Κάλεσμα συστράτευσης στο ΟΧΙ απηύθυνε από εκδήλωση της Iskra στο Βόλο ο Δ. Στρατούλης

C360_2015-08-06-21-23-08-111-864x400_cΣτην είσοδο του κτηρίου Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε τελικά, η εκδήλωση της ιστοσελίδας Iskra, για τα πέντε χρόνια λειτουργίας του, με ομιλητή τον βουλευτή Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρη Στρατούλη. Η μικρή βροχόπτωση που ξεκίνησε την ώρα ακριβώς, έναρξης της εκδήλωσης (20:30) ανάγκασε τους διοργανωτές να αναζητήσουν χώρο εντός του Πανεπιστημίου, στον οποίο τοποθετήθηκαν καρέκλες και ηχητικές εγκαταστάσεις κι έτσι, η εκδήλωση άρχισε τελικά με 45 λεπτά καθυστέρηση.Μιλώντας στον κόσμο που συγκεντρώθηκε, ο κ. Στρατούλης επανέλαβε τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ για απεγκλωβισμό από τα μνημόνια βάσει ενός συντεταγμένου σχεδίου που δεν αποκλείει την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, ως μέσο για να επιτευχθεί ο στόχος, από την στιγμή που αυτό δεν μπορεί να γίνει εντός του ευρώ. Κάλεσε δε, τις αντιμνημονιακές και αριστερές δυνάμεις, το λαό και τη νεολαία σε κοινές δράσεις για τη συγκρότηση ενός μεγάλου, δημοκρατικού, πατριωτικού, προοδευτικού μετώπου του ΟΧΙ, χωρίς καταστροφική λιτότητα και χωρίς ταπεινωτική εποπτεία και έλεγχο, για μια Ελλάδα με βαθιές προοδευτικές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές με ορίζοντα και κατεύθυνση το σοσιαλισμό, όπως ανέφερε.
Χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι το περήφανο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος μετατράπηκε μέσα σε λίγες μέρες σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ, ενώ δήλωσε περήφανος που παρά τις πιέσεις, αυτός και πολλοί άλλοι σύντροφοί του, δεν υπέκυψαν και τήρησαν τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς.
Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κώστας Δελημήτρος τόνισε αναφέρθηκε στον αγώνα που δόθηκε και τοπικά για την κυριαρχία του ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα και τόνισε ότι πως το μεγαλειώδες ΟΧΙ του δημοψηφίσματος υποβαθμίστηκε και μεταλάχθηκε σε ΝΑΙ, εξαιτίας του τεράστιου πολιτικού σφάλματος που διέπραξε η κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας ένα τρίτο μνημόνιο.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς εξάλλου, στον σύντομο χαιρετισμό του, έδωσε απάντηση σε όσους – όπως είπε – τον ρωτούσαν όλες αυτές τις μέρες, ποιον θα εκπροσωπούσε στην εκδήλωση της Iskra, λέγοντας πως «εκπροσωπεί τον εαυτό του» και προσθέτοντας πως ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει το δικαίωμα να διατυπώνει δημόσια τις πολιτικές του θέσεις, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες στιγμές για το κόμμα και την κοινωνία μας. «Το να σιωπήσω δεν αρμόζει στις αξίες μου. Αυτό δεσμεύομαι από την διακήρυξη και τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης. Αυτές υποστήριζα μέχρι σήμερα και αυτές θα συνεχίσω να υπηρετώ.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και η κ. Μαρία Νεοφώτιστου, συντονίστρια στο Στέκι «Αλληλεγγύη για όλους»
1 Σχόλιο

  • Ισόνομος πολίτης on 7 Αυγούστου 2015 at 12:16

  Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε τις επιθυμίες μας , τις ιδέες μας και τα όράμα τα μας πράξη έτσι εύκολα μέσα σε έξη μήνες και στο πίτς φιτίλι «σύντροφε» Στρατούλη..
  Μακάρι!
  Ποιος τη χάρη μας τότε!
  Αλλά μετά την καταραμένη εκείνη μέρα της 25ης Ιανουαρίου 2015, τα εν Ελλάδι οικονομικά τεκταινόμενα χειροτερεύσανε ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ.
  Και ιδιαίτερα αυτό ήτανε σίγουρο πως θα γινότανε, όταν ορίσατε «πατριάρχη» στο «δούναι λαβείν» εκείνον τον άσχετο – σαλτιμπάγκο Βαρουφάκη..
  Τα «ΌΧΙ» και τα «ΝΑΙ» Στρατούλη μου είναι για εσωτερική κατανάλωση και για «ψυχοπνευματικό μπλάστρι» των δυσκολεμένων, απαυδισμένων και αγανακτισμένων από τα προηγούμενα «μνημόνια», που μαζικά σας ψήφισαν στις τελευταίες γενικές εκλογές…
  Αυτά στις μέρες μας είναι εντελώς άνευ σημασίας…
  Θα πρέπει να γνωρίζετε εσείς οι «αξιότιμοι» πλατφορμίτες, πως μια σωστά εφαρμοσμένη πολιτική, ανήκει στην τέχνη του εφικτού και όχι του επιθυμητού (που μπορεί να είναι και μία αγκυλωμένη εξωπραγματική διεστραμμένη ιδεοληψία σας)
  Ευτυχώς που ο μικρός Τσίπρας την τελευταία στιγμή αφυπνίστηκε και δέχτηκε την συμφωνία «σωσίβιο», διαφορετικά θα λέγαμε σύμπαντες «το ψωμί ψωμάκι»
  Εμείς το «ψωμί ψωμάκι» και το «σαΐνι» ο Βαρουφάκης μαζί με την πάμπλουτη Δανάη του, θα πετούσανε για την Χώρα – μητρόπολη του διεθνούς καπιταλισμού..
  Και άσε πίσω τους εμάς τα χαϊβάνια να «κουρεύονται…».

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: