Δεσμεύσεις τραπεζικών θυρίδων σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής αποφασίζει ο οικονομικός Εισαγγελέας

57014c54-3fc1-4264-b9fb-1e0b57286a3eΣτη δέσμευση καταθέσεων και τραπεζικών θυρίδων ετοιμάζεται να προχωρήσει ο οικονομικός Εισαγγελέας, αξιοποιώντας τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) από τους ελέγχους που έχει διενεργήσει.

Ήδη, το Κέντρο έχει διαμορφώσει λίστα με γιατρούς του ΕΣΥ, των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί «ελέγχονται», ενώ έχουν και «περίεργα» εμβάσματα στο εξωτερικό.

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται λίστα 415 γιατρών, οι οποίοι είτε έστειλαν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ, είτε συμπεριλαμβάνονται στα 68 CD με τους μεγαλοκαταθέτες (με συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ μέσα σε έναν χρόνο).


Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ολοκληρώσει την προεργασία, και για τους πρώτους 100 έχει διαπιστωθεί απόκλιση στα δηλωθέντα εισοδήματα και τις καταθέσεις που έχουν.

Αυτήν τη στιγμή αναμένεται να υπογραφεί η σχετική απόφαση που θα δίνει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής», δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται, με βάση τα πρώτα ευρήματα, η δέσμευση λογαριασμών και θυρίδων με εντολή του αρμόδιου οικονομικού εισαγγελέα.2 Σχόλια

  • Ισόνομος Πολίτης on 26 Ιουλίου 2015 at 13:00

  Αν και πολιτικά στέκομαι απέναντι στον Σύριζα και τις αλαλούμ συνιστώσες του, σε ένα του στίγμα όμως είμαι ομόφωνος, σύμμαχος και υποστηρικτής του.
  Και αυτό δεν είναι άλλο από την καταπολέμηση της διαφθοράς.
  Μάλλιασε η γλώσσα μου και κόλλησε το πληκτρολόγιο μου να διακηρύσσω χρόνια τώρα, πως η Πατρίδα για να σωθεί χρειάζεται απαραιτήτως και απαρέγκλιτα τρία πράγματα:
  • Ηθική εξυγίανση από μηδενική βάση (τουτέστιν καταπολέμησή της διαφθοράς)
  • Την με όποιο τρόπο τιθάσευση του αχαλίνωτου και αχόρταγου καταναλωτισμού και
  • Το μεράκι να παράγουμε με το όποιο κόστος και την όποια θυσία ανταγωνιστικά προϊόντα (για μέσα – έξω) και να παρέχουμε προηγμένες υπηρεσίες.
  Για όλα τα παραπάνω έχουμε τις δυνατότητες και τις δεξιότητες για να τα καταφέρουμε.
  Πιστεύω πως αν ο Τσίπρας στραφεί προς αυτά τα τρία θεμελιακά προαπαιτούμενα, μπορεί και να τα καταφέρει γιατί είναι νέος και προσαρμόζεται ταχύτατα στις ανάγκες των καιρών…
  Ο καθένας ας έχει και ας διατηρεί τις πολιτικές του θέσεις και απόψεις οι οποίες και θεμιτές είναι αλλά και αναγκαίες παραδοχές και επιφυλάξεις μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατικής μας Πολιτείας
  Όταν όμως συμβαίνουν κοινές και θεμελιώδεις «καλοσύνες» σε κυβερνητικές πολιτικές και πράξεις , τότε καθήκον μας είναι να τις επαινούμε και να τις χειροκροτούμε…
  Προς το παρόν δεν είδαμε τίποτε από την Τσιπρο Σ-ΑΝΕΛ μεριά ακόμη, εκτός τις Μπαρουφάκιες αποκοτιές που λίγο έλλειψε να μας τουμπάρουν και να μας αδειάσουν σύμπαντες στο γκρεμό…
  Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και όπως αποδεικνύεται ο Τσίπρας κατ΄ «αλλού» θωρούσε και ήλπιζε..
  Δεν του «βγήκε» όμως και τουλάχιστον το παραλίγο καταστροφικό «πάθημα» ας του γίνει τουλάχιστον μελλοντικό….«μάθημα»…
  Άλλαι με βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει…

  • RYaN on 28 Ιουλίου 2015 at 20:38

  … because I am your best chance …

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: