Κατασχέσεις , Εξευτελίζουν την Αριστερά και οι κατοικίες βγαίνουν στο σφυρί …

Αυτά που δεν έκαναν οι Ευρωπαίοι με ΠΑΣΟΚ και με ΝΔ θα το κάνουν με τον «ριζοσπαστικό»  ΣΥΡΙΖΑ για να  εξευτελίσουν την αριστερά  παγκοσμίως!

afisa-syriza-2Το σχέδιο είναι να προχωρούν σε κατασχέσεις σπιτιών οι Τράπεζες και να τα νοικιάζουν στους παλαιούς ιδιοκτήτες για να συνεχίσουν να τους πληρώνουν.

 Οι κύριοι Τσακαλώτος και Σταθάκης ανακοίνωσαν ότι η προστασία βάση των όρων που εθεσε η τρόικα αφορά πλέον μόνο στο 25% και το 35% των δανειοληπτών.

Τα πλέον ευάλωτα νοικοκυριά, με εισόδημα έως 20.000 ευρώ και 170.000 ευρώ αντικειμενική αξία ακινήτου, για τετραμελή οικογένεια, θα υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς στην κατηγορία αυτή το όποιο έλλειμμα εισοδήματος για την εξυπηρέτηση του δανείου θα καλύπτεται από το Δημόσιο.

Για την επόμενη κατηγορία των νοικοκυριών, με εισόδημα έως 35.500 ευρώ, ο προσδιορισμός της δόσης που θα πληρώνουν τα νοικοκυριά θα γίνεται από το δικαστήριο, με βάση την τρέχουσα εμπορική αξία της πρώτης κατοικίας.

Αν, για κάποιο λόγο, οι δανειολήπτες δεν μπορούν παρ’ όλα αυτά, να εξυπηρετήσουν την εξόφληση του δανείου, με βάση την τρέχουσα αξία, τότε το δάνειο θα παραπέμπεται στον κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τα στεγαστικά δάνεια είναι τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών.Όπως ανέφερε, ο νόμος Κατσέλη ήταν καλός στην περίοδο της πτώσης της οικονομίας, αλλά δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα των κόκκινων δανείων. Χρειάζεται οι τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση να μπορούν να δίνουν δάνεια, σημείωσε.

Το θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, που συμφωνήθηκε με τους θεσμούς, θα ισχύσει για τρία χρόνια και στη λήξη αυτής της περιόδου θα υπάρξει αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου, με βάση τα δεδομένα που θα υπάρχουν τότε.

Αρέσει σε %d bloggers: