Τραγωδία χωρίς τέλος. Υγρός τάφος το Αιγαίο για πολιτικούς λόγους

Νεκρές και δύο γυναίκες, αγνοείται ένας άνδρας – 110 άτομα αποβιβάστηκαν στο Φαρμακονήσι και ένα παιδάκι ανάμεσά τους δεν είχε τις αισθήσεις του – Ιστιοφόρο διέσωσε 11 μετανάστες στο Καστελόριζο και ανέσυρε ένα αγόρι νεκρό – Από τις έρευνες ανασύρθηκε άλλο ένα αγόρι νεκρό, καθώς και οι δύο γυναίκες. Τρία παιδιά και δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκροί, ενώ αγνοείται ακόμη ένας άνδρας, σε δύο νέα περιστατικά με πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι και στο Καστελόριζο.

Λιμενικό: Ο φράχτης στον Έβρο αύξησε τις προσφυγικές ροές στο Αιγαίο

Συγκεκριμένα, αποβιβάστηκαν στο Φαρμακονήσι 110 άτομα και οι άνδρες του στρατιωτικού φυλακίου στο νησί διαπίστωσαν ότι ένα παιδάκι δεν είχε τις αισθήσεις του. Ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο Λέρου και πήγε γιατρός, ο οποίος διαπίστωσε το θάνατο του παιδιού, το οποίο αναγνώρισαν οι γονείς του.

Σύμφωνα με τους γονείς, το παιδάκι έπεσε στη θάλασσα από το σκάφος που επέβαιναν και όταν το ανέσυραν δεν ανέπνεε. Σημειώνεται ότι όλοι οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στη Λέρο.

Το δεύτερο περιστατικό έγινε λίγο αργότερα στο Καστελόριζο, όπου κατέπλευσε ιστιοφόρο, οι επιβαίνοντες του οποίου είχαν διασώσει 11 άτομα που προσπαθούσαν να εισέλθουν στη χώρα μας, ενώ είχαν ανασύρει και ένα αγόρι νεκρό.

Οι διασωθέντες είπαν ότι αγνοούνται ακόμη τέσσερις. Από τις έρευνες ανασύρθηκαν οι δύο γυναίκες και το ένα αγόρι, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ένας άνδρας.

Αρέσει σε %d bloggers: