Κοντά σε συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-δανειστές για το πόσα σπίτια θα πάρουν οι τράπεζες

H Αθήνα έχασε και τις 100 δόσεις  πέτυχε να επιβληθούν νέοι φόροι  αντι για ΦΠΑ στην εκπαίδευση ενώ διαμηνύει ότι μεχρι αύριο θα έχει συμφωνήσει  σε όλα GR

 Το Eurogroup και το ΔΝΤ απόρριψε την πρόταση της Αθήνας για προστασία του 65% των δανειοληπτών από τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Μάλιστα οι δύο της τρόικα, απέρριψαν ως  πολύ γενναιόδωρη και την συμβιβαστική πρόταση (με

έντονο γαλλικό άρωμα) της ίδιας της Κομισιόν η οποία ζητούσε την προστασία του 55% των δανειοληπτών. Το ΔΝΤ και το Eurogroup θέλουν επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών πλειστηριασμών. «Ο πραγματικός αριθμός όσων έχουν πλήρη προστασία θα είναι στην πραγματικότητα 25-30%» είπε υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο  ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΝΙ.

Στις 100 δόσεις η πλευρά των δανειστών επέμεινε να βγαίνουν από την ρύθμιση όσοι είναι εκπρόθεσμοι έστω και μια ημέρα, ενώ ο νόμος προβλέπει μετά από πάροδο 30 ημερών. Τελικώς η κυβέρνηση αποδέχθηκε την απαίτηση των δανειστων η οποία θα τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή εντός του 2016.

Η κυβέρνηση πέτυχε ακομη να μπουν νεοι φόροι αντί για ΦΠΑ στην εκπαίδευση Τα «κόκκινα» δάνεια: Οι δανειστές δεν θέλουν συγκεκριμένο νόμο-πλαίσιο αλλά θέλουν αλλαγές επί τα χείρω στο θέμα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή νέο πολυνομοσχέδιο.Οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου (ΕΚΤ, Κομισιόν, ΔΝΤ, ESM) θα παραμείνουν στην Αθήνα και την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ετοιμάσουν το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων.
Αρέσει σε %d bloggers: