Κ. Λαπαβίτσας: Ο μόνος τομέας που χρειάζεται μεταρρυθμίσεις είναι ο Τραπεζικός (video)

rp_lapavi.png

Ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας ο άνθρωπος που φέρεται ότι έχει αναλάβει να συντάξει το οικονομικό πρόγραμμα του νέου κόμματος, της «Λαϊκής Ενότητας» μίλησε στην τηλεόραση του Σκάι για τις πολιτικές θέσεις και τις επιδιώξεις του νέου πολιτικού φορέα.
Η σημερινή κυβέρνηση, μας είπε, παραβιάζοντας την λαϊκή εντολή που είχε λάβει υπέγραψε νέο Μνημόνιο, πράγμα που μας ανάγκασε να αποχωρήσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και να φτιάξουμε ένα καινούργιο πολιτικό σχηματισμό για να εκφράσουμε τον κόσμο που διαφωνεί με την εφαρμοζόμενη μνημονική πολιτική.

Ο ίδιος δεν θεώρησε βασικό τι νόμισμα θα έχει η χώρα αλλά το τι πρόγραμμα θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη, για την αύξηση των εισοδημάτων και την μείωση της ανεργίας, χωρίς να αποκλείει την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Ο Κ. Λαπαβίτσας δήλωσε πολύ αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα που θα έχει ο πολιτικός σχηματισμός στον οποίο συμμετέχει, ενώ σε ερώτηση που δέχτηκε αναφέρθηκε στις πολιτικές διαφορές που έχει η «Λαϊκή Ενότητα» με το ΚΚΕ το οποίο χαρακτήρισε ένα κόμμα με πολύ μεγάλη ιστορία στην Ελλάδα καλώντας το να συμπορευτεί στο «αντιμνημονιακό μέτωπο που φτιάχνουμε».
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταστραφεί αν συνεχίζει να εφαρμόζει μνημονική πολιτική, ήταν η κατάληξη της τοποθέτησης του Λ. Λαπαβίτσα.

2 Σχόλια

  • ΜΑΚΙΣ on 23 Αυγούστου 2015 at 13:58

  ΕΓΩ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ »ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

  • Ισόνομος Πολίτης on 23 Αυγούστου 2015 at 18:36

  Για τις πρόωρες, αχρείαστες και οικονομικά καταστροφικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου (ή και λίγες μέρες παρά πέρα), έχω να παραθέσω τα ακόλουθα:
  Παρά τα «όσα – τόσα» διέπραξε ο αυθάδης, ο άσχετος, ο αδίστακτος και αμετανόητος ψεύτης Τσίπρας, δυστυχώς αυτή την ώρα διατηρεί το προβάδισμα στις προτιμήσεις των «νεοελλήνων» ψηφοφόρων με ποσοστό κοντά στο 32 με 33%.
  Ο πρώην και πριν ελαχίστου χρόνου συνεργός του Παναγιώτης Λαφαζάνης (με την «ομάδα» του),……που δήθεν ιδεολογικοπολιτικά και αντιμνημονιακά αποσχίστηκαν, δεν ξεπερνούν το 7%..
  Η Ν.Δ του πολιτικά «συνετού» Μεϊμαράκη είναι κοντά στο 24-25% και οι μόνοι «κερδισμένοι» (λόγω του κύματος των δύστυχων προσφύγων), είναι το κόμμα των νεοναζιστών της Χ.Α που κοντεύουν να πιάσουν το 10%.
  Το «θολοκατεβασμένο» Ποτάμι του Σταύρακα είναι σταθερό κοντά (πάνω – κάτω) στο 7% και το εναπομένον ποσοστό του 19-20%, διαμοιράζονται σαν «φτωχοί συγγενείς» όλοι οι «υπόλοιποι» με το Κ.Κ.Ε γύρω στο 6%, τον Πάνο εκτός και το ΠΑΣΟΚ γύρω στο 5,5%…
  Αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση φίλες και φίλοι για… ΤΩΡΑ…
  Αύριο, μεθαύριο και μέχρι την ώρα της κάλπης:
  Κύριος οίδεν…..

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: