Λαφαζανης: Η ΛΑ.Ε. είναι μέτωπο αριστερών προοδευτικών πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων

ΛΑΕΟ επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Παναγ. Λαφαζάνης σήμερα σε ραδιοφωνική συνέντευξη στην  ΕΡΤ3 μιλησε για  «θλιβερό θέαμα της κυβέρνησης στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.  Αγνώριστο σε σχέση με τις ενθουσιώδεις και ελπιδοφόρες προγραμμα τικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –

ΑΝΕΛ μόλις προ οκταμήνου. Βλέπουμε στη Βουλή μια μνημονιακή κυβερνητική πασαρέλα που ξεκίνησε με τον πρωθυπουργό και συνεχίστηκε με τους πολυάριθμους υπουργούς. Μόνιμο στοιχείο όλων των ομιλιών είναι οι διαβεβαιώσεις πιστής εφαρμογής του μνημονίου, δηλαδή της άγριας, ακραίας και εξουθενωτικής λιτότητας. Όλοι μαζί στην κυβέρνηση μοιάζουν πρόωρα πολιτικά γερασμένοι. Δίνουν την εντύπωση ότι κουβαλάνε επί χρόνια στην πλάτη τους τα βάρη των μνημονίων. Δεν έχουν να πουν ή να προτείνουν τίποτα το καινοτόμο, το ριζοσπαστικό, το ελπιδοφόρο. Η εξουσία έχει γίνει αυτοσκοπός τους”.

Με τα μνημόνια, όμως, προσέθεσε ο Παναγ. Λαφαζάνης “δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση αλλά βαδίζουμε στην καταστροφή. Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2016 προβλέπεται ύφεση και το 2015 και το 2016. Η Ελλάδα σπάει όλα τα ρεκόρ σε συνεχή διάρκεια βαθιάς ύφεσης. Δεν υπάρχει καμμία άλλη χώρα στον κόσμο που να γνώρισε σε ειρηνική περίοδο βαθιά συνεχή ύφεση, η οποία φτάνει τη δεκαετία και μπορεί να την ξεπεράσει κατά πολύ. Αυτός είναι ο εφιάλτης των μνημονίων”.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ισοδυναμεί με άλωση, εκποίηση και καταστροφή και των δύο μεγάλων αυτών πόλεων, για τις οποίες τα λιμάνια είναι η ψυχή τους. Ο Παναγ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι “η ΛΑ.Ε. ζητάει να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την τύχη των λιμανιών στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν δημοκρατικά και κυρίαρχα και όχι μια μνημονιακή κυβέρνηση ερήμην των πολιτών”.

Τέλος, ο Παναγ. Λαφαζάνης με απάντηση του σε άλλη ερώτηση τόνισε ότι “η ΛΑ.Ε. είναι ένα μέτωπο αριστερών προοδευτικών πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων ανοικτό στη συμμετοχή και άλλων κομμάτων, οργανώσεων ή κινήσεων σε αυτό ή στη συνεργασία και συμπόρευση μαζί του. Απευθυνόμαστε σε όλο το φάσμα του αριστερού προοδευτικού χώρου και θέλουμε τη μετεκλογική συνάντηση και συνεργασία μαζί τους για να σπάσουμε το μνημονιακό τείχος. Κυρίως, όμως, η προσπάθεια της ΛΑ.Ε. είναι στραμμένη στην κοινωνία, στους κοινωνικούς αγώνες και τα κοινωνικά κινήματα, διότι από δω μπορεί να προκύψουν θετικές πολιτικές εξελίξεις και όχι από μια Βουλή όπου κυριαρχεί μια μεγάλη μνημονιακή πλειοψηφία “πολιτικών υπαλλήλων” των “θεσμών” και της “τροϊκάνής επιτροπείας”.

Θα προχωρήσουμε, σημείωσε ο Παναγ. Λαφαζάνης, με αυτές τις κατευθύνσεις “σε Πανελλαδική Σύσκεψη της ΛΑ.Ε. στις αρχές Νοέμβρη, η οποία θα είναι σημαντικός σταθμός για την πορεία μας και στη συνέχεια στις αρχές του νέου χρόνου σε Ιδρυτικό Συνέδριο. Η ΛΑ.Ε. μπορεί να μην μπήκε στη Βουλή αλλά συγκροτείται και οργανώνεται για μια μεγάλη ανατρεπτική πολιτική αντεπίθεση.

Αρέσει σε %d bloggers: