Εμπλοκή με την δόση

fakeΛεφτά το νωρίτερο την Παρασκευή ακόμα και αν επιτευχθεί απόψε συμφωνία η εκταμίευση θα έρθει μετά την ψήφιση.

Από χθες το απόγευμα τα ηνία της διαπραγμάτευσης φαίνεται να έχει αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μετά από συσκέψεις χθες και σήμερα και από επικοινωνίες μεταξύ του Νίκου Παππά και συμβούλων τους με διεθνείς παράγοντες  φαίνεται να κάνει ακόμη ένα βήμα πίσω.

Με δεδομένο το φόρτο εργασίας του Φρανσουά Ολάντ μετά τα γεγονότα του Παρισιού και με την Άνγκελα Μέρκελ να αναζητά λύσεις ανάγκης για το προσφυγικό, το ελληνικό ζήτημα φαίνεται ότι περνάει σε δεύτερη μοίρα και αυτο οδηγεί σε νέες υποχωρήσεις

Οι νέες επιπλοκές καταγράφονται συνεχώς στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς. Η νέα καθυστέρηση της διαδικασίας εντείνει όμως την ανασφάλεια στις αγορές. Πάντως κύκλοι του Μαξίμου διαβεβαιώνουν ότι θα υπάρξει πάση θυσία συμφωνία απόψε, εν τούτοις η εκπρόσωπος του καθ ύλην αρμόδιου Επιτρόπου, Πιερ Μοσκοβισί, ξεκαθαρίζει ότι το αυριονό EuroWorking Group δεν θα λάβει απόφαση εκταμίευσης της δόσης.

Τα νέα δεδομένα έχουν από το μεσημέρι θολώσει το τοπίο που είχε αρχίσει να ξεκαθαρίσει τα ξημερώματα της Δευτέρας. Όμως ακόμη και αν επιτευχθεί συμφωνία απόψε, δεν θα είναι εφικτή η εκταμίευση της δόσης πριν την ψήφιση των νομοσχεδίων με όλα τα προαπαιτούμενα. Δηλαδή εκτός από το EuroWorking Group της Τρίτης θα απαιτηθεί και νέα σύνοδος των υπουργών Οικονομικών -ακόμα και μέσω τηλεδιάσκεψης- που θα εγκρίνει τα 10 + 2 δισ., κάτι που πρκατικά δεν μπορεί να γίνει πριν από την Παρασκευή.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές σε λίγη ώρα ξεκινά νέος γύρος διαβουλεύσεων του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο οποίος αν και θα κλείσει τεχνικά ζητήματα δεν αναμένεται να οδηγήσει σε ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες να αποσυνδεθεί το ζήτημα των τραπεζών από τα υπόλοιπα ανοιχτά μέτωπα ώστε να ξεμπλοκάρει η -παγωμένη για την ώρα- διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης.

Αρέσει σε %d bloggers: