Στο 30% αυτοί που ζητούν επιστροφή στο εθνικό νόμισμα!

εθνικό νόμισμα

rp_dimoskopisi.JPGΈνα εντυπωσιακό εύρημα παρουσιάζει δημοσκόπηση της K. Research στο Κυριακάτικο Βήμα (3/1/16) σύμφωνα με το οποίο το 30%, περίπου, των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του εθνικού νομίσματος, ενώ μόνο το 60% προτείνει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Συγκεκριμένα, το 60,8%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, το 10,3% απαντά πως δεν γνωρίζει, δεν απαντά και το 28,9% ζητάει την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Επειδή, φανταζόμαστε, κανένα συστημικό μέσο δεν έχει λόγο να ενισχύσει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, το εν λόγω εύρημα της δημοσκόπησης επιβεβαιώνει ότι το εθνικό νόμισμα έχει όλο και μεγαλύτερη και ανοδική δυναμική επιλογής και στήριξης μέσα στην κοινωνία.

Εντυπωσιακό, επίσης, είναι το »εύρημα» της δημοσκόπησης πως την κρίση μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί καλύτερα η κυβέρνηση Σαμαρά (20,9%) με δεύτερη (!) την κυβέρνηση Τσίπρα (17,7%), ενώ το 45,9% απαντά καμία.

πηγή
2 Σχόλια

  • Ισόνομος Πολίτης on 3 Ιανουαρίου 2016 at 12:53

  Η δραχμή πριν η Ελλάδα γίνει (χαριστικά) αποδεκτή στην €ζώνη από τους άλλους εταίρους και καθιερώσει το «€» ως εθνικό της νόμισμα, στηριζότανε και προσαρμοζότανε υποχρεωτικά στην άυλη Ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα του ECU. Επιτρεπότανε μια εσωτερική απόκλιση του +/- 5% (όπως σε όλα τότε τα νομίσματα των κρατών μελών της Ε.Ε).
  Το ECU εν ολίγοις χρησίμευσε ως προπομπός του «€» και ήτανε εκείνο που προσέδιδε κυρίως μια ισχυρή εσωτερική αξία τότε στην «δραχμή»..
  Μια ισχυρή παρουσία που καθιστούσε την δραχμή τότε στη δεκαετία του 90 να συγκαταλέγεται διεθνώς μεταξύ των ισχυρότερων νομισμάτων, όπως ας πούμε το Γερμανικό D.M
  Είχανε ενθυμούμαι μια πολύ δυναμική παρουσία και εμπιστοσύνη ειδικά στις Βαλκανικές και παρευξείνιες χώρες (μιλάμε για περίπου 230 εκατομμύρια πολίτες)
  Τα αποθέματά μας τότε σε χρυσό και σε άλλα αποθεματικά νομίσματα ( Δολλάριο – Γιέν – Γερμανικό Μάρκο) υπερκάλυπταν τον όγκο και την νομισματική κυκλοφορία της Δραχμής..
  Ίσως αυτό να έχουν υπόψη τους οι ευρωσκεπτικιστές, οι του Κ.Κ.Ε, οι νεοναζί φασίστες της Χ.Α καθώς και οι διάφορες άλλες πολιτικές μειονότητες και να επιθυμούν την επιστροφή
  Τώρα αν (ό μη γένοιτο) επιστρέψουμε στη «δραχμή», δεν θα υπάρχει το αντίκρισμα που απαιτεί η κυκλοφορία ενός νομίσματος αλλά και η στήριξη του «τότε» ECU.
  Όλα τα αποθέματα τας σε χρυσό και σε αποθεματικά συναλλάγματα που βρισκότανε στην ΤτΕ έχουν παραδοθεί έμμεσα με την καθιέρωση του «€» στην Ε.Κ.Τ μιας και η ΤτΕ είναι πλέον υποκατάστημα της.
  Αν πούμε φέρτε τα μας πίσω, η απάντηση είναι γνωστή:
  Αυτά σήμερα δεν επαρκούν ούτε στο μισό για να καλυφθεί το διεθνές χρέος που έχει σωρεύσει μέχρι σήμερα η χώρας σας..
  Συνεπώς καθίστε όπως είστε, διαφορετικά μπορείτε να κυκλοφορίσετε το εθνικό σας νόμισμα σε τραπεζογραμμάτια, όμοια με εκείνα που ρίχνουν στους δρόμους οι «προοδευτικές» σας οργανώσεις…….για να καλέσουν του οπαδούς τους σε πολιτικές συγκεντρώσεις..
  Μπορεί να μας πούνε κάποια άλλη ίσως «παρομοίωση»…….. που δεν μου επιτρέπεται να την γράψω εδώ από σεβασμό προς το site που φιλοξενεί χρόνια τώρα τα κείμενά μου….
  Αυτά και οι νοούντες……..νοήτωσαν

  • MAKIS on 3 Ιανουαρίου 2016 at 19:24

  ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΗ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ??

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: