Η Λάρισα κατέθεσε το φάκελο της υποψηφιότητας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

43d4cec286652fa43b404fab377f256e_XLΜε τίτλο Bridging Perspectives κατατέθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Πολιτισμού ο φάκελος της Λάρισας για τη διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Η πρόταση εκτείνεται σε ογδόντα σελίδες και αποτυπώνει, συνολικά, το όραμα, τη στρατηγική, το περιεχόμενο και τα μέσα και για την υλοποίηση του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας όπως διαμορφώθηκαν από τη διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισας τους τελευταίους 7 μήνες, με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή.

Το φάκελο κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων κ. Πάνος Σάπκας συνοδευόμενος από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της υποψηφιότητας κ. Γιώργο Δαμ. Βουλγαράκη.

O κ. Πάνος Σάπκας δήλωσε σχετικά:
«Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η προσπάθεια συνεχίζεται ακόμα πιο εντατικά, όχι μόνο για τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας, αλλά και για τη συνολική αναβάθμιση της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της πόλης. Ευχαριστώ θερμά το Δήμαρχο που πίστεψε και αγκάλιασε το εγχείρημα από την αρχή, όλους όσοι εργάστηκαν για την πρόταση στη Λάρισα και στην Αθήνα και, βέβαια, τους πολίτες και τους φορείς της Λάρισας που στήριξαν την προσπάθεια και συμμετείχαν ενεργά στη διαμόρφωση της πρότασης.»

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Δαμ. Βουλγαράκης: «Σήμερα καταθέσαμε τον φάκελο. Είναι ένας σταθμός στο ταξίδι που κάναμε και που ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον. Τελικά, οι συμμετοχές είναι πολλές, όμως εμείς που γνωρίζουμε το συναγωνισμό, ελπίζουμε και ονειρευόμαστε».

Αρέσει σε %d bloggers: