Ξανά σε ύφεση η Ελληνική οικονομία όπως σχεδίασαν οι Ευρωπαίοι

Tsipras- MerkelΤα πράγματα πηγαίνουν όπως ακριβώς τα έχουν σχεδιάσει οι Ευρωπαίοι σε συνεργασία με τον Τσιπρα και η χώρα ξαναμπήκε σε ύφεση το τρίτο τρίμηνο του 2015 με τα καπιταλ κοντρολ και την υπογραφή του Μνημονίου.

Πρόσφατα η Eurobank διεξήγαγε μία έρευνα σχετικά με την Ελληνική οικονομία και την επιρροή που υφίσταται από τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, τα οποία ξεκίνησαν να ψηφίζονται πριν από περίπου ένα μήνα. Τα ευρήματα της έρευνας αποδεικνύουν πως η ύφεση λόγων των νέων μέτρων έχει επιστρέψει δριμύτερη αν και σε ότι αφορά το ΑΕΠ η συρρίκνωση του ήταν ηπιότερη από αυτήν που δημιουργήθηκε τον Ιούλιο.

Αναλυτικότερα, η ελληνική οικονομία εισήλθε εκ νέου σε υφεσιακό μονοπάτι το 3ο τρίμηνο 2015, παρατηρεί η Eurobank, στην εβδομαδιαία ανάλυσή της υπό τον τίτλο «7 ημέρες οικονομία», αν και η συρρίκνωση του πραγματικού ΑΕΠ ήταν ηπιότερη σε σχέση με την τάση – για υψηλότερη ύφεση – που είχε δημιουργηθεί τον Ιούλιο.
Σύμφωνα με την Eurobank, η υστέρηση του λιανικού εμπορίου ήταν πολύ μεγάλη, καθώς ο δείκτης όγκου στο λιανικό εμπόριο (εποχικά διορθωμένα στοιχεία) σημείωσε ετήσια πτώση -2,65% τον Αύγουστο 2015.

Σε σχέση με την αντίστοιχη μεταβολή του Ιουλίου, -6,03%, καταγράφηκε επιβράδυνση -3,38 ποσοστιαίων μονάδων.
Ο Αύγουστος ήταν ο 3ος συνεχής μήνας στον οποίο καταγράφεται αρνητική ετήσια μεταβολή του δείκτη όγκου στο λιανικό εμπόριο. Η τελευταία φορά που ο εν λόγω δείκτης παρουσίασε παρόμοια, κυρίως ποιοτικά (τρεις συνεχόμενοι μήνες με αρνητική ετήσια μεταβολή), χαρακτηριστικά ήταν το 1ο τρίμηνο 2014.

Το εν λόγω τρίμηνο είναι το τελευταίο μέχρι σήμερα στο οποίο σημειώθηκε ετήσια συρρίκνωση του πραγματικού ΑΕΠ, -0,51%.

Αρέσει σε %d bloggers: