Μεταναστευτικό: Θυρωρός ο Ελληνας για να είναι ασφαλής ο Ευρωπαίος φορολογούμενος

87bΗ προσπάθεια  της Ελλάδας να ελέγξει και να καταγράψει την μεταναστευτική ροή καθιστά «θυρωρούς» και «πορτιέρηδες» προστάτες  της ευημερίας των Ευρωπαίων νυκοκυραίων όλους  τους εμπλεκόμενους εργαζόμενους σε φορείς άλλα και αστυνομικούς, γιατρούς, στρατιωτικούς κα.

Η έλλειψη σχεδιασμού και διορατικότητας και οι δεκάδες υπουργοί άσχετοι με το θέμα προφανώς,  προσπάθησαν να κλείσουν τα σύνορα. Μερικά κόμματα,  με δήθεν πατριωτική άλλα σίγουρα  κοντόφθαλμη ρητορική, ζήτησαν περισσότερη αστυνόμευση και αυστηρότερη φύλαξη των συνόρων. Τα παραπάνω καθώς και η ίδια η συνθήκη  του Δουβλίνου κατέστησε το ελληνικό κράτος συνολικά πορτιέρη και εγγυητή της ασφάλειας των Ευρωπαίων.
Αυτές οι σκέψεις έρχονται με αφορμή τις εικόνες από τις απαράδεκτες ενέργειες του αρχιφύλακα στην ΚΩ που χαστούκισε μετανάστη έξω από το αστυνομικό τμήμα του νησιού. Μάλιστα, κρατούσε και μαχαίρι στο χέρι του. Επρόκειτο για Πακιστανούς και Σύρους μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι περίμεναν να παραλάβουν τα έγγραφα τους.

Ο Αρχιφύλακας, υπηρετούσε στο αεροδρόμια της Κω και τον οπλισμό που έφερε, δηλαδή το μαχαίρι που βλέπουμε στο βίντεο που κατέγραψε δημοσιογράφος του AP, δεν προβλέπεται στον ατομικό οπλισμό ενός αστυνομικού. Στην Κω μεταβαίνει και κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων για να επιληφθεί της υπόθεσης, ενώ στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει έντονη ενόχληση για τις ενέργειες του αστυνομικού.

Με ανακοίνωση της, η Ελληνική Αστυνομία, ενημέρωσε ότι ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, και θα γίνει ΕΔΕ.

Και κάπου εδω θυμάμαι τον Χρήστο Παπουτσή που έφτιαξε τον φράχτη στον Εβρο και οδηγησε τις ροές μεταναστών στα Νησια.

Στις  6-2-2012 επι κυβερνήσεων Παπαδήμου ο κ. Παπουτσής μετέβη στο σημείο που  ‘ηταν να κατασκευαστεί ο φράχτης στις Καστανιές και κήρυξε την έναρξη των εργασιών κατασκευή του έργου με προϋπολογισμό 3.162,5.000 Ευρώ.

Τον κ. Παπουτσή συνόδευαν ο  τοτε Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.Αρέσει σε %d bloggers: