Αναταράξεις σε Ιταλία και Ισπανία από το dieselgate

«Ψάχνονται» σε Ιταλία και Ισπανία μετά το σκάνδαλο της VW

volkswagen_0Τα απόνερα που δημιουργεί το σκάνδαλο της Volkswagen δεν αφήνει ανεπηρέαστες την Ιταλία και την Ισπανία, που διαθέτουν μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, με τη μία εξ’ αυτών να είναι θυγατρική της VW.

«Φοβούμαι ότι μπορεί να υπάρξουν συνέπειες, ελπίζω περιορισμένε

ς, διότι μπορεί να υπάρξουν αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ιταλική βιομηχανία», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, σχετικά με το dieselgate.

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνον γερμανικό, είναι ευρωπαϊκό» και «αν πληγεί η εμπιστοσύνη, κινδυνεύουν οι επενδύσεις», τόνισε ο Πάντοαν.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών κατέληξε ότι «έχει πληγεί η εμπιστοσύνη, ένα βασικό στοιχείο, αλλά από τα πιο δυσεύρετα, στην περίοδο της κρίσης».

Κυρώσεις από την Ισπανική κυβέρνηση

Εν τω μεταξύ, η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τη Seat, την ισπανική θυγατρική της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, να επιστρέψει τις επιδοτήσεις που χορηγήθηκαν για τα οχήματα diesel που φέρουν κινητήρες με λογισμικό που παραποιεί τους ελέγχους για τους ρύπους και τα οποία πουλήθηκαν στο πλαίσιο της εκστρατείας προώθησης αποδοτικότερων αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais η Seat έχει τοποθετήσει περισσότερους από 500.000 τέτοιους κινητήρες στα οχήματά της από το 2009 και μετά.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η πρόταση αυτή θα γίνει, ανεξαρτήτως των άλλων μέτρων που μπορεί να αποφασιστούν.

efsyn.gr

Αρέσει σε %d bloggers: