#eklogesnd Της Κορεας στην Νέα Δημοκρατία!

 Γενικευμένος εμφύλιος.

CUgsojMWcAA-YA4.jpg largeΠήραν ψήφο εμπιστοσύνης τα μέλη της ΚΕΦΕ από τους «4» – Τι αναφέρει ανακοίνωσή τους – Αντεπίθεση Μεϊμαράκη – Καλεί σε δημόσιο διάλογο τον Τζιτζικώστα – Πιθανή παράδοση της προσωρινής προεδρείας στον γγ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συνεδριάζει την Τρίτη

Στην αντεπίθεση πέρασε το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Μεϊμαράκης και έστειλε

μηνύματα στους κκ. Σαμαρά, Μητσοτάκη, Τζιτζικώστα και Βορίδη με ειδική αναφορά στον πρώην Πρωθυπουργό. Αφορμή  μια δήλωση που κατά τον ίδιο έκανε σε ημερήσια εφημερίδα ο Σαμαρας και η οποία διαψεύδεται από το περιβάλλον του Μεσσήνιου πολιτικού.

Η εταιρία που ανάλαβε την  διαδικασία ήταν αξιόπιστη και είχε συνεργαστεί με την ΝΔ σε κυβερνητικό επίπεδο  την εποχή της πρωθυπουργίας Σαμαρά  είπε Ο κ. Μεϊμαράκης μέσω συνεργατών του.

Ο κ. Μεϊμαράκης θέλησε να απαντήσει και στον κ. Μητσοτάκη μετά την κίνησή του να δημοσιοποιήσει την επιστολή που έστειλε. «Όσον αφορά στην επιστολή που δημοσιοποίησε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης: Του είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι  απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη, που είχε αναπτύξει  ανάλογες επισημάνσεις (υπάρχουν πρακτικά)» υπογραμμίζει η πλευρά Μεϊμαράκη.meimarakis-patratora.gr_3

Παράλληλα, η πλευρά Μεϊμαράκη επιμένει ότι ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, στους οποίους θα επανέλθει, όπως σημειώνει. « Άλλωστε, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει, γιατί δεν παραιτείται από τώρα;» είναι το ερώτημα που θέτουν και συνεχίζουν: «Και επειδή ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη χυδαία προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «κρυπτόμενο», ο κ. Μεϊμαράκης τον καλεί σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει».

Μάλιστα, υπενθυμίζουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει την ομόφωνη στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχει την εμπιστοσύνη του 28% των πολιτών στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές.«Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους Κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε» είπαν.

Σχετικά με τον κ. Βορίδη, υπογραμμίζουν ότι οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη  ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του.

Το βράδυ της Δευτέρας πληροφορίες του Βήματος αναφέρουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα παραδώσει την Τρίτη και πριν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που προβλέπεται για τις 19:00 την προσωρινή προεδρία της Νέας Δημοκρατίας στο γενικό γραμματέα της κ. Πλακιωτάκη.
Έτοιμος να παραιτηθεί ο Μεϊμαράκης οπως του ζήτησαν οι  συνυποψήφιοί του ανακοινώνωσε πως παραχωρεί τη θέση του μεταβατικού προέδρου, ενώ κάλεσε τους συνυποψηφίους του, Κυριάκο Μητσοτάκη, Άδωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα να κάνουν το ίδιο.

Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε από τον γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Πλακιωτάκη να αναλάβει πρωτοβουλίες, συγκαλώντας την κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ για τα πρόσωπα του μεταβατικού προέδρου είπε πως θα μπορούσαν να είναι πρόσωπα όπως η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Δημήτρης Σιούφας, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης και η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη.

Ιδιαίτερη σημασία όμως έχει στα εσωκομματικά δρώμενα και το κλίμα που διαμορφώνεται στο εσωτερικό, η επιλογή του να εξαπολύσει δριμεία επίθεση στον κ. Σαμαρά και τον Μάκη Βορίδη για τις σχέσεις τους με την εταιρεία που είχε επιλεγεί για τις εσωκομματικές εκλογές.

H ανακοίνωση της ΚΕΦΕ

Μετά τη συνεδρίαση η κεντρική Εφορευτική Επιτροπή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση

«Τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (ΚΕΦΕ) εκφράζουν την οφειλόμενη συγγνώμη τους στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για τα προβλήματα που ανέκυψαν και οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Καθοριστικό εμπόδιο στη διεξαγωγή των χθεσινών εκλογών ήταν τα τεχνικά προβλήματα, που οφείλονταν στην εταιρία, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις προς την ΚΕΦΕ, ακόμη και μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση, τα μέλη της ΚΕΦΕ επεσήμαναν αδυναμίες και, για αυτό το λόγο, αποφάσισαν την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του κόμματος, αλλά και τη σύσταση επιτροπών παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου, που με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα αναφέρονται συνεχώς στην ΚΕΦΕ.

Εκφράστηκε ομόφωνα η βούλησή τους να εργαστούν με όλες τους δυνάμεις, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και μέσα στα επόμενα 24ωρα να οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δια των εκπροσώπων τους στην ΚΕΦΕ, δήλωσαν ότι αποδέχονται το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ τονίζουν ότι αυτό που προέχει για όλους είναι η διασφάλιση της ενότητας της Παράταξης».

Στο μεταξύ καμία διάθεση να παραιτηθεί από τη θέση του γραμματέα της ΝΔ δεν δείχνει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος που είναι και ταυτόχρονα και πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος. Αν και όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί ζήτησαν την παραίτησή του και του καταλογίζουν ευθύνες για το χθεσινό φιάσκο επιμένει ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση του, εμμένοντας στην άποψη πως δεν φταίει. Μάλιστα, συνεργάτες του έλεγαν ότι το Σάββατο το μεσημέρι του εστάλη email από την εταιρεία σύμφωνα με το οποίο όλα ήταν έτοιμα, ενώ και πριν από τα μεσάνυκτα του Σαββάτου, υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι την ύστατη στιγμή δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Παράλληλα, οι ίδιοι συνεργάτες σημείωναν ότι την περασμένη Τετάρτη είχε γίνει και παρουσίαση και προσομοίωση του συστήματος. Σχετικά με το πότε θα γίνουν οι εκλογές έλεγαν ότι θα προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό και δείχνουν ως πιο πιθανές ημερομηνίες την 6η και την 13η Δεκεμβρίου.

Πρωτοβουλία Τζιτζικώστα για να εκτονωθεί το κλίμα

Πρωτοβουλία για να εκτονωθεί το κλίμα ανέλαβε ο κ. Τζιτζικώστας και σύμφωνα με πληροφορίες επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους κκ Γεωργιάδη και Μητσοτάκη και τους ζήτησε να συναντηθούν και οι τέσσερις υποψήφιοι για να πέσουν οι τόνοι και να επικρατήσει κλίμα ενότητας.

Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Γεωργιάδης απάντησαν πως θα τοποθετηθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί δυνατή η τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μεϊμαράκη.

Παραίτηση Γεωργιάδη

«Παραιτούμαι αμέσως από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, όπως ζήτησε ο κ. Μεϊμαράκης και αναμένω και την παραίτηση του κ.Τζιτζικώστα από Περιφερειάρχη» έγραψε στο Twitter ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Τζιτζικώστας: Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης

Την ίδια στιγμή ο Απόστολος Τζιτζικώστας διεμήνυσε μέσω συνεργατών του μετά την κίνηση του κ. Μεϊμαράκη, ότι δεν παραιτείται από τη θέση του. Παράλληλα σημείωναν πως ο κ.Τζιτζικώστας, χαρακτηρίζει τα όσα είπε ο κ.Μεϊμαράκης ως «προσχηματικά». Νωρίτερα το πρωί ζήτησε να γίνουν εκλογές αυτή την Κυριακή μετά το φιάσκο που προκάλεσε τον γαλάζιο εμφύλιο. «Δεν ξέρω τι θα κάνουν, ζητώ εκλογές αυτή την Κυριακή. Ο κόσμος ζητά και πρέπει να εκφραστεί» είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στον Ant1 και έστειλε μήνυμα ότι πρέπει να ξεχάσουν τα περί ματαίωσης και δήλωσε οργισμένος με όσα συνέβησαν το προηγούμενο 24ωρο «γιατί απογοητεύσαμε τους Νεοδημοκράτες». Ιδιαίτερη σημασία έχει η κίνησή του να αναφέρει ότι ο κ. Μεϊμαράκης που ορίστηκε από τον κ. Σαμαρά για να οδηγήσει την παράταξη σε εκλογές, ήταν εκείνος που είχε πει από την πρώτη στιγμή πως δεν πιστεύει σε αυτή τη διαδικασία και τελικά η διαδικασία δεν έγινε.

Παραίτηση Μητσοτάκη

Να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία εκλογής, δίχως το κόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άσκησε κριτική στον κ. Μεϊμαράκης, λέγοντας: «Άκουσα τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη. Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό Πρόεδρο ή όχι».

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι  και αυτός παραιτείται από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δίχως να εξαρτά την ενέργειά του αυτήν από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί του και έδωσε στη δημοσιότητα την εμπιστευτική επιστολή που έστειλε στον κ. Μεϊμαράκη την 11η Νοεμβρίου 2015 με την οποία επισημαίνει ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου Προέδρου βαρύνει πρωτίστως τον Πρόεδρο του Κόμματος.

Η κίνηση του κ. Μητσοτάκη να δημοσιοποιήσει την επιστολή και να επιρρίψει ευθύνες στον κ. Μεϊμαράκη γιατί δεν έγιναν εκλογές έχει την ιδιαίτερη σημασία της και δίνει άλλη τροπή στον εσωκομματικό εμφύλιο.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την ΚΕΦΕ, παρά τις προφανείς αδυναμίες της, να δώσει μια λύση ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν δίχως το Kόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά.

«Το σύνθημά μου “Νέα Δημοκρατία από την Αρχή” σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ» ανέφερε.

Ανακοίνωση Μ. Βορίδη για τις αναφορές Β. Μεϊμαράκη

rp_Αστερίξ-Πειρατές.jpgΣε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Αττικής της ΝΔ και πρ. υπουργός Μάκης Βορίδης σχετικά με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μειμαράκης, επισημαίνει τα εξής:

«Ο κ. Μεϊμαράκης με κατηγόρησε για υποκρισία διότι όπως είπε γνώριζα την Εταιρία που ανέλαβε το έργο της υποστήριξης των εκλογών για τον Πρόεδρο της ΝΔ, της είχα δώσει δουλειές ως Υπουργός και είχα και δικηγορικές σχέσεις μαζί της.

Απαντώ:

1) Ουδέποτε είχα οποιαδήποτε επαγγελματική ή άλλη σχέση με την εταιρία.

2) Εξ όσων δύναμαι να γνωρίζω, ουδέποτε έχει ανατεθεί από εμένα στα πλαίσια της ασκήσεως των Υπουργικών μου καθηκόντων, έργο στην συγκεκριμένη εταιρία.

3) Σε κάθε περίπτωση η υπηρεσία που ανέθεσε το συγκεκριμένο έργο στην εν λόγω εταιρία αποτελεί υπηρεσία της Νέας Δημοκρατίας στην οποία εξ όσων γνωρίζω προΐσταται ο κ. Μεϊμαράκης. Τι εννοεί ακριβώς; Έχω παρέμβει στον ίδιο ή σε άλλον καθοιονδήποτε τρόπο προκειμένου να ανατεθεί το συγκεκριμένο έργο στην συγκεκριμένη εταιρία; Αν δεν γνωρίζει κάτι σχετικό, τι νόημα έχουν οι προηγούμενες αναληθείς αναφορές;

Είπαμε να κρατάμε την αντιπαράθεση σε ένα επίπεδο ειδικά οι «παλιοί» που ισχυρίζονται ότι είναι θεματοφύλακες του πολιτικού πολιτισμού».

Ψυχραιμία ζητά ο Κωστής Χατζηδάκης

Να επικρατήσει ψυχραιμία ζητάει ο Κωστής Χατζηδάκης που επισημαίνει ότι η ίδια η λαϊκή βάση της ΝΔ θα επιβάλει την ενότητα και αυτή την ώρα το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε όλοι είναι να μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. «Ας μην δείχνουμε ο ένας τον άλλον με το δάχτυλο για τις ευθύνες. Όλοι συμμετείχαμε στη διαδικασία, όλοι την έχουμε αποδεχτεί (και ας διαφωνήσαμε), δεν μας ταιριάζει κανενός νομίζω ο ρόλος του εισαγγελέα» ανέφερε και συνέχισε με δεικτικό τρόπο: « Δεν υπάρχει plan B  για τη ΝΔ. Αν υπάρξει, τότε, με το σκεπτικό ότι έπεσαν τα κομπιούτερ και δεν μας άρεσε το α’ ή β’ μέλος της ΚΕΦΕ θα γίνει ένα καινούργιο κόμμα, το οποίο θα εκφράσει δεν ξέρω τι. Τον κομπιουτερικό φιλελευθερισμό; Δεν καταλαβαίνω…».

Πληροφορίες ΒΗΜΑ

Αρέσει σε %d bloggers: