Ύφεση και καταστροφή ζητούν ξανά οι Ευρωπαίοι

tsipras6-e1460447287163-505x330Η  διαπραγμάτευση είναι  για το πόση  μιζέρια ύφεση και καταστροφή θα φέρουν στην χώρα μας.

Σχέδια επί σχεδίων και σενάρια επί σεναρίων για το μέλλον της Ελλάδας, έρχονται στο φως από τα ξένα ΜΜΕ την ίδια στιγμή που τα περισσότερα αμφισβητούν τη δυνατότητα να υπάρξει κατάληξη στο Eurogroup της Δευτέρας και βλέπουν ξανά οικονομικά δράματα. Το βράδυ του Σαββάτου το Bloomberg διέρρευσε προσχέδιο νέου μνημονίου για το 2018, το οποίο προτίθεται να υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση, με μέτρα ύψους 5,2 δισ. ευρώ και πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την εκταμίευση δόσης στην Ελλάδα αν και εφόσον υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα στα μέτρα των 5,4 δισ. και περάσει από τη Βουλή ο μηχανισμός αυτόματης διόρθωσης αποκλίσεων. Πρόκειται ουσιαστικά για μια συμβιβαστική πρόταση ώστε να μην υπάρξει ταμειακό πρόβλημα στην Ελλάδα και να μετατεθεί το νέο μνημόνιο για το 2018. Μια πρόταση που όμως δύσκολα θα γίνει αποδεκτή.

Με την πρόταση αυτή αποδεσμεύεται επί της ουσίας η χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος από τη συζήτηση για το χρέος κάτι όμως που εμμέσως πλην σαφώς είχε αποκλείσει ο Γ. Ντάισελμπλουμ λέγοντας ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης θα περιλαμβάνει και την απόφαση για το ελληνικό χρέος.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας της Ελλάδας με στόχο το πρωτογενές πλεονάσμα του 3,5% του ΑΕΠ για το 2018, θα επιτευχθεί με τον συνδυασμό μεταρρυθμίσεων δημοσιονομικού χαρακτήρα, στις οποίες θα περιλαμβάνονται αλλαγές και στον ΦΠΑ, τη φορολογία και το ασφαλιστικό και ενός προγράμματος διαχείρισης των οικονομικών του Δημοσίου, αλλά και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Το προσχέδιο του Μνημονίου προβλέπει εντός του Ιουνίου την έκδοση κατευθυντήριων γραμμών για την εφαρμογή πρακτικών που θα προσαρμόσουν τη φορολογία με βάση την οικονομική κατάσταση των πολιτών, καθώς και την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους, με τη διαγραφή προστίμων και υπέρογκων προσαυξήσεων.
Τον Ιούνιο επίσης, θα γίνει έλεγχος για την επαλήθευση των στοιχείων που αφορούν στη λίστα των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2016, ενώ θα προβλέπεται η μεταφορά των απαιτήσεων σε έναν ενιαίο λογαριασμό.
Έως το τέλος Σεπτεμβρίου, θα προσαρμοστεί η νομοθεσία που αφορά τις υπέρογκες οφειλές, ώστε να θεσπιστούν συγκεκριμένα κριτήρια για την εισπραξιμότητά τους.
Επίσης, θα δημιουργηθεί Μονάδα Μεγάλων Οφειλετών, στη λίστα της οποίας θα ενταχθούν όσοι οφείλουν ποσά άνω του ενός εκατ. ευρώ, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 80% της συνολικής οφειλής προς το Κράτος. Οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην ενίσχυση των εργαλείων και στην ικανότητα της φορολογικής διοίκησης για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ως το τέλος Σεπτεμβρίου 2016 θα ετοιμαστεί λίστα ταξινόμησης των μεγαλοοφειλετών ανάλογα με το ύψος του χρέους, τις οικονομικές τους δυνατότητες και την οικονομική κατάσταση.
1 Σχόλιο

 1. ΦΟΛΦΚΑΝΓΚ ΣΟΙΜΠΛΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΡΝΙ.

  ΓΕΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΡΝΙ ΜΑΛΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΝΙ ΚΑΙ ΒΕΛΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΩΓΑΝΕ ΟΛΟΥΣ.

  ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΛΥΚΟΙ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ..ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΚΥΒΕΡΝΑ.
  ΜΟΝΙΜΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΕΝΑΝΑΝ.
  ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΝΙ ΠΟΥ ΒΕΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΔΑ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ.
  ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΧΤΙΚΙΟ ΚΑΙ ΚΟΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ ΤΕΡΜΑ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΤΕΙΡΑ ΒΟΥΛΗ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: