Μήνυμα της Λαϊκής ενότητας για την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου

75 χρόνια μετά το ΟΧΙ του λαού μας στο φασισμό και το ναζισμό, ο τόπος μας καλείται να πει το δικό του ΟΧΙ. Η Λαϊκή Ενότητα καλεί των ελληνικό λαό να τιμήσει  τη  μνήμη όλων αυτών που αγωνίστηκαν ενάντια στο φασισμό, το ναζισμό και τους ντόπιους συνεργάτες του, με τον τρόπο που τους αξίζει.ΛΑΕ

στην κατάλυση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας στην εξαθλίωση των μνημονίων, στην ταπεινωτική επιτροπεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Καλείται

ξανά να διαλέξει ανάμεσα στον «ρεαλισμό» της υποταγής και της φτωχοποίησης, που του προτείνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα άλλα μνημονιακά κόμματα, και την αξιοπρέπεια της αντίστασης. Καλείται να αναζητήσει δρόμους και τρόπους για να μπορέσει συλλογικά να αντισταθεί, να οραματιστεί, να δημιουργήσει, να οικοδομήσει το δικό του μέλλον.

Η εποποιία της Αντίστασης, του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ, παραμένει για εμάς έμπνευση. Γιατί δείχνει πώς η διαμόρφωση ενός μεγάλου μετώπου του ίδιου του λαού, των δικών του οργάνων και θεσμών, η αντίσταση και η αλληλεγγύη, η ανυποχώρητη πάλη και η αυτοθυσία μπορούν να ανατρέπουν και τους πιο καταθλιπτικούς συσχετισμούς. Να εξασφαλίζουν την επιβίωση του λαού. Να ανοίγουν δρόμους εθνικής απελευθέρωσης και κοινωνικού μετασχηματισμού. Αυτό το δρόμο πρέπει να βαδίσουμε και σήμερα.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους εργαζόμενους και τους ανέργους, την αγροτιά και τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους και τα μικρομεσαία στρώματα στις πόλεις και την ύπαιθρο να τιμήσουν τη  μνήμη όλων αυτών που αγωνίστηκαν ενάντια στο φασισμό, το ναζισμό και τους ντόπιους συνεργάτες του, με τον τρόπο που τους αξίζει: Με ανυποχώρητους αγώνες ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα και την οικοδόμηση του μετώπου της αντίστασης και της ανατροπής για μια νέα ανεξάρτητη, προοδευτική και δημοκρατική Ελλάδα. Ας στείλουμε μέσα από τις λαϊκές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου αγωνιστικά μηνύματα ενάντια στα Μνημόνια, την εξαθλίωση και την ευρω-επιτροπεία!

Γραφείο Τύπου

27/10/2015
1 Σχόλιο

  • Ισόνομος Πολίτης on 27 Οκτωβρίου 2015 at 19:57

  Ποτέ οι επετειακές εκδηλώσεις (χάριν του «ημερολογίου»), δεν με κάλυπταν και δεν τους έδινα σημασία.
  Τούτο εδώ το κείμενο έχει εντός του μεγάλο κομμάτι από την ιστορική και πατριωτική μας αλήθεια.
  Το επικροτώ και το επαινώ για την αληθινή πέρα για πέρα πατριωτική του επισήμανση: «…..η διαμόρφωση ενός μεγάλου μετώπου του ίδιου του λαού, των δικών του οργάνων και θεσμών, η αντίσταση και η αλληλεγγύη, η ανυποχώρητη πάλη και η αυτοθυσία, μπορούν να ανατρέπουν και τους πιο καταθλιπτικούς συσχετισμούς………..».
  Αν είχε και κάποια σημεία καταδίκης και στιγματισμού (μέρα που είναι) για το νεοναζιστικό φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, θα ήτανε ένα πλήρες πατριωτικό αντιφασιστικό κείμενο σε ανάμνηση των επικών εκείνων ημερών.
  Των ημερών εκείνων που στα βουνά της Αλβανίας έδωσαν την ζωή τους 8.500 νέοι Έλληνες αξιωματικοί και στρατιώτες.
  Η λήθη των μεγάλων στιγμών της Ιστορίας ενός Λαού είναι φραγμός για την πάρα πέρα εξελεγκτική του πορεία.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: