Der Spiegel: Κατάλογος με φρικαλεότητες τα μέτρα που ζητεί το Eurogroup

spiegel-ellada-660_1_0«Κατάλογο με φρικαλεότητες» χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel τα μέτρα που ζητεί το Eurogroup να κάνει αποδεκτά η Ελλάδα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «ηθελημένη ταπείνωση» της χώρας.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό το κείμενο που προσπαθεί να επιβάλει το Eurogroup αποτελείται από τρία μέρη:-Τα πρώτα μέτρα θα πρέπει να περάσουν ως την επόμενη Τετάρτη 15 Ιουλίου στο ελληνικό κοινοβούλιο, προκειμένου να αποκατασταθεί η «εμπιστοσύνη» των εταίρων . Αυτά περιλαμβάνουν τις αλλαγές στο ΦΠΑ και το ασφαλιστικό σύστημα . Επιπλέον, ζητείται μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και πλήρη ανεξαρτησία της ελληνικής στατιστικής αρχής ΕΛΣΤΑΤ .

Δεύτερον-γράφει το γερμανικό περιοδικό- ακολουθούν μια σειρά αιτήματα, τα οποία πρέπει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση πριν από τις διαπραγματεύσεις για πρόγραμμα διάσωσης .

Τρίτον , οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν τις οικονομικές ανάγκες της Ελλάδας για τα επόμενα τρία χρόνια που θα διαρκεί το πρόγραμμα . Στο πλαίσιο αυτό ενδέχεται να απαντηθεί και το ερώτημα για το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα του χρέους της χώρας.

Στη συνέχεια-γράφει το γερμανικό περιοδικό -η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει ως τις 20 Ιουλίου και πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων ,θέματα όπως η εξεύρεση τρόπου αντιστάθμισης της δικαστικής απόφασης που έκρινε παράνομες τις περικοπές στα συντάξεις το 2012 . Θα πρέπει επίσης να επιλυθούν και «λεπτομέρειες», όπως το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή και η ιδιωτικοποίηση του ελληνικού φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ, γράφει το Spiegel.

«Επιπλέον, και αυτό είναι το νέο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ζητούν μια σειρά άλλων μέτρων,όπως περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις είτε με ελληνική πρόταση, είτε με την γερμανική που προβλέπει τη δημιουργία Ταμείου ύψους 50 δις.ευρώ», προσθέτει.

Το τρίτο μέρος του κειμένου αναφέρεται στις οικονομικές απαιτήσεις, γράφει το Spiegel: «To Eurogroup εκτιμά ότι οι ελληνικές χρηματοδοτικές ανάγκες για τα επόμενα τρία χρόνια – και επομένως το πεδίο εφαρμογής του νέου προγράμματος – ανέρχονται σε 82 -86 δις. ευρώ». Σχετικά με το θέμα του δημόσιου χρέους , το κείμενο του Eurogroup αναφέρει: «Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά δεν είναι δυνατόν να υπάρξει κούρεμα».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ


3 Σχόλια

  • MAKIS on 12 Ιουλίου 2015 at 23:58

  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΡΗΞΗΣ. ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ.

  • RYaN on 13 Ιουλίου 2015 at 00:15

  • nick on 13 Ιουλίου 2015 at 14:46

  Στεφανος Κασιμάτης -Καθημερινη

  ……….ο Βαρουφάκης, αυτό το αλλόκοτο, επηρμένο, αλαζονικό, χοροπηδηχτό, χαρωπό, κυνικό και δειλό πλάσμα ευθύνεται που θα πληρώσουμε –αν είμαστε τυχεροί– με τα επόμενα τρία χρόνια της ζωής μας το κόστος των πέντε μηνών της υπουργίας του.

  Το μόνο που, ομολογουμένως, δεν περίμενα από τον άθλιο Βαρουφάκη ήταν το μέγεθος της χυδαιότητάς του. Μας την παρουσίασε για πρώτη φορά, είναι αλήθεια, όταν χλεύασε όσους περιμένουν στις ουρές των τραπεζικών μηχανημάτων. Αλλά δεν του καταλογίσθηκε τότε· θεωρήθηκε η κακιά στιγμή ενός Νάρκισσου. Με τη συμπεριφορά του, όμως, την περασμένη Παρασκευή, δεν άφησε την παραμικρή αμφιβολία για την απύθμενη χυδαιότητά του. Την πιο κρίσιμη νύχτα για τη χώρα, αλλά και για την κυβέρνησή του, αυτός την κοπάνησε στην Αίγινα· και όταν τον ανακάλυψαν, αυτός κατέφυγε στην πιο τετριμμένη, παραδοσιακή δικαιολογία: αμάρτησα για το παιδί μου…

  (Εδώ κάνω μια παρέκβαση για να παρατηρήσω την εξής διπλή ειρωνεία: ότι στον υποτιθέμενο κοσμοπολίτη Βαρουφάκη ανακαλύπτουμε ξαφνικά να κρύβει μέσα του έναν Κατρούγκαλο –με φουστανέλα, προβιά, με τα όλα του– ενώ ο πραγματικός Κατρούγκαλος, με την επιτηδευμένη προσπάθειά του να ντυθεί με στυλ, αγωνίζεται –μάταια, φυσικά– για να βγάλει από μέσα του έναν Βαρουφάκη…)…….

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: