Ο Μοσκοβισί προτιμά να διαπραγματεύεται με τον Τσακαλώτο

Δηλώνει πως οι συζητήσεις με τον Βαρουφάκη  ήταν μάταιες και άσκοπες

moskovisiΟ Γάλλος επίτροπος για τις Οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις στην ΕΕ  και  τη φορολογία και τα τελωνεία Πιερ Μοσκοβισί άσκησε σφοδρή κριτική στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη για τον τρόπο που διαπραγματεύθηκε όσον αφορά την κρίση στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι προτιμά να συνεργάζεται με τον διάδοχό του.

Ο κ. Βαρουφάκης δεν ερχόταν στις συνεδριάσεις του Eurogroup για ναδιαπραγματευθεί», είπε ο επίτροπος Μοσκοβισί μιλώντας σε μια εκδήλωση στο Παρίσι.

«Είχαμε αμέτρητες συζητήσεις μαζί του. Οι συζητήσεις αυτές ήταν μάταιες, άσκοπες και ακαδημαϊκές. Ήθελε απλώς να κερδίσει χρόνο, όχι να κάνει σαφείς προτάσεις», συνέχισε ο Πιερ Μοσκοβισί.

«Είμαι ευτυχής που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών διότι είναι κάποιος που γνωρίζουμε», πρόσθεσε.
1 Σχόλιο

  • Ισόνομος Πολίτης on 25 Σεπτεμβρίου 2015 at 19:55

  Εδώ σε αυτό το site από τις 25 του Γενάρη (αλλά και παλιότερα), είχαμε τονίσει με επανειλημμένο και σε κουραστικό motivo τις «προκοπές» και τα «χαΐρια» του κυρίου Βαρουφάκη.
  Έρχεται τώρα ο κος Πιερ Μοσκοβισί και μας δικαιώνει καθαρά και σχεδόν απόλυταμε τις ακόλουθες διαπιστώσεις του:
  «Είχαμε αμέτρητες συζητήσεις μαζί του. Οι συζητήσεις αυτές ήταν μάταιες, άσκοπες και ακαδημαϊκές. Ήθελε απλώς να κερδίσει χρόνο, όχι να κάνει σαφείς προτάσεις»..
  Βέβαια εμμέσως πλην σαφώς υποδηλώνει και την Μπαρουφοπολιτική του ΤσιπροΣΥΡΙΖΑ τότε.
  Αλλά αυτό ας το αφήσουμε για αργότερα, όταν τα «ζόρια» θα βγουν με την βία τους στους δρόμους και……..τα ελικόπτερα θα υπερίπτανται..
  Π_αρακαλάαω να διαψευστούμε παταγωδώς
  Μακάρι…….. και χίλιες φορές μακάρι….
  Κάνουμε τον Σταυρό μας και απευχόμαστε κάτι τέτοιο…..για το καλό του Τόπου.
  Όμως είναι ανάγκη να επισημάνουμε το απερίσκεπτο και σφόδρα «απολιτικ» ελληνικό εκλογικό σώμα που την 20η Σεπτεμβρίου ψήφισε:
  «Γιαλατζή αριστερά», «Χαμόγελα» και «φρού…….φρού και αρώματα…»
  Μπορεί να μην μας άρεσε, αλλά σεβόμαστε την «όποια»… ετυμηγορία του.
  Πέρα και πάνω από όλα:
  Το καλό της Ελλάδας και το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: