Χτύπησαν άγρια το μπλοκ της ΛΑΕ- Τέσσερις τραυματίες

Ματ και Βία κατά αντιμνημονιακών. Με άγρια καταστολή αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ όσους παραμένουν αντιμνημονιακοί.

13177475_10209111901024210_7086633941670033936_nΤο μπλοκ που είχε η Λαϊκή ενότητα στην μεγάλη κινητοποίηση του Συντάγματος κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου δέχθηκε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τέσσερα στελέχη και μέλη της ΛΑΕ, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι η Σόφη Παπαδόγιαννη, στέλεχος  της ΛΑΕ, η οποία δέχθηκε στο κεφάλι δακρυγόνο, το οποίο στη συνέχεια έπεσε μπροστά στο πανό του μπλοκ και στα πόδια άλλων ηγετικών στελεχών, μεταξύ των οποίων ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης.

Τραυματίστηκε επίσης και το στέλεχος Βασίλης Μαρκίδης, ενώ με εγκαύματα μεταφέρθηκαν για περίθαλψη και άλλα δύο μέλη του κόμματος. Η Λαϊκή Ενότητα είναι οργισμένη με τη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων και την πολιτική τους ηγεσίας.

Κατά τη ΛΑΕ υπήρξε συγκεκριμένο σχέδιο από την κυβέρνηση για να διαλύσει τη λαϊκή συγκέντρωση και να αποτρέψει την ολονύχτια διαμαρτυρία που επιθυμούσαν να οργανώσουν χιλιάδες διαδηλωτές.

Η ΛΑΕ καταγγέλλει ότι “η παραδομένη νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα, έντρομη από την κοσμοσυρροή, βρήκε ευκαιρία και διάτρητο άλλοθι τους λεγόμενους »αντιεξουσιαστές» για να εξαπολύσει μια πρωτοφανή επιχείρηση βίας και αίματος ενάντια στο ειρηνικό πλήθος και με σκοπό τη βίαιη διάλυσή του”.

Στελέχη της ΛΑΕ αναφέρουν ότι “απρόκλητα οι σιδερόφρακτες και πολυπληθέστατες διμοιρίες των ΜΑΤ, με αφορμή τους »αναρχικούς», άρχισαν να ρίχνουν στο ψαχνό βροχή από δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης τόσο από τον αέρα όσο και στο έδαφος”.

Θεωρούν ότι “στόχος της βάρβαρης κυβερνητικής επιχείρησης βίας ήταν τα μεγάλα μπλοκ της ΛΑΕ και άλλων οργανώσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ κ.α)”.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε εξέδωσε την εξής δήλωση:
3 pings

  1. […] Ματ και Βία κατά αντιμνημονιακών. Με άγρια καταστολή αντιμετωπίζει… η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ όσους παραμένουν αντιμνημονιακοί. Το μπλοκ που είχε η Λαϊκή ενότητα στην μεγάλη κινητοποίηση του Συντάγματος κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου δέχθηκε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τέσσερα στελέχη και μέλη της ΛΑΕ, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι η Σόφη Παπαδόγιαννη, στέλεχος  της ΛΑΕ, η οποία δέχθηκε στο κεφάλι δακρυγόνο, το οποίο στη συνέχεια έπεσε μπροστά στο πανό του μπλοκ και στα πόδια άλλων ηγετικών στελεχών, μεταξύ των οποίων ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης. Τραυματίστηκε επίσης και το στέλεχος Βασίλης Μαρκίδης, ενώ με εγκαύματα μεταφέρθηκαν για περίθαλψη και άλλα δύο μέλη του κόμματος. Η Λαϊκή Ενότητα είναι οργισμένη με τη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων και την πολιτική τους ηγεσίας. Κατά τη ΛΑΕ υπήρξε συγκεκριμένο σχέδιο από την κυβέρνηση για να διαλύσει τη λαϊκή συγκέντρωση και να αποτρέψει την ολονύχτια διαμαρτυρία που επιθυμούσαν να οργανώσουν χιλιάδες διαδηλωτές. Η ΛΑΕ καταγγέλλει ότι “η παραδομένη νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα, έντρομη από την κοσμοσυρροή, βρήκε ευκαιρία και διάτρητο άλλοθι τους λεγόμενους »αντιεξουσιαστές» για να εξαπολύσει μια πρωτοφανή επιχείρηση βίας και αίματος ενάντια στο ειρηνικό πλήθος και με σκοπό τη βίαιη διάλυσή του”. Στελέχη της ΛΑΕ αναφέρουν ότι “απρόκλητα οι σιδερόφρακτες και πολυπληθέστατες διμοιρίες των ΜΑΤ, με αφορμή τους »αναρχικούς», άρχισαν να ρίχνουν στο ψαχνό βροχή από δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης τόσο από τον αέρα όσο και στο έδαφος”. Θεωρούν ότι “στόχος της βάρβαρης κυβερνητικής επιχείρησης βίας ήταν τα μεγάλα μπλοκ της ΛΑΕ και άλλων οργανώσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ κ.α)”.Πηγή […]

  2. […] Ματ και Βία κατά αντιμνημονιακών. Με άγρια καταστολή αντιμετωπίζει… η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ όσους παραμένουν αντιμνημονιακοί. Το μπλοκ που είχε η Λαϊκή ενότητα στην μεγάλη κινητοποίηση του Συντάγματος κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου δέχθηκε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τέσσερα στελέχη και μέλη της ΛΑΕ, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι η Σόφη Παπαδόγιαννη, στέλεχος  της ΛΑΕ, η οποία δέχθηκε στο κεφάλι δακρυγόνο, το οποίο στη συνέχεια έπεσε μπροστά στο πανό του μπλοκ και στα πόδια άλλων ηγετικών στελεχών, μεταξύ των οποίων ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης. Τραυματίστηκε επίσης και το στέλεχος Βασίλης Μαρκίδης, ενώ με εγκαύματα μεταφέρθηκαν για περίθαλψη και άλλα δύο μέλη του κόμματος. Η Λαϊκή Ενότητα είναι οργισμένη με τη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων και την πολιτική τους ηγεσίας. Κατά τη ΛΑΕ υπήρξε συγκεκριμένο σχέδιο από την κυβέρνηση για να διαλύσει τη λαϊκή συγκέντρωση και να αποτρέψει την ολονύχτια διαμαρτυρία που επιθυμούσαν να οργανώσουν χιλιάδες διαδηλωτές. Η ΛΑΕ καταγγέλλει ότι “η παραδομένη νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα, έντρομη από την κοσμοσυρροή, βρήκε ευκαιρία και διάτρητο άλλοθι τους λεγόμενους »αντιεξουσιαστές» για να εξαπολύσει μια πρωτοφανή επιχείρηση βίας και αίματος ενάντια στο ειρηνικό πλήθος και με σκοπό τη βίαιη διάλυσή του”. Στελέχη της ΛΑΕ αναφέρουν ότι “απρόκλητα οι σιδερόφρακτες και πολυπληθέστατες διμοιρίες των ΜΑΤ, με αφορμή τους »αναρχικούς», άρχισαν να ρίχνουν στο ψαχνό βροχή από δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης τόσο από τον αέρα όσο και στο έδαφος”. Θεωρούν ότι “στόχος της βάρβαρης κυβερνητικής επιχείρησης βίας ήταν τα μεγάλα μπλοκ της ΛΑΕ και άλλων οργανώσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ κ.α)”.Πηγή […]

  3. […] Matt and Violence against αντιμνημονιακών. With fierce repression it faces…the government SYRIZA / ANEL those who remain αντιμνημονιακοί. The block that had the People’s unity in the great mobilisation of the Constitution against the insurance bill was attacked by the police forces, injuring at least four officers and members of the PEOPLE, who were transported to the hospital. Among the wounded is Sophie Παπαδόγιαννη, strain of PEOPLE, which was in the head of tear gas, which is then dropped in front of the banners of the block and on the feet of other leaders, including mr Lafazanis and Dimitris Στρατούλης. Also injured and the strain Claus Markidis, while with burns were transported for treatment and two other members of the party. The Pop Module is furious with the behaviour of the police forces and their political leadership. During the PEOPLE, there was a concrete plan by the government to dissolve the people’s concentration and prevent the all-night protest that wanted to organize thousands of protesters. The PEOPLE complained that “the resigned νεομνημονιακή government Tsipras, fearful of the throng, he found opportunity and a perforated alibi, the so-called “anti-authoritarians” to unleash an unprecedented business of blood and violence against the peaceful crowd, and with a view to the violent dissolution”. Strains of the PEOPLE reporting that “without provocation, the σιδερόφρακτες and overpopulated squads of the riot police, on the occasion of the “anarchists”, they started throwing in the meat of this rain of tear gas and sound bombs flash from both the air and on the ground”. Consider that “the goal of brutal government undertaking violence was the big blocks of PEOPLE and other organisations (ANTARSYA, EPAM, etc.)”.Source […]

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: