Βαρουφάκης: Δεν θα είμαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ

varoufakis-gianis-21-864x400_cΟ τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στη συνέντευξή του στο Nouvel Observateur από το σπίτι του στην Αίγινα, δήλωσε πως ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπορεί να είναι μέρος ενός κόμματος το οποίο θα

έχει ως στόχο την εφαρμογή της απόφασης της 13ης Ιουλίου, «ακόμη κι αν αυτό το κόμμα έχει ευρεία αποδοχή από το λαό».Πάντως παρά τη δήλωσή του -η οποία έγινε πριν την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για προσφυγή στις κάλπες- δεν είναι ο κ. Βαρουφάκη που θα λάβει την τελική απόφαση για την υποψηφιότητά του, αφού οι εκλογές θα διεξαχθούν με λίστες που θα καταρτιστούν από τα κομματικά όργανα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφοντας από τη Διάσκεψη Κορυφής έθεσε ένα συγκεκριμένο δίλημμα: Είτε αποδεχόμαστε τη συγκεκριμένη συμφωνία, είτε το σχέδιο Σόιμπλε για έξοδο της χώρας από το ευρώ τίθεται σε εφαρμογή», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Σε αυτό ακριβώς το δίλημμα έγκειται και η διαφωνία μου με τον Αλέξη Τσίπρα. Προσωπικά πιστεύω πως η αποδοχή του τρίτου μνημονίου είναι ουσιαστικά η αφετηρία για την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Είναι η συγκεκριμένη συμφωνία η αρχή για την εφαρμογή του σχεδίου Σόιμπλε. Το τρίτο μνημόνιο πέρα από μία μη βιώσιμη συμφωνία είναι ουσιαστικά η αποδοχή του τέλους για τη χώρα στο ευρώ».

ΠΗΓΗ:
Αρέσει σε %d bloggers: