Στρατούλης: Πράξη εθνικής υποτέλειας η παραχώρηση αεροδρομίων & λιμανιών

stratoulis11415605015Ο επικεφαλής κλιμακίου της Λαϊκής Ενότητας πρότεινε να γίνουν τοπικά δημοψηφίσματα, υπογραμμίζοντας πως η Λαϊκή Ενότητα θα προσπαθήσει να παρεμποδίσει την παραχώρησή τους με πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες.

«Μέγα σκάνδαλο και πράξη εθνικής υποτέλειας» χαρακτήρισε την προώθηση της

παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Στρατούλης, που περιόδευσε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Ο επικεφαλής κλιμακίου της Λαϊκής Ενότητας πρότεινε να γίνουν τοπικά δημοψηφίσματα, υπογραμμίζοντας πως η Λαϊκή Ενότητα θα προσπαθήσει να παρεμποδίσει την παραχώρησή τους με πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΟΛΘ και με εκπροσώπους των εργαζομένων. Το λιμάνι πρέπει να παραμείνει όχι μόνο υπό δημόσιο έλεγχο, αλλά υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό και λαϊκό έλεγχο, είπε ο κ. Στρατούλης και πρόσθεσε πως αποτελεί ένα πολύ «μεγάλο σκάνδαλο, πρωτοφανές για την ιστορία της χώρας» ότι εκχωρούνται οι λιμενικές υποδομές.

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» υπήρξαν συναντήσεις με εκπροσώπους σωματείων

των εργαζομένων και ο κ. Στρατούλης είπε ότι η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ αυτών και της Θεσσαλονίκης, είναι ένα «βαρύτατο πλήγμα» στο συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας για ανάπτυξη του τουρισμού και «δίνει τη δυνατότητα στους Γερμανούς να καθετοποιήσουν το τουριστικό προϊόν προς όφελός τους».

Πηγή: www.skai.gr/

3 Σχόλια

  • RYaN on 7 Οκτωβρίου 2015 at 00:02

  Το αστείο είναι ότι στην Ελλάδα και στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ονομάζουμε ιδιωτικοποιήσεις τη μεταφορά ή την παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων από το ελληνικό κράτος σε κρατικούς ή ημικρατικούς φορείς άλλων κρατών, ή σε κρατικοδίαιτους ελληνικούς ιδιωτικούς φορείς, που στην ουσία ανακυκλώνουν ελληνικά κρατικά λεφτά.
  Έτσι, το μόνο που επιτυγχάνεται, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, είναι η διαχείριση (το management) των ελληνικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων να περνά σε κάποιους ιδιώτες. Δηλαδή, κάτι που θα μπορούσε να γίνει απευθείας αν δεν υπήρχε η στρεβλή ελληνική νομοθεσία που επιβάλλει η λειτουργία των περιουσιακών στοιχείων του κράτους να υπάγεται σε κάθε περίπτωση στο δαιδαλώδη, γραφειοκρατικό, και άρα ευθυνόφοβο και εντέλει οικονομικά αναποτελεσματικό, τρόπο λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου.

  • Ισόνομος πολίτης on 7 Οκτωβρίου 2015 at 08:59

  Φανταστείτε μια τεράστια εύφορη «δημόσια» χορτολιβαδική έκταση που μένει χέρσα και ακαλλιέργητη.
  Φανταστείτε παράλληλα να κάνουν ουρές κάθε μέρα σχεδόν στη στάση του λεωφορείου οι ακτήμονες καλλιεργητές για να πάνε να δουλέψουν στον διπλανό κάμπο για το μεροκάματο.
  Τι θα λέγατε να κάνουμε κατάτμηση αυτής της έκτασης και να την παραχωρήσουμε στους ακτήμονες καλλιεργητές, με μια κάποια υποχρέωση να γίνουν ποικίλες και διαφορετικές οι καλλιέργειες πάνω σε αυτή?
  Την ιδιωφέλεια του καλλιεργητή θα υπολογίσουμε, ή την επάρκεια των οπωροκηπευτικών και των δημητριακών σε καλές τιμές?
  Κατ επέκταση λοιπόν,
  Είναι καλύτερα μια κρατική δραστηριότητα, ή περιουσία να παραμένει αδρανής, ή υποπαραγωγική (και στην ουσία να στερείται κοινωνικής ωφέλειας) από το να ιδιωτικοποιηθεί?
  Τι βίτσιο είναι αυτό και τι ψύχωση με το «κρατικό» και το «ιδιωτικό»?
  Μήπως θα ήταν ευδόκιμο το γεγονός της διάκρισης σε:
  Παραγωγικό και κοινωνικά ωφέλιμο αλλά «ιδιωτικό» από τη μία και από την άλλη, το αδρανές, δαπανηρό, μη ανταγωνιστικό και στάσιμο αλλά «κρατικό»?
  Τι γνώμη έχει το «προοδευτικό αριστερό» 8,4% (5,55 το Κ.Κ.Ε & 2,85 η ΛΑΕ)?
  «Σύντροφοι»!
  Μη ψάχνετε γιατί το εκλογικό σώμα με τον «Α» ή «Β» τρόπο σας γυρίζει την πλάτη.
  Δέστε μόνο τα «πράγματα» πως αλλάζουν κάθε μέρα με ταχύτητα και ασύλληπτη πολλαπλασιαστική σχέση που εσείς δεν δύνασθε ούτε καν να την διανοηθείτε….

  • Πούπα Μομφεράτου on 7 Οκτωβρίου 2015 at 19:27

  Ειναι γνωστό τοις πασι (εκτός των καθυστερημένων και των γερόντων με αλτσχάιμερ) πως όταν μιά χώρα πουλάει ΣΕ ΞΕΝΑ ΚΡΑΤΗ που παριστάνουν τους ιδιώτες, τις τηλεπικοινωνίες της, την ηλεκτρική της ενέργεια, τα λιμάνια της τα αεροδρόμιά της και το νερό της, ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ την εθνική της κυριαρχία!
  Οταν δε έχει ήδη ξεπουλημένη και την Κεντρική της Τράπεζα αποδεικνύει εμπράκτως ότι δέν διαθέτει ουδόλως εθνική αστική τάξη.
  Αυτή η χώρα στην γηραιά ηπειρο λέγεται Ελλάδα.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: