Πολίτης on 12 Ιουλίου 2015 at 17:49

  Μόνο που το παράδειγμα για την Ελλάδα ξεκινάει αντίστροφα:
  Το “μαγαζί” πουλάει, αρέσει, έχει μεγάλη πελατεία και πάνπολλες. “αβάντες”
  Η Ελλάδα είναι:
  • Μια χώρα που δεν την χορταίνεις με τις πολλές φυσικές της ομορφιές, και την ξεχωριστή μακραίωνα ιστορική της διαδρομή.
  • Μια χώρα που όποια περιοχή της και αν επισκεφτείς, μαγεύεσαι και διαπιστώνεις πως το κάθε τοπίο και η κάθε περιφέρεια της, έχουνε και μια ξεχωριστή προσωπικότητα.
  • Μια χώρα και μια επικράτεια που έχει ανεκμετάλλευτες σχεδόν όλες τις βασικές της ά ύλες (φυσικό αέριο – πετρέλαιο κλπ).
  • Μια χώρα που η γεωπολιτική και στρατηγική της θέση είναι ΚΟΜΒΙΚΕΣ
  • Μια χώρα που αν μεταρρυθμιστεί σωστά , με την γεωργική της εκμετάλλευση και μόνο (τα νοστιμότατα φρούτα και αγροτικά της προϊόντων), μπορεί να συντηρήσει διπλάσιο πληθυσμό από αυτόν που έχει.
  Η Ελλάδα αν δεν είχε ένα μακροχρόνια σαθρό, πελατειακό και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, σήμερα θα τους έβλεπε όλους εφ υψηλού και δεν θα ήτανε καταχρεωμένη, περιδεής και σχεδόν χρεοκοπημένη….
  Λάθος η υπόθεση εργασίας σας mr. RYaN.

   • RYaN on 12 Ιουλίου 2015 at 19:35

   Δεν είπα ότι το μαγαζί δεν έχει δυνατότητες, αλλά ότι δεν πουλάει. Και είναι ηλίου φαεινότερον το ότι δεν πουλάει με όσες μεταρρυθμίσεις και αν γίνουν. Ξέρεις, από την κρίση και μετά κανείς δε μπορεί να αγοράσει περισσότερα από όσα συνήθως αγοράζει. Για να αγοράσει λοιπόν από αυτό το μαγαζί θα πρέπει να σταματήσει να αγοράζει από κάποιον άλλο. Αυτό λοιπόν είναι το βασικό ζήτημα και από τους περαστικούς και τυχαίους δουλειά δεν κάνεις. Το χειρότερο δε όλων είναι ότι η Ευρώπη, εδώ και δεκαετίες, έβλεπε την Ελλάδα ως πελάτη δαπανών άμυνας και υποδομών και ποτέ ως συνεταίρο.

  • RYaN on 12 Ιουλίου 2015 at 21:42

  Αυτό που είναι αξιοπερίεργο στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι ότι οι πολιτικοί της ελεύθερης οικονομίας και αυτοί της κοινωνικής αγοράς είναι απόλυτα παραπληροφορημένοι και αναμασούν σαθρά επιχειρήματα, τα οποία καταστρώθηκαν στις αρχές της ελληνικής κρίσης ώστε να πείσουν δανειστές και λαούς για τις πολιτικές που συνόδευαν τα προγράμματα στήριξης. Τώρα πια το ημερολόγιο γράφει 2015 και όλοι πια ξέρουν (είτε το παραδέχονται, είτε όχι) ότι οι πολιτικές αυτές ήταν κάτι σα διακοσμητικά στοιχεία και καλλιτεχνικά δρώμενα, την ώρα που τα πραγματικά προβλήματα συνέχιζαν να πορεύονται αφημένα στο έλεος της μοίρας και της τύχης, μιας και οι λύσεις τους θα έπρεπε να θίξουν πολλοί περισσότερους από τους Έλληνες.

   • Ισόνομος Πολίτης on 12 Ιουλίου 2015 at 22:27

   Χρεώθηκε βαριά η Χώρα (Τράπεζες & Δημόσιο) από την καθιέρωση του € και μετά.
   Άφθονο και φτηνό χρήμα – πάρτε κόσμε..
   Χτίστηκαν σπίτια – εξοχικά – βίλες ακόμη και στο πουθενά…
   Μια οικονομία που έμμεσα ή άμεσα στην παραγωγική της δυναμική, στηρίχτηκε στις κατασκευές κατά 40%, φυσικό είναι κάποια στιγμή να ξεφουσκώσει..
   Σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά την φτωχική μου άποψη, είναι τα «κόκκινα δάνεια..»
   Αυτά γονατίσανε τις τράπεζες, αυτά βάλανε έμμεσα λουκέτα στην αγορά, αυτά πετάξανε στην ανεργία περισσότερους από το 70% των ανέργων.
   Προβληματίζομαι το τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση…….μιας και όσο περνάει ο καιρός το φαινόμενο αυτό υπερδιογκώνεται…
   Το όνειρο του «νεοέλληνα» ήτανε μέχρι και πριν από πέντε χρόνια, ένα σπιτάκι να μένω, ένα να νοικιάζω και ένα να ρελαξάρω στην εξοχή και στις παραλίες,
   Τα όνειρο αυτό σήμερα έγινε με την αδυναμία εξόφλησης των δανεικών, πραγματικός εφιάλτης…
   Και οι Τράπεζες στην συγκεκριμένη φάση έπαιξαν μυωπικό και καταστροφικό ρόλο….που φυσικά τον πλήρωσαν και θα τον πληρώνουν άγρια…
   Δανειζόντουσαν φτηνό χρήμα (λόγω €) στη διεθνή τραπεζική αγορά και πουλούσανε ακριβά..
   Αγροτεμάχια (με την προοπτική ένταξης στον οικισμό) αγοραζόντουσαν κάποτε πανάκριβα και σήμερα ακόμη και τσάμπα να τα χαρίσει κάποιος, δεν τα δέχεται κανείς………γιατί αφενός είναι άνευ αξίας (που λεφτά… για οικοδόμηση) και αφετέρου πληρώνει….ΕΝΦΙΑ…

    • RYaN on 12 Ιουλίου 2015 at 23:00

    Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κάλυψε επαρκώς το θέμα των στεγαστικών δανείων, αφού πρόκειται για ένα φαινόμενο που η κρίση του 2008 το κατέστησε παγκόσμιο πρόβλημα και κουτσά στραβά έμαθαν όλοι να το χειρίζονται. Αλλού, όμως, βαράει η «ελληνική» καμπάνα: Πού πήγε αυτό το ΑΕΠ;

  • nick on 12 Ιουλίου 2015 at 23:08

  που καταντήσαμε να κρεμιόμαστε απ τ αρ…. του Ολαντρεου για να μας κρατησει στο Ευρω και την ΕΕ
  κι απ εκει που τσαμπουκαλευόμασταν οτι θα μας παρακαλάνε να μας δανείσουν, παρακαλάμε γονατιστοί για ένα μνημόνιο και δεν μας το δίνουν
  δεν υπάρχει περίπτωση γκρεξιτ έλεγαν είναι παραμυθία θα τους στοιχίσει 1 τρις, τελικά μας δείχνουν την πόρτα και δεν κουνήθηκε φύλο
  ωρα είναι τωρα να τον κουρέψουν γουλί και να του κρεμάσουν ταμπέλα που να λέει είμαι «τεντιμπόη», ξεφτιλίζονται και ξεφτιλίζουν και την χώρα
  η ξεφτίλα δεν έχει όριο, έχει όνομα και λέγεται Πάνος Τσίπρας
  οι λαϊκιστές εγκληματίες έκαναν τεράστια ζημιά στον τόπο

   • RYaN on 12 Ιουλίου 2015 at 23:44

   Οι Κάννες του Παπανδρέου, το Παρίσι του Σαμαρά και οι Βρυξέλλες του Τσίπρα. Όλοι τους ήταν απείθαρχοι νομάρχες, που δεν είχαν καταλάβει το ρόλο τους από την ώρα που η Ελλάδα έπαψε να είναι καλός πελάτης άμυνας και υποδομών. Όμως, ούτε και οι ΗΠΑ φαίνεται να κατάλαβαν γιατί η Ευρώπη έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Για να τους «φάει» τον πελάτη, τουλάχιστον εν μέρει. Το εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ, που ακολούθησε τα Ίμια, δεν την άφησε διόλου μα διόλου ασυγκίνητη. Έτσι, την ίδια κιόλας χρονιά ο Δρ. Χριστοφοράκος ανέλαβε δράση εν Ελλάδι !!!

   • Ισόνομος πολίτης on 13 Ιουλίου 2015 at 11:44

   Γεια σου nick
   Μας έλειψες μερικές μέρες και με την ευκαιρία της σημερινής λυτρωτικής μέρας, σε καλωσορίζουμε και όπως αντιλαμβανόμαστε πλέον, τα εν Ελλάδι τεκταινόμενα πρέπει να ιδωθούν και να κριθούν από μια άλλη οπτική γωνία.
   Αλλά πριν απ όλα να αποκατασταθούν οι ιστορικές αλήθειες των τελευταίων 5 χρόνων.
   Κανένας μα απολύτως κανένας δεν λειτούργησε σε βάρος της Τιμής, της Αξιοπρέπειας και του Συμφέροντος της Πατρίδας!
   Ούτε ο Παπανδρέου, ούτε ο Παπαδήμος, ούτε ο Σαμαράς αλλά και ούτε χθες προχθές, ο άπειρος και πολιτικά απροσανατόλιστος Αλέξης Τσίπρας.
   Είμαστε όλοι Λαός & Πολιτική Ηγεσία στρατευμένοι στο Συμφέρον της Πατρίδας.
   Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Ολάντ και ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρέντζι, ήτανε με μας, καθαρά στο πλευρό μας μαζί με τον Γιούνκερ..
   Τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, όπως ευχαριστούμε και το παλικάρι τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα που δεν σταμάτησε λεπτό να ενδιαφέρεται για εμάς, δίνοντας ταυτόχρονα την μεγάλη σημασία που θα είχανε οι εξελίξεις από το σημείο μιας αποτυχίας και πέρα για την Ε.Ε και ιδιαίτερα τη €ζώνη..
   Τέλος καλό όλα καλά και στο εξής:
   Σύνεση, Προσοχή, σκληρή Δουλειά και πάνω απ όλα ΕΘΝΙΚΗ Ομοψυχία…

    • Ισόνομος πολίτης on 15 Ιουλίου 2015 at 12:08

    Προσωπικά εδώ το προανέφερα τότε το μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσους στάθηκαν δίπλα μας εκείνες τις πολύ δύσκολες ώρες για την Πατρίδα..
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64218581

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: