Ν Χουντής: «Ο ΧΥΤΑ του Γραμματικού είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της Ελλάδας της διαπλοκής»

994124_462612410495238_659516820_nΟ Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ΧΥΤΑ Γραμματικού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο ΧΥΤΑ του Γραμματικού είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς στην Ελλάδα της διαπλοκής, εργολαβικά συμφέροντα που «συμπράττουν» με το Δημόσιο, όχι μόνο κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα, αλλά καταστρέφουν και το απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον αυτής της χώρας, παραβιάζοντας κατάφωρα την Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Πριν περίπου 2 χρόνια, μαζί με τους κατοίκους του Γραμματικού και όλου του Δήμου Μαραθώνα, καταφέραμε να φέρουμε επί τόπου στο ΧΥΤΑ Γραμματικού ειδική αντιπροσωπεία βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που με έκθεσή τους βεβαίωναν ότι στο Γραμματικό συντελείτο ένα περιβαλλοντικό έγκλημα, αφού ο ΧΥΤΑ κατασκευάζεται κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και μάλιστα πάνω σε ρέμα, με κίνδυνο να μολυνθεί ο Ευβοϊκός και ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Μετά την έκθεση αυτή οι Διευθύνσεις της Ε.Ε. ζήτησαν την διακοπή του έργου, σταμάτησαν τη χρηματοδότηση και μάλιστα απαίτησαν την επιστροφή των κονδυλίων που είχαν ήδη καταβληθεί.
Είναι εξοργιστικό ότι, μετά από αυτές τις αποφάσεις της Ε.Ε., αντί να αναζητηθούν ευθύνες, πολιτικές και άλλες, υπήρξαν «κινήσεις και ενέργειες» να ανατραπούν αυτές οι αποφάσεις.
Να είναι βέβαιοι ότι όσοι απεργάζονται τέτοιες «λύσεις» θα μας βρουν ξανά μπροστά τους.
Δεν θα επιτρέψουμε να θέσουν σε λειτουργία το καταστροφικό τους έργο».

Το Γραφείο Τύπου 17.09.2015
Αρέσει σε %d bloggers: