Η ΕΕ δεν άφησε την Ελλάδα να συμμετέχει στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για το χρέος

Ενοτικπο Μνημονιακο Μετωπο«Επαίσχυντη» χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Ενότητα τη στάση που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση κατ εντολή των δανειστων  στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αναφορικά με «το δικαίωμα κάθε κυρίαρχου κράτους… στην αναδιάρθρωσης του χρέους του, χωρίς καταχρηστικές παρεμβάσεις».  Στην ψηφοφορία  πήρε μέρος η Γερμανία  και  καταψήφισε

ΤΑΧΥΤΑΤΗ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Με τη συντριπτική πλειοψηφία, 136 υπέρ έναντι 6 κατά και 41 αποχές, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε απόφαση που αναγνωρίζει «το δικαίωμα κάθε κυρίαρχου κράτους να σχεδιάζει την μακροοικονομική πολιτική του, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης του χρέους, χωρίς να αποθαρρύνεται ή να παρεμποδίζεται από καταχρηστικές παρεμβάσεις» αναφέρει στην ανακοίνωσή  η ΛΑΕ.

Και προσθέτει: «Πρόκειται για μια απόφαση που προσφέρει ένα ισχυρό, διεθνώς αναγνωρισμένο όπλο στη χώρα μας να αμφισβητήσει, ακόμη και με μονομερείς ενέργειες, το παράνομο, επονείδιστο και απεχθές χρέος. Ακριβώς γι αυτό, η απόφαση καταψηφίστηκε από τις χώρες που κατ’ εξοχήν εκφράζουν το παγκόσμιο τοκογλυφικό κεφάλαιο, όπως η Γερμανία, η ΗΠΑ και η Βρετανία.

Ακολουθώντας πειθήνια, ως πρόβατο επί σφαγήν, τις εντολές των Βρυξελλών, η ελληνική αντιπροσωπεία απείχε από αυτή την ιστορική ψηφοφορία. Η ευθύνη γι’ αυτή την επαίσχυντη στάση βαρύνει το σύνολο των μνημονιακών κομμάτων, παλιών και νέων, που δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την «υπηρεσιακή» κυβέρνηση, την οποία από κοινού ανέδειξαν και στηρίζουν. Αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι, όποια μνημονιακή κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις εκλογές, θα συμπεριφέρεται σαν αγκιστρωμένο ψάρι των δανειστών- εκβιαστών, παραιτούμενη εκ των προτέρων από όλα τα όπλα που της δίνει το διεθνές δίκαιο και η διεθνής κοινότητα για να βγάλει από το λαιμό της το θανάσιμο βρόχο του χρέους.

Ο ελληνικός λαός καλείται να βγάλει τα συμπεράσματά του και να ανοίξει, με τους αγώνες και την ψήφο του, έναν άλλο δρόμο εθνικής αξιοπρέπειας, δημοκρατίας και προκοπής».

Τη θλίψη της εξέφρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να μην ενεργοποιείται και να μην αξιοποιεί τέτοιες διαδικασίες οι οποίες δρομολογούνται επ’ ωφελεία της. Δεν μπορεί να μην συμμετέχει σε αποφάσεις οι οποίες έχουν ιστορική και παγκόσμια σημασία και, κυρίως, δεν μπορεί να διευκολύνει δια της αποχής της εκείνους οι οποίοι την εκβιάζουν» διαμήνυσε από πλευράς της η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε εναλλακτικές», καθώς αύριο υπάρχει μία ιστορική ευκαιρία. Καταλήγοντας, επανέλαβε ότι «εκφράζω τη λύπη μου για το γεγονός ότι δεν άδραξε η Ελλάδα – και απ’ ότι φαίνεται δεν θα αδράξει ούτε αύριο – μια ευκαιρία χρήσης ενός πολύτιμου εργαλείου προστασίας του πληθυσμού και της κοινωνίας».
4 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • RYaN on 11 Σεπτεμβρίου 2015 at 22:13

  Δηλαδή μία τέτοια σημαντική θέση έπρεπε να την πάρει η υπηρεσιακή κυβέρνηση που έχει αναλάβει να διεξάγει τις εκλογές?

  • Ισόνομος Πολίτης on 12 Σεπτεμβρίου 2015 at 13:03

  «Πρόκειται για μια απόφαση που προσφέρει ένα ισχυρό, διεθνώς αναγνωρισμένο όπλο στη χώρα μας να αμφισβητήσει, ακόμη και με μονομερείς ενέργειες, το παράνομο, επονείδιστο και απεχθές χρέος. Ακριβώς γι αυτό, η απόφαση καταψηφίστηκε από τις χώρες που κατ” εξοχήν εκφράζουν το παγκόσμιο τοκογλυφικό κεφάλαιο, όπως η Γερμανία, η ΗΠΑ και η Βρετανία».
  Τι λενε μωρέ και τι γράφουν αυτοί οι άνθρωποι της Λαφαζάνης Α.Ε….. (ΛΑΕ)?
  Βρε που να πάρει η ευχή να πάρει!
  Τέτοιους «πολιτικούς» έχουμε και από αυτούς περιμένουμε να δούμε προκοπή?
  Μα καλά δεν καταλαβαίνετε ρε «βούρλα» ότι για να σταθεί όρθια η Πατρίδα τα επόμενα 10 χρόνια, θα πρέπει να βρει τρόπο να δανείζεται συνεχώς?
  «Παράνομο, επονείδιστο και απεχθές χρέος» από τη μια και……… δώσε μου και μένα μπάρμπα από την άλλη.
  3,7 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν βγάζουνε καλά – καλά το μήνα από την μια και από την άλλη, φύγετε άθλιοι τοκογλύφοι δεν σας έχουμε ανάγκη και δεν σας γουστάρουμε!
  Γελάμε, γελάμε, γελάμε….
  Από την «κοιτίδα ΣΥΡΙΖΑ» βγήκε όλο αυτό το πολιτικό……. «μελισσολόι» (ας μην πούμε καμιά άλλη πιο ταιριαστή κουβέντα…)
  Τσίπρας……..Φίλης….Παπάς….Κατρούγκαλος…Τσακαλώτος…Λαφαζάνης…..Κωνσταντοπούλου……….Λαπαβίτσας…Λεουτσάκος…Βαρουφάκης… και……… ων….ουκ έστι αριθμός….
  Αφανίστε τους, μαυρίστε τους και στείλτε τους συλλήβδην στα πολιτικά αζήτητα…
  Αν χαθεί αυτή η ευκαιρία της 20ης Σεπτεμβρίου, τότε μπαίνουμε και πάλι σε νέες μεγάλες περιπέτειες….
  Και μιλάμε για ΜΕΓΑΛΕΣ περιπέτειες….
  Όσοι καταλαβαίνουνε……κατάλαβαν και ο Θεός να βάλει το χέρι του,…

  • Ισόνομος Πολίτης on 12 Σεπτεμβρίου 2015 at 17:48

  Τα έχω χαμένα και πραγματικά δεν καταλαβαίνω!
  Είναι δυνατόν ποτέ να λάβαινε μέρος η Ελλάδα σε μια τέτοια διαδικασία που είναι τορπίλη στα πόδια της?
  Ζητήσαμε και μας εγκρίθηκαν από τον ESM 86 δις € για να τα πάρουμε σε τρία χρόνια και να τα επιστρέψουμε σε 32,5 με επιτόκιο 1% και ζητάμε και τα ρέστα από πάνω?.
  (Σημειωτέο είναι πως πήραμε εν τω μεταξύ 20 για να πληρώσουμε υποχρεώσεις δόσεων σε Δ.Ν.Τ – ΕΚΤ & Τράπεζα Ελλάδας)
  Να πάμε λένε οι «προοδευτικάντζες» της αριστεράς του «πουθενά» στην Γ.Σ του ΟΗΕ για το Χρέος!
  Να πάμε εκεί και να το παίξουμε «νταήδες» συναγελαζόμενοι με τους άλλους «περήφανους», «ανεξάρτητους» και «αδέσμευτους» των τρίτων χωρών, που είναι «μέχρι το λαιμό» και δεν τους δίνει κανένας «μία»!!!!!
  Για κουνήστε λίγο το κεφαλάκι σας «σύντροφοι» για να ακούσουμε το τι κουδουνίζει μέσα?

  • MAKIS on 13 Σεπτεμβρίου 2015 at 14:40

  μπανανισταν

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: