Ο οίκος Standard & Poor’s πριμοδοτεί την Ισλανδία που διέγραψε τα χρέη της και αρνήθηκε το ευρώ και την αναβαθμίζει !

Το παράδειγμα της Ισλανδίας είναι ο άλλος δρόμος

220px-Flag_of_Iceland.svgΟ  οίκος Standard & Poor’s   αναβαθμίζει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισλανδίας. Η Χώρα αυτή ακολούθησε μια εθνική πολιτική εκτός ευρώ και έσωσε τις τράπεζες της και την οικονομία της  διαγράφοντας  της οφειλές τους προς ξένες τράπεζες και προχωρώντας σε διαγραφή δανείων των νοικοκυριών και των καταναλωτών.


Ας κανουμε μια σύντομη αναδρομή με βάση τα δημοσιεύματα που έχουμε στο αρχείο μας για την ευρωπαϊκή αυτή χώρα. Καθε λινκ από τα παρακάτω παραπέμπει σε διαφορετικό άρθρο και όλα μαζί εξιστορούν την πορεία της Ισλανδίας και την έξοδο της από την μεγαλη Κριση. Πριν λίγη ώρα η χώρα αυτή αναβαθμίστηκε σε ΒΒΒ από  τον οίκο  Standard & Poor’s  ενώ την ίδια στιγμη η Ελλάδα του ευρώ εκλιπαρεί τους δανειστές ξανά για μια νέα διάσωση.

Στην Στην Ισλανδία βίωσαν την … χρεοκοπία που φοβόμαστε.

 

Σε ΒΒΒ από  τον οίκο Standard & Poor’s αναβαθμίστηκε η Ισλανδία  ενόψει της πλήρους άρσης των κεφαλαιακών περιορισμών, οι οποίοι βρίσκονται σε ισχύ από το 2008. ο S&P αναβάθμισε σε «ΒΒΒ» από «ΒΒΒ-» προηγουμένως, την αξιολόγηση της Ισλανδίας. Παράλληλα, διατήρησε το outlook (προοπτικές) σε «σταθερό». Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης, η άρση των κεφαλαιακών περιορισμών θα συμβάλλει στην βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και στην ανάκτηση της πρόσβασης στις ξένες αγορές.Αρέσει σε %d bloggers: