Το Μνημονιο του Τσιπρα αθωώνει τους προηγούμενους και φέρνει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις αμέσως μετά τις εκλογές!

beni-tsipras__articleΜόνιμη η έκτακτη εισφορά και έμμεση μείωση των μισθών  εφόσον δεν βγαίνουμε από το ευρώ. Τέλος οι φοροαπαλλαγές που έχουν απομείνει. Νέες μειώσεις συντάξεων μέσω ενοποίησης Ταμείων. Η φορολόγησή  από το 13% στο 26% ενώ

πετσοκόβεται και τοτο ΕΚΑΣ
Άσχετα από το πρώτο κόμμα που θα προκύψει στις εκλογές και ασχέτως κυβερνητικού συνασπισμού την επομένη των εκλογών η χώρα έχει δεσμευτεί σε μια σειρά από μέτρα στο φορολογικό και το ασφαλιστικό που φέρνουν καταιγίδα για τους πολίτες με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και νέες αυξήσεις φόρων για όλους.

Ουσιαστικά μέσω του μνημονίου που έχει ήδη ψηφιστεί προβλέπονται μια σειρά από μέτρα ύψους άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Έτσι εταίροι και δανειστές για να δώσουν το πράσινο φως για την επόμενη δόση περιμένουν να ψηφιστούν μια σειρά από μέτρα.

Σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση αναμένονται νέοι φορολογικοί συντελεστές σε ό,τι αφορά στο εισόδημα, αλλά και ενσωμάτωση στη φορολόγηση της έκτακτης εισφοράς γεγονός που θα σημάνει άμεση αύξηση των φόρων, αλλά και έμμεση μείωση μισθών και συντάξεων.

Παράλληλα οι δανειστές απαιτούν μέσα στους επόμενους δύο μήνες να έχει ολοκληρωθεί το θέμα της φορολόγησης των αγροτών με την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από το 13% στο 20% για τα εισοδήματα του 2016 και στη συνέχεια στο 26% όπως και για τους ελεύθερους επαγγελματίες από το 2017 και ύστερα.
Ταυτόχρονα και για να βγει ο λογαριασμός (πιθανότατα και μέσω δεύτερου συμπληρωματικού προϋπολογισμού) θα δούμε αλλαγές για την αύξηση των άμεσων εσόδων του Κράτους μέσω κατάργησης μιας σειράς φοροαπαλλαγών.
Αλλαγές θα έρθουν και στη φορολόγηση των εσόδων από ενοίκια θα αυξηθεί ο φόρος από το 11% στο 15% για εισόδημα μέχρι τις 12.000 ευρώ, ενώ θα φτάσει στο 33% για μεγαλύτερα εισοδήματα.

Σε ό,τι αφορά στις συντάξεις και πέρα απ’ την αύξηση των ορίων ηλικίας έρχονται αλλαγές μέσω ενοποίησης των Ταμείων και νέος υπολογισμός των ποσών που θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις με πρώτη εκείνη μέσω της κατάργησης του ΕΚΑΣ για περίπου 20% των συνταξιούχων.
Παράλληλα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η μείωση στα τελικά ποσά που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι μέσω της ενοποίησης της επικουρικής με την κύρια σύνταξη.

Πληροφορίες: newsIt
5 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • RYaN on 4 Σεπτεμβρίου 2015 at 15:25

  Οι προηγούμενοι έδωσαν το ΕΣΠΑ σε φιλαράκι τους βιομήχανο που το μοίραζε αποκλειστικά σε φιλαράκια του βιομήχανους, εργολάβους και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.

   • nick on 4 Σεπτεμβρίου 2015 at 23:39

   τα χρήματα του ΕΣΠΑ που πληρώνονται οι εκπαιδευτικοί ποιος τα μοίραζε; ο βιομήχανος;
   φαίνεται πως για εσένα οι εκπαιδευτικοί είναι βιομήχανοι και φίλοι του εργολάβου, να λέμε χαζομάρες αλλά με μέτρο
   πάντως το αποτέλεσμα της 7μηνης διακυβέρνησης των τσιπροκαμένων είναι οτι είναι παντελώς άχρηστοι κι ανίκανοι να ασκήσουν κυβερνητικό έργο, δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε ευρω απ την ΕΕ, μιλάμε γι αυτά που είναι δωρεάν, ούτε καν αυτά που προορίζονταν για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, ΤΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ

   που ακριβως είναι ο βιομήχανος;
   https://www.espa.gr/el/PublishingImages/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%91%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%B7%20%CE%A3%CF%85%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82%20%CE%A6%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%89%CE%BD.png

    • RYaN on 5 Σεπτεμβρίου 2015 at 17:01

    Έχεις δίκιο. Τα πράγματα είναι πάντα πολύ πιο μπλεγμένα, σε σχέση με το χρόνο και τις σχέσεις. Έγραψα πολύ απλοϊκά, μπορείς να πεις συνθηματικά, κάτι που στην πραγματικότητα «βαράει» σε πολλές κατευθύνσεις και λίγοι γνωρίζουν. Έτσι, αν θέλεις ψάξε πέρα από τα τυπικά διαγράμματα, πότε πραγματικά πληρώθηκε τί σε ποιους δικαιούχους.
    Πέρασα κυρίως για να πω «καλό φθινόπωρο» στην παλιοπαρέα του blog. Αν θες πες μας κι εσύ.

     • Ισόνομος Πολίτης on 5 Σεπτεμβρίου 2015 at 21:25

     Πέρασες και θα μείνεις φίλε Κώστα, γιατί πρέπει να μείνεις!
     Εσύ δεν είσαι ούτε με το Τσίπρα ούτε με τον Μεϊμαράκη ούτε με κανέναν υποτιθέμενο «αυτοφυή», ή παιδί του «πολιτικού σωλήνα»!
     Είσαι με ότι αντιλαμβάνεσαι ως βάσιμο, σωστό, αληθινό και δίκαιο.
     Αυτή είναι και η κυρίαρχη πολιτική, επιστημονική & πολιτισμική νοοτροπία των σύγχρονων ανθρώπων του «σήμερα» και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτό.
     Ο κόσμος αλλάζει και αλλάζει για όσους δεν το αντιλαμβάνονται, με πολλαπλασιαστική ταχύτητα …..σε σχέση το «χθες.»

  • Ισόνομος Πολίτης on 5 Σεπτεμβρίου 2015 at 14:08

  Δεν κομίζω «γλαύκας εις Αθήνας» αλλά σήμερα οι προτιμήσεις του εκλογικού σώματος είναι ακριβώς μοιρασμένες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει βουτιά (από τη ημέρα της προκήρυξης των εκλογών) γύρω στις 5,5 με 6 μονάδες και την Ν.Δ να κερδίζει 2,5 με 3 μονάδες περίπου.
  Ανεβασμένο φαίνεται να είναι κατά 1 μονάδα και το ΠΑΣΟΚ….
  Αυτά για τώρα..
  Για αύριο κανείς δεν γνωρίζει….

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: