Ο Στρατός στην πρωτη γραμμή στα πύρινα μέτωπα

Όπως πάντα οι στρατιωτικοί που κάποιοι αποκάλεσαν “αντιπαραγωγικούς” και άλλοι τόσοι τους αντιμετωπίζουν σαν απλούς δημοσίους υπάλληλους, είναι εκεί που πρέπει να είναι και προστατεύουν την πατρίδα.

11742724_951692134891026_4463208111186308437_nΕντολή στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να αρχίσουν περιπολίες σε ορεινούς όγκους σε ολόκληρη την Ελλάδα έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από την Ικαρία για συνάντηση με τον πρωθυπουργό.


Εισερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Καμμένος δήλωσε πως είναι «πολύ πιθανό» να υπάρχει μια «προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος που θυμίζει 2007», με πολλούς εμπρησμούς.

Κάλεσε επίσης του πολίτες να συνεργάζονται με τις Αρχές και να ειδοποιούν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική αν διαπιστώσουν οτιδήποτε ύποπτο. «Να συνδράμουν στην κατάσβεση αλλά και στην πρόληψη», είπε χαρακτηριστικά.

Ξέσπασαν ταυτόχρονα 66 εστίες φωτιάς, επισήμανε κατά τη τακτική ενημέρωση στις 19:00 το απόγευμα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Νίκος Τσόγκας.

Στο 251 ΓΝΑ, το νοσοκομείο της ΠΑ  πήγαν νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος για να επισκεφθούν τους δύο πιλότους του αεροσκάφους Canadair.

Ο σμηναγός Χρήστος Λύτρας 35 ετών και ο σμηναγός Παναγιώτης Τσάμης 32 ετών, έκαναν μια απίστευτης δυσκολίας αναγκαστική προσγείωση στη Λακωνία. Οι δυο τους πετούσαν με το αεροσκάφος προσπαθώντας να σβήσουν τη μεγάλη πυρκαγιά . Αμέσως μετά από μία άφεση νερού, το αεροσκάφος δεν έπαιρνε ύψος και οι οι δύο χειριστές κατόρθωσαν να το προσγειώσουν . Ευτυχώς και οι δύο είναι καλά και βρίσκονται στο 251 ΓΝΑ για προληπτικους λόγους.


Αρέσει σε %d bloggers: