Βγαίνει από Δεξιά η κυβέρνηση και ψηφίζει άρον – άρον το μνημονιακό Ασφαλιστικό!

Οι θεσμοί πανηγυρίζουν

Ψηφίζουν την Κυριακή  το μνημονιακό ασφαλιστικό για να κανουν καλή εντύπωση  στο Eurogroup της Δευτέρας και στον Σοιμπλε.

Όλοι η Ελλάδα αμύνεται και η κυβερνηση βάζει αυτογκολ.moscovisi_daiselbloum

– Το νομοσχέδιο με τις εντολές  των δανειστων αναμενόταν να κατατεθεί στην Βουλή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αλλά αποφασίστηκε να επισπευσθούν οι διαδικασίες ενόψει Eurogroup.
– Το νομοσχέδιο είχε κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής στις 22 Απριλίου
– Συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων – Η πρόταση είναι η μια συνεδρίαση να ξεκινήσει το Σάββατο στις 10 το πρωί επι των άρθρων και στις 10 το πρωί της Κυριακής επι του

συνόλου

Σε μια εντυπωσιακή επίδειξη  προθυμίας προβαίνει η κυβέρνηση και  φέρνει στην Ολομέλεια της Βουλής το μνημονιακό νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και το φορολογικό το Σάββατο 7 Μαϊου και αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή 8 Μαϊου δηλαδή μια ανάσα πριν το Eurogroup της 9ης Μαϊου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατη κυβερνητική πηγή  η κίνηση αυτή αποφασίστηκε προκειμένου η κυβέρνηση να πάει στο Eurogroup της Δευτέρας με ψηφισμένο το νομοσχέδιο.

Η εξέλιξη αυτή αλλάξει τα δεδομένα  με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν αποφασισθεί για όποτε θα γινόταν η κατάθεση του νομοσχεδίου. Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία, όταν αυτό εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια. Η ΠΟΕΣΥ επίσης προανήγγειλε απεργία των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια ψήφισης του νομοσχεδίου.

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο κόβει τις καταβαλλόμενες συντάξεις καθώς:

  • Μειώνονται 20%-25% οι επικουρικές για όσους έχουν σύνταξη πάνω από 1.170 ευρώ (καθαρά) το μήνα.
  • Κουρεύονται οι κύριες συντάξεις για όσους έχουν μηνιαίες αποδοχές άνω των 1.800 ευρώ (καθαρά).
  • Μειώνονται αναδρομικά κατά 35% οι αποδοχές των δικαιούχων μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου.
  • Μειώνεται το εφάπαξ
  • Καταργείται σταδιακά ως τα τέλη του 2019 το ΕΚΑΣ.

Την ίδια ώρα όσοι συνταξιοδοτηθούν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα λαμβάνουν χαμηλότερα από τα σημερινά ποσά, ενώ χαμηλότερες μπορεί να είναι και οι ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις μετά την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού τους.
Αρέσει σε %d bloggers: