Βαρουφάκης: O Σόιμπλε μου είπε ότι το νέο Μνημόνιο είναι σχεδιασμένο να αποτύχει

Βαρουφάκης: "Το Μνημόνιο οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ"Δείτε σε βίντεο τον Γιάνη Βαρουφάκη να αποκαλύπτει στη γαλλική τηλεόραση πως ο Σόιμπλε του εκμυστηρεύτηκε οτι το νέο Μνημόνιο είναι σχεδιασμένο να αποτύχει.

»Θα μοιραστώ μαζί σας μια συνομιλία που είχα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν ήμουν ακόμα υπουργός αναφέρει  ο πρωην υπουργός Οικονομικών. Του είπα  ότι αυτό το μνημόνιο θα μας φέρει στην ίδια κατάσταση που είμαστε σήμερα μέσα σε έξι μήνες, είναι ένα ακόμη πρόγραμμα καταδικασμένο να αποτύχει, και μου απάντησε: Nαι. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που θα αποτύχει, είναι σχεδιασμένο να αποτύχει».

Ο  κύριος Βαρουφάκης εδωσε ακομη λίγες λεπτομέρειες για την θητεία του και τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσιπρα
»Στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, είδα τον Αλέξη “γονατισμένο” από την πίεση. Είχε κάνει παραχωρήσεις που δεν ήθελε να κάνει. Μόλις κάνεις παραχωρήσεις και ο αντίπαλός σου δεν κάνει ανάλογες, εκεί αρχίζει η παραίτηση και η παράδοση. Η δεύτερη σημαντική στιγμή της απογοήτευσης πραγματοποιήθηκε μετά το δημοψήφισμα. Ήλπιζα ότι η έκβαση του δημοψηφίσματος θα ενισχύσει την θέση της Ελλάδας. Ομως τη νύχτα του δημοψηφίσματος, μπήκα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και ήταν εντελώς αποθαρρυμένος, ήταν σε κατάθλιψη, ενώ εγώ ήμουν ενθουσιασμένος».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης όμως μίλησε και ως διπλωμάτης!
»Θα είμαι διπλωμάτης λέγοντας ότι ο ρόλος της Γαλλίας δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρός στις συζητήσεις. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών έχει πολύ λίγη δύναμη για να μιλήσει για θέματα τόσο σημαντικά».

Δείτε σε βίντεο τα όσα είπε ο Βαρουφάκη.


Μπορείτε να ρυθμίσετε τους υποτίτλους σε Ελληνικά

1 Σχόλιο

    • makis on 2 Οκτωβρίου 2015 at 20:38

    ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ. ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΕΤΕΒΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΕ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΡΟΚΑΡΑΜΕ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: