Λαπαβίτσας: «Η Λαϊκή Ενότητα δεν φοβάται να θέσει θέμα εξόδου από το ευρώ»

λαπαβιτσαςΔεν φοβάται να θέσει θέμα συμμετοχής της Ελλάδας στην ΟΝΕ η Λαϊκή Ενότητα σύμφωνα με άρθρο του Κώστα Λαπαβίτσα στην ιστοσελίδα iskra.gr και τόνισε ότι η καθοριστική σύγκρουση στις εκλογές θα γίνει ανάμεσα στην «ευρύτατη μνημονιακή συμπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ν.Δ., Ποταμιού, ΠΑΣΟΚ» και στη μόνη «πραγματική αντιπολίτευση, τη Λαϊκή Ενότητα».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο:

«Η καθοριστική σύγκρουση στις εκλογές θα γίνει ανάμεσα στην ευρύτατη μνημονιακή συμπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ/ΝΔ/Ποτάμι/ΠΑΣΟΚ και στη μόνη πραγματική αντιπολίτευση, τη Λαϊκή Ενότητα. Δύο παράγοντες θα κυριαρχήσουν: πρώτον, η αξιοπιστία και, δεύτερον, το πρόγραμμα κοινωνικής και οικονομικής ανάταξης της χώρας.

Η συμπολίτευση αντιμετωπίζει βαθύτατο πρόβλημα αξιοπιστίας γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε παντελώς αναξιόπιστος. Δεν υπάρχει παγκόσμιο προηγούμενο ένα κόμμα της Αριστεράς όχι απλώς να μην εφαρμόζει το πρόγραμμά του, αλλά να υιοθετεί πλήρως το πρόγραμμα του αντιπάλου! Η αξιοπιστία της ΝΔ έχει τραυματιστεί βαρύτατα από τις δεκαετίες διακυβέρνησης και από την πλήρη ανακολουθία του πρώην αρχηγού της, κ. Σαμαρά, στο θέμα των μνημονίων. Το Ποτάμι είναι ένα πολιτικό σύμφυρμα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, εκεί πλέον έχουμε το ναδίρ της αξιοπιστίας, πρώην πρωθυπουργών, υπουργών, στελεχών και διαπλεκομένων.

Πρόγραμμα φυσικά έχουν τα πέντε κόμματα της συμπολίτευσης: είναι το νέο μνημόνιο που σχεδίασαν και επέβαλαν οι δανειστές. Δεν υπάρχει απολύτως καμία διαφορά ανάμεσα τους στο θέμα αυτό. Απλώς διαγκωνίζονται για το ποιος θα κάνει τις περιβόητες «μεταρρυθμίσεις», ποιος θα μετριάσει τις επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και ποιος θα βγάλει «ισοδύναμα» από το καπέλο του ταχυδακτυλουργού.

Το πρόβλημα είναι ότι το μνημονιακό πρόγραμμα οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο, πράγμα που γνωρίζει ο ελληνικός λαός από την εμπειρία των δύο προηγουμένων μνημονίων. Η λιτότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, η απορρύθμιση των αγορών και η αγριότητα στην αγορά εργασίας μπορεί να βολεύουν τους τραπεζίτες, αλλά δεν δημιουργούν τις συνθήκες ταχύρρυθμης ανάπτυξης που χρειάζεται η χώρα. Με το νέο μνημόνιο η Ελλάδα θα γίνει τελειωτικά μια φτωχή, άνιση, παρηκμασμένη χώρα στις παρυφές της Ευρώπης, όπου η νεολαία θα μεταναστεύει και οι συνταξιούχοι θα παλεύουν να επιβιώσουν. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι μια μικρή δράκα πλουσίων και πολλαπλώς διαπλεκομένων που θα θριαμβεύσουν στο μνημονιακό καθεστώς.

Η Λαϊκή Ενότητα πάσχει από τα αναπόφευκτα οργανωτικά προβλήματα μιας παράταξης που στήθηκε σε χρόνο μηδέν και πρέπει αμέσως να συμμετάσχει σε εκλογές. Στα καίρια ζητήματα της αξιοπιστίας και του προγράμματος όμως, έχει τεράστια πλεονεκτήματα απέναντι στη μνημονιακή συμπολίτευση.

Η Λαϊκή Ενότητα έθεσε τις βάσεις της αξιοπιστίας της όταν είχε το θάρρος να πει Όχι στο νέο μνημόνιο, μένοντας πιστή στο Όχι που είπε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα. Οι υπουργοί της παραιτήθηκαν και οι βουλευτές της αγνόησαν τον κίνδυνο της μη επανεκλογής τους. Η Λαϊκή Ενότητα είναι ο συνεπής εκπρόσωπος της αντιμνημονιακής παράταξης στη χώρα μας. Θα προστατεύσει την αξιοπιστία της ως κόρην οφθαλμού: αυτά που υπόσχεται, αυτά θα κάνει.

Η Λαϊκή Ενότητα έχει επίσης το μόνο εφικτό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα για τη χώρα σε αντίθεση με το πρόγραμμα των μνημονίων. Πολύ συνοπτικά, το πρόγραμμα στοχεύει μακροπρόθεσμα στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, με περιορισμό του τομέα των υπηρεσιών και παράλληλη τόνωση της αγροτικής παραγωγής και της μεταποίησης. Αυτός είναι ο δρόμος για ταχύρρυθμη ανάπτυξη που θα είναι υπέρ του κόσμου της εργασίας και κατά του κεφαλαίου. Βραχυπρόθεσμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, άρση της λιτότητας, δημόσια ιδιοκτησία και διαχείριση του τραπεζικού συστήματος, δημόσιες επενδύσεις, στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων, καθώς και αναδιανομή του εισοδήματος και του πλούτου με απλοποίηση του φορολογικού συστήματος.

Το πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας θα φέρει βαθύτατες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και την κοινωνία, αρχής γενομένης από το άρρωστο και εκμεταλλευτικό τραπεζικό σύστημα. Η Ελλάδα χρειάζεται ολοκληρωτική αναδόμηση των τραπεζών σε δημόσια βάση για να στηριχτεί η ανάπτυξη και παράλληλα «σεισάχθεια» στα χρέη των εταιρειών και των νοικοκυριών. Χρειάζεται επίσης ολοκληρωτική αλλαγή σε κεντρικούς τομείς εθνικής σημασίας, όπως η ενέργεια και οι μεταφορές. Χρειάζεται, τέλος, δομικές αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό για να δοθεί χτύπημα στη διαπλοκή και να υπάρξει μια νέα σχέση ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα που θα προωθεί την ανάπτυξη. Η πραγματική μεταρρυθμιστική δύναμη στην Ελλάδα είναι η Λαϊκή Ενότητα, έχοντας στόχο την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.

Το ερώτημα που πολύ φυσιολογικά προκύπτει είναι: μπορεί να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα, με το οποίο συμφωνεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, εντός της ΟΝΕ; Η ξεκάθαρη απάντηση είναι δυστυχώς όχι, όπως φάνηκε από την ντροπιαστική παλινωδία του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΟΝΕ έχει δικό της πρόγραμμα για την Ελλάδα, που είναι το νέο μνημόνιο. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Η Λαϊκή Ενότητα δεν φοβάται να δηλώσει ότι θα θέσει θέμα συμμετοχής της χώρας μας στην ΟΝΕ με στόχο την εφαρμογή του προγράμματός της. Το εθνικό νόμισμα είναι βήμα και εργαλείο για την ανάταξη της χώρας – δεν είναι αυτοσκοπός. Η συντεταγμένη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα είναι απολύτως εφικτή, πράγμα που γνώριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ήθελε επ’ ουδενί να εξετάσει με σοβαρότητα γιατί η ηγεσία του ήταν προσκολλημένη στο ευρώ. Ποτέ δεν υπήρξε κυβερνητικό Σχέδιο Β, παρά τα αβάσιμα που αναφέρουν τα ΜΜΕ εκ του πονηρού.

Η μετάβαση περιλαμβάνει μέτρα όπως στάση πληρωμών στο δημόσιο χρέος με στόχο τη διαγραφή του, μετατροπή χρεών, καταθέσεων και μισθών στο νέο νόμισμα με αναλογία 1:1, άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών και εξομάλυνση των κεφαλαιακών και τραπεζικών ελέγχων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κρατικές εγγυήσεις, ιεράρχηση των εισαγωγών για να υπάρξει επάρκεια στα φάρμακα, τα τρόφιμα και τα καύσιμα. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για δελτίο, όπως συχνά και κακόβουλα λέγεται.

Το νέο νόμισμα θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να δημιουργεί ρευστότητα μακριά από τα νύχια του κ. Ντράγκι, στηρίζοντας έτσι τις επενδύσεις και την οικονομική δραστηριότητα. Αναμφίβολα το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί στις διεθνείς αγορές, ίσως κατά 15-20% όταν θα φτάσει στη νέα θέση ισορροπίας. Η υποτίμηση θα δώσει ώθηση στην εγχώρια παραγωγή, στη βιομηχανία και στον αγροτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι θα έχουν όφελος γιατί θα τονωθεί η απασχόληση. Από την άλλη θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στο εισόδημα των εργαζομένων και στο κόστος παραγωγής των μικρομεσαίων απαιτώντας κρατική παρέμβαση για τη στήριξή τους.

Η Λαϊκή Ενότητα έχει πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών της μετάβασης στο εθνικό νόμισμα. Καταλαβαίνει πολύ καλά όμως ότι δεν πρόκειται να υπάρξει βιβλική καταστροφή, ότι κι αν λένε τα ΜΜΕ ασκώντας τρομοκρατία. Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι περίοδος της μεγαλύτερης δυσκολίας θα κρατήσει μερικούς μήνες και μετά η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει. Με κοινωνική συσπείρωση και στιβαρό χέρι στη διακυβέρνηση, οι επιπτώσεις θα είναι διαχειρίσιμες και η Ελλάδα θα περάσει σε ταχύρρυθμη ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.

Η Λαϊκή Ενότητα είναι η μόνη ελπίδα που απέμεινε στον ελληνικό λαό μετά τη μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι επίσης η πραγματική νέα αρχή για μια άλλη πορεία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι πρώτες ενδείξεις φανερώνουν πολύ μεγάλη δυναμική και προσδοκία στο εκλογικό σώμα. Αν υπάρξει μεθοδικότητα και αυτοπεποίθηση, η Λαϊκή Ενότητα θα προκαλέσει σεισμό στις επερχόμενες εκλογές.»

29 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • MAKIS on 25 Αυγούστου 2015 at 10:36

  ΕΓΩ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

   • Ισόνομος πολίτης on 25 Αυγούστου 2015 at 11:58

   Δηλαδή αν ήσουνα στη Γερμανία και είχατε εκλογές, θα ψήφιζες υποθέτω….. τον
   Β. Σόιμπλε!
   Περίπου τα ίδια με τον Λαπαβίτσα υποστηρίζει και εκείνος για την Ελληνική Οικονομία…

    • MAKIS on 25 Αυγούστου 2015 at 13:14

    28% πεσαν οι μισθοι κατα μεσο ορο τα τελευταια χρονια των μνημονιων που εφαρμοστηκαν για το αγαπημενο σου ευρω. Πολλοι εργαζομενοι χασαν πολυ περισσοτερα. Ακομη εχεται το θρασος να μας μιλατε για ευρω και ευρωπη?

     • Ισόνομος Πολίτης on 25 Αυγούστου 2015 at 21:06

     Το επιχείρημά σου αγαπητέ ομοιάζει με κάποιον που οδηγούσε για πολλά χρόνια μια «σακαράκα» της δεκαετίας του 50.
     Του δώσανε λοιπόν ένα σύγχρονο, δυνατό, άνετο και γρήγορο αυτοκίνητο και αυτός, το τράκαρε στο ίσιωμα και τον «τρέχανε” μετά πολυτραυματία στα νοσοκομεία.
     Τις πταίει λοιπόν?
     Το γρήγορο και σύγχρονο αυτοκίνητο ή ο κακός οδηγός?

      • MAKIS on 25 Αυγούστου 2015 at 22:14

      ασε τις εξυπναδες… απαντηση οταν δεν εχεις αρχιζεις τις εξυπναδες.

  • Ισόνομος πολίτης on 26 Αυγούστου 2015 at 10:14

  Ευτυχώς που διαλύονται τα «συριζομαζώματα» και υπάρχει μια έστω και μικρή πιθανότητα να βρει η Χώρα την ηρεμία και τους κανονικούς της ρυθμούς..
  Ελλάδα εκτός €ρωζώνης και Ε.Ε είναι κάτι σαν « Συρία» του μέλλοντος.
  Αν βρεθείτε σε κάποιο από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα δείτε περίπου το μέλλον των αυριανών Ελλήνων με την υποτιθέμενη εκτός Ευρώπης παρουσία τους.
  Κάτι που διακαώς επιθυμούν οι αδειοκέφαλοι ψυχοπαθητικοί «τύποι» του Grexit.
  Εκεί κάπου στην Κω, την Κάλυμνο, την Λέσβο και την Σάμο, θα δει κανείς ανθρώπους σε απόγνωση και σε πλήρη εξαθλίωση που μας ήλθαν θαλασσοδαρμένοι οι περισσότεροι από την Τουρκία.
  Θα δει ας πούμε κάποιον να κρατάει ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό και να το μοιράζεται με άλλους 7 – 8 διψασμένους συμπατριώτες του..
  Ταλαιπωρία, πείνα, αβεβαιότητα με τη μόνη φροντίδα και αρωγή από κάποιους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ διαφόρων ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ που τρέχουν ολημερίς και δεν φτάνουν.
  Ελπίζουν οι δύστυχοι, κάποτε να φτάσουν στην Βόρεια προκομμένη Ευρώπη (από εκεί που θέλουν να φύγουμε «μη πληρώνοντας» οι δραχμολάγνοι Λαπαβίτσας Λαφαζάνης, Λεουτσάκος και οι…. «συν αυτοίς»)
  Τους πλησιάζουν και άλλοι «παλικαράδες» και τους λένε «απάτριδες», «χέστες», «άθλιους», που δεν καθίσατε να πολεμήσετε για αυτά που πιστεύετε στην Πατρίδα σας.
  Μας κουβαληθήκατε εδώ τους λένε και δεν έχουμε τι να σας κάνουμε…
  ΄Έναν από αυτούς τον πλακώσανε, τον βάλανε κάτω και του έχωσαν το παπούτσι (Nike παρακαλώ..) στο στόμα.
  Ευτυχώς γι αυτόν κάποιοι ψύχραιμοι τον απομακρύνανε να πάει να βρει τους «συναγωνιστές» του νεοναζί…….της Χ.Α να αγορεύουν πάρα πέρα..
  Αυτά!
  Δόξα νάχει το Θεό που διαβολοσκορπάει αυτό το δήθεν «προοδευτικό συνονθύλευμα».
  Έτσι υπάρχει έστω και κάποια πιθανότητα να μεταστραφεί το Λαϊκό ρεύμα προς τα άλλα δημοκρατικά κόμματα με φιλοευρωπαϊκό πρόσημο….και να βρούμε το δρόμο μας για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες ολόκληρων γενεών…

  • MAKIS on 26 Αυγούστου 2015 at 17:15

  ΤΩΡΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΧΑΙΝΕΤΕ. ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΑΜΕ ΔΡΑΧΜΗ ΜΕ ΧΙΛΙΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΕΥΡΩ.

   • nick on 26 Αυγούστου 2015 at 21:03

   Η Συρία πέφτει ακόμα πιο κοντά μπορείτε να πάτε απο τωρα αν σας αρέσει τόσο πολύ και δεν κρατιέστε

   • nick on 26 Αυγούστου 2015 at 21:04

   Η Βενεζουέλα είναι κομμάτι μακρυά

    • MAKIS on 26 Αυγούστου 2015 at 22:26

    Η Συρία δεν έχει δραχμή ούτε η Βενεζουέλα. Εδώ θα κάνουμε δραχμή. Εσείς στο καλό για Γερμανία , θα σας κουνήσουμε και μαντήλι.

     • nick on 27 Αυγούστου 2015 at 13:07

     ειλικρινά κάτι παίρνετε και πρέπει να είναι καλό γιατί έχει αποτέλεσμα

      • ΜΑΚΙS on 27 Αυγούστου 2015 at 14:03

      OΧΙ ΔΕΝ ΠΑΙ ΡΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ , ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΧΑΙΝΕΤΕ.

      • nick on 27 Αυγούστου 2015 at 15:36

      η Ευρώπη λοιπόν έχει φαΐ , σεις έχετε σχέδιο λιμοκτονίας της χώρας

  • Ισόνομος πολίτης on 28 Αυγούστου 2015 at 09:56

  Η «Λαϊκή Ενότητα» μπορεί και έχει τις δυνατότητες να τάζει και «λαγούς με πετραχήλια» ακόμη!
  Ποιος θα την κατηγορήσει γι αυτό, αφού δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 7% στην καλύτερη των περιπτώσεων?
  Μακάρι να το ξεπερνούσε και να είχαμε το «καλόπαιδο» δεύτερο, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω…
  Υπάρχει και μία «υποψία» σχετικά με την μελλοντική συνεργασία με τον Τσιπροσύριζα…
  Λένε μερικοί πως μετά το «ψευτοδημοψήφισμα¨ κάτι «έπαιξε»και η «διάσπαση» που έγινε είναι μάλλον «σικέ».
  Το σκέφτομαι και με πιάνει σύγκρυο.
  Κανείς δεν γνωρίζει τίποτε το θετικό, αλλά και δεν μπορείς να το αποκλείσεις!
  Από «αυτούς» όλα να τα περιμένει…….κανείς!
  Πάντως ας προσέξει αυτή τη φορά το εκλογικό σώμα να φέρει τον ψευτοΑλέξη δεύτερο και μετά, όλα θα ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ομαλά με μία και ΕΞΩ…..

  • MAKIS on 28 Αυγούστου 2015 at 10:10

  nick

  Η Ευρώπη έχει φαΐ για τους βολεμένους και τους πλούσιους. ΤΗΝ ΜΕΙΟΨΗΦΊΑ. Για την πλειοψηφία έχει ένα ξεροκόμματο. Η Ευρώπη το μόνο που κάνει είναι να διασφαλίζει τα προνόμια των βολεμένων και των πλουσίων. Γι΄αυτό δεν θέλετε να φύγετε?
  Η ΝΔ που ψηφίζεις το μόνο που δεσμεύτηκε είναι να βρει ισοδύναμα για να μην πληρώσουν οι πλούσιοι στα ιδιωτικά σχολεία ΦΠΑ 23%. Ούτε για μισθούς δεσμεύτηκε, ούτε για συντάξεις και φάρμακα των φτωχών.

   • Ισόνομος πολίτης on 28 Αυγούστου 2015 at 11:06

   Εγώ δεν ψηφίζω Ν.Δ
   Αυτό το ξέρεις.
   Τέλος πάντων…
   Η Ευρώπη δεν είναι θέμα «προνομίων» και «ξεροκόμματου».
   Είναι θέμα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, εξέλιξης και οικονομικής επιβίωσης…
   Η Ευρώπη των 550 εκατομμυρίων έχει «τύπους» με τις δικές σου ψευτοαριστερές κακομοιριές και αδόκιμες αντιλήψεις περίπου στο 4,1%..
   Τόσοι είσαστε και γι αυτό δεν πρόκειται ποτέ να δείτε προκοπή…

    • Ισόνομος πολίτης on 28 Αυγούστου 2015 at 11:10

    Το σχόλιο μου αναφέρεται στον ΜΑΚΙS

     • MAKIS on 28 Αυγούστου 2015 at 17:38

     AYTOI ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΦΗΣΑΝ 2000000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ? ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ?
     ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.

      • nick on 29 Αυγούστου 2015 at 09:04

      η προηγούμενη κυβέρνηση έβαλε φρένο στην ανεργία κι άρχισε να την μειώνει, παρέδωσε μικρότερη ανεργία απ ότι παρέλαβε (μικρή μείωση αλλά μείωση και κάτω απο δυσκολότερες οικονομικά συνθήκες)
      η δε πρώτη και τελευταία φορά αριστερά άρχισε πάλι ν αυξάνει την ανεργία, είναι η πρώτη φορά στη ιστορία του Ελληνικού κράτους που η ανεργία αυξάνετε τον Ιούλιο στη μέση της τουριστικής περιόδου εκεί που συνήθως είχαμε πάντα κάμψη, τον χειμώνα τι θα γινόταν;

   • nick on 28 Αυγούστου 2015 at 14:23

   Μάκη
   η Ευρώπη έχει για όλους, για τους ανίκανους και τους τεμπέληδες δεν έχει
   γι αυτό και το 80% θέλει Ευρώπη και ευρώ, αλλά μην μπερδεύεις την δική μας ανικανότητα με την βοήθεια που μόνιμα παίρνουμε απ την ΕΕ
   τουτοι οι εγκληματίες εδω αν δεν τους έστελνε πριν και τωρα ο Ντράγκι σε εβδομαδιαία βάση ρευστό θα είχαν προ πολλού βάλει λουκέτο στις τράπεζες και συ δεν θα μπορούσες ούτε τα 60 ευρω να πάρεις, δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν συντάξεις, δεν , δεν…..
   αν δεν μας δάνειζαν με το μικρότερο επιτόκιο που δανείζετε πτωχευμένη χώρα θα το είχαμε προ πολλού κλείσει το μαγαζί
   στο ξαναλέω μην μπερδεύεις την ανικανότητα της αριστεράς να κυβερνήσει και να δώσει λύσεις με την βοήθεια που προσφέρει η ΕΕ

    • MAKIS on 28 Αυγούστου 2015 at 17:36

    Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΤΟΠΟ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ.

     • Ισόνομος Πολίτης on 28 Αυγούστου 2015 at 22:25

     Αυτό δα μας έλλειπε να κυβερνήσετε κι όλας!
     Άρκεσαν 7 μήνες «Τσιπραίικης πολιτείας» (πρώτη φορά αριστερά) εδώ, για να πάρουμε μυρωδιά και να έχουμε και τα δείγματα των «επιτυχιών» σας..
     Το ίδιο και στην Κύπρο με τα δύο χρόνια του πιο σκληρού capital control που επιβλήθηκε στα μέσα Μάρτη του 2013, με πρόεδρο τον «απόφοιτο» της Σοβιετικής Ακαδημίας Επιστημών Δημήτρη Χριστόφια.
     Με την ανοχή, την αρωγή και την αλληλεγγύη της €ζώνης, γλυτώσανε οι Κύπριοι (όπως και εμείς άλλωστε) από του χάρου τα δόντια…
     Στο πυρ το εξώτερον να πάτε για να δει επιτέλους προκοπή και χαΐρι ο Τόπος..

      • MAKIS on 29 Αυγούστου 2015 at 09:03

      Γουστάρω να »ξεβρακώνω» κάτι τύπους σαν κι εσένα και να αποκαλύπτεται το πραγματικό τους πρόσωπο.

     • nick on 29 Αυγούστου 2015 at 08:49

     Μακη
     η αριστερά σε πόστα μέσω του συνδικαλισμού ήταν όλα αυτά τα χρόνια, μετείχε και στήριξε διάφορες κυβερνήσεις – εκτός αν δέχεσαι οτι είστε μόνο 3,5% – οπότε μη μας ζαλίζετε
     άλλωστε πολλά στελέχη του πασοκ που είναι τωρα στο συριζα και ο Καμμένος το asset του Τσίπρα μετείχαν για πολύ καιρό σε κυβερνήσεις, κι ο Τσίπρας στη βουλή μεγάλωσε
     η πρώτη και τελευταία φορά κυβέρνησε και μας έδειξε όλο το μεγαλείο της 7 μήνες τώρα και να τι κατάφεραν
     να σε κοροϊδέψει τόσο ξεδιάντροπα όσο ποτέ κανείς άλλος
     συμμάχησε και έκανε συνεταίρο στη κυβέρνηση έναν ακραίο δεξιό λαϊκιστή που είχε κι αυτός ένα κόμμα μ ανεμομαζώματα-με Χαϊκάληδες – όπως κι ο Τσίπρας και επειδη είχαν άψογη συνεργασία, θα το ξανακάνουν λέει (Όμοιος ομοίω αεί πελάζει)
     και τωρα στην οικονομία
     και οι 7 πληγές του Φαραώ να είχαν πέσει μαζεμένες τέτοια ζημιά στην οικονομία δεν θα είχαν κάνει
     και πάμε στη παιδεια, το απόλυτο μπάχαλο
     στην μεταναστευτική πολιτική, πιο χαώδης και επικίνδυνη κατάσταση δεν γίνεται
     όπου και να κοιτάξεις τα ίδια χάλια την ίδια ανικανότητα βλέπεις
     αν τα πιο λαμπρά μυαλά του συριζα είναι ο Βαρουφάκης η κυρια Τασία και ο Λαφαζάνης τοτε…….ας μην το σχολιάσω
     αυτή λοιπόν είναι η αριστερά που μας τα είχατε κάνει κουδούνια τόσα χρόνια, δεν χρειάστηκαν παρα λίγοι μήνες για να φανεί η γύμνια της η ανικανότητά της και ο σανός που σας τάιζε τόσα χρόνια, αποκτήσατε κυβερνητικό παρελθόν, μικρό σε διάρκεια αλλά τεράστιο σε αποτυχίες σε καταστροφές σε ψέμματα, μια αριστρεά που τάζει προγράμματα Θεσσαλονίκης και σου φέρνει μνημόνια μ εγκληματικό τρόπο, μια αριστερά που διαλύει την οικονομία που διαλύει την χώρα
     τρέμω στην ιδέα τι θα καταφέρνατε σε μια καθαρή τετραετία, ευτυχώς έφυγαν και διαλύονται λόγω ανικανότητας και ιδεοληψίας κι έτσι μπορεί ο τόπος να σωθεί έστω και τώρα στο και πέντε

  • MAKIS on 29 Αυγούστου 2015 at 09:06

  Αυτοί που στηρίζεις άφησαν 2000000 ανέργους χωρίς ούτε ένα επίδομα. Τους άφησαν στην ουσία να ψοφήσουν. Περίμενε τις εκλογές και τα λέμε

   • nick on 29 Αυγούστου 2015 at 12:03

   να απευθυνθείς στον ΓΑΠ που ίσως και να ψήφισες, αυτός έφτιαξε 1 εκ ανέργους

  • Ισόνομος Πολίτης on 29 Αυγούστου 2015 at 13:26

  Το αντιλαμβάνομαι, το κατανοώ και εν γνώσει μου κάνω πολλάκις το ίδιο λάθος:
  Ανοίγω διάλογο με ανθρώπους που έχουν μονοσήμαντη πολιτική κατεύθυνση και καμία προοπτική να αντικειμενοποιήσουν πολιτικά πεπραγμένα (έστω), ένθεν κακείθεν των πεποιθήσεων τους.
  Ο απλός πολίτης μονολεκτικά θα κατέληγε την έκφραση:
  «Στούρνος και…… τελειώσαμε» (με την πολιτική την έννοια φυσικά)
  Προσωπικά, θα ήθελα πάντα να πιστεύω πως και στις πολιτικές θέσεις – απόψεις μας πρέπει να ισχύει του Ηράκλειτου το:
  «Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ’ αυτό μένειν»

   • MAKIS on 29 Αυγούστου 2015 at 15:21

   Αφού »ξεβρακώθηκες» συνεχίζεις τα φιλοσοφικά? για τα 2000000 άνεργους του πασοκ-νδ που ψοφάνε στη πείνα θα μας πεις τίποτα? Αλλά αν η κοιλιά είναι γεμάτη..

    • Ισόνομος Πολίτης on 29 Αυγούστου 2015 at 20:38

    Από τους 1.300.000 ανέργους που δημιούργησε η οικονομική ύφεση (εσωτερικού – εξωτερικού) το 70% σχεδόν, είναι ανεπάγγελτοι, ή κατέχουν παρηκμασμένες ειδικότητες, ή είναι ψιλοτεμπέληδες….
    Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν εξειδικευμένο ή έμπειρο ή χρήσιμα απασχολούμενο από τον περίγυρο μου χωρίς απασχόληση…
    Ψάχνεις για κανένα ηλεκτρολόγο ή υδραυλικό, η ψυκτικοό και τον βρίσκεις ύστερα από αρκετό ψάξιμο και σου λέει:
    Επίσκεψη «τόσο», τα υλικά όσο κοστίσουν και η εργασία μου, ανάλογα με την ώρα..
    Με σημερινές συγγκριτικές (πάντοτε) τιμές δηλαδή:
    «Ο τζίτζικας αηδόνι»
    Αν θέλεις ας πούμε για…ειδικό ποιότητας τροφίμων, ή ιχθυοκαλλιέργειας, ή διοίκησης των επιχειρήσεων ή γραφικών τεχνών ή marketing, ή δεν …..ξέρω τι, υπάρχουν με τη «σέσουλα» και οι περισσότεροι από δαύτους χρόνια άνεργοι..
    Λυπάμαι αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.
    Φταίνε οι εκάστοτε κυβερνήσεις που γεμίσανε τον τόπο με «όπου γειτονιά και ΤΕΙ», για να δοθούν διέξοδοι στους αποφοίτους λυκείων.
    Φταίμε και εμείς που δαιμονολογήσαμε τα σημαντικότερα παραγωγικά επαγγέλματα για τα «πτυχία» και τις δημοσιοϋπαλληλικές τους προοπτικές.
    Πολλά τα «φταιξίματα» και θέλουν μεγάλες και εκτεταμένες συζητήσεις.
    Σε κάθε περίπτωση, οι δύο προηγούμενες γενιές αλλά και κάτι περίεργοι υπουργοί των κυβερνήσεων (του ΠΑΣΟΚ κυρίως που κυβέρνησε περισσότερο), ομολογώ πως δώσανε χωρίς σχεδιασμό και προοπτικές, έναν κάκιστο επαγγελματικό προσανατολισμό για τους νέους τότε, που σήμερα οι περισσότεροι από δαύτους είναι άνεργοι…

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: