Κάλεσμα στις δυνάμεις της Αριστεράς για κοινή δράση για να προστατευτεί η λαϊκή κατοικία!

Λάρισα, Συντονισμός

Σε συντονισμό για την δημιουργία ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ της ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ καλεί η ΛΑΕ Λάρισας.

PLISTIRIASMOIΞεκίνησαν ήδη από 1η Ιούνη κατασχέσεις και πλειστηριασμοί εξπρές σε ακίνητα ΚΑΙ σπίτια που χρησιμοποιούνται ως πρώτη κατοικία, σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών «κόκκινων» δανείων αλλά και πολιτών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τιμή εκκίνησης θα είναι όχι οι υψηλές αντικειμενικές αξίες αλλά η εξευτελιστική εμπορική αξία του ακινήτου, η οποία θα προσδιορίζεται,  με ευθύνη του αρμόδιου δικαστικού επιμελητή, από πιστοποιημένο στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμητή, που μπορεί να είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Έτσι, δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους θα βρεθούν στο δρόμο, θυσία στον Μολώχτου 3ου μνημονίου, για την εξυπηρέτηση ενός παράνομου και μη βιώσιμου χρέους που δεν πρέπει να πληρωθεί.  Σ’ αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με πλήρη συνείδηση, στερεί από χιλιάδες οικογένειες, που επλήγησαν από τη μνημονιακή λεηλασία, την πρώτη τους κατοικία ή την ακίνητη περιουσία τους, για να τη χαρίσει στις τράπεζες και στα κοράκια.

Όμως το δικαίωμα στην κατοικία προστατεύεται συνταγματικά.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας ξεσπιτώσει και να μας πετάξει στο δρόμο. Δεν θα παζαρέψουμε την κατοικία μας, απαραίτητο όρο αξιοπρεπούς διαβίωσης στις σημερινές συνθήκες, όπου τα εισοδήματα εκατομμυρίων ανθρώπων δεν επαρκούν για την κάλυψη στοιχειωδών βιοτικών αναγκών.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ  ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΜΕΣΑ.

Στις δυνάμεις της Αριστεράς που αντιπαλεύουν την νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, σε σωματεία, οργανώσεις, φορείς, συλλογικότητες, επιστημονικούς συλλόγους, δομές αλληλεγγύης, σε όλους όσους κινδυνεύουν από τις δολοφονικές αυτές ρυθμίσεις, ώστε να δράσουμε από κοινού για να προστατεύσουμε την λαϊκή κατοικία και να ματαιώσουμε κάθε πλειστηριασμό.

Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι στην πρώτη γραμμή, θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις  δράσεις αποτροπής αυτών των πλειστηριασμών της  ντροπής.
2 Σχόλια

  • ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΡΤΣΙΚΟΥ on 2 Ιουνίου 2016 at 12:04

  Ενωμένοι ποτέ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΊΝΑΙ
  Η ΝΤΡΟΠΉ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΆΣ………ΕΊΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ
  ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ
  ΕΓΏ ΠΙΣΤΕΎΩ ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΕΊΝΑΙ.. …..ΑΓΏΝΑΣ……ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ…….ΠΑΤΡΊΔΑ.. …..ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ.. …ΑΛΛΕΓΓΥΗ…ΔΡΑΣΗ……ΟΛΟΙ..ΜΑΖΊ ΠΆΝΤΑ ΝΙΚΗ…..
  ΣΉΜΕΡΑ ΕΓΏ ΑΎΡΙΟ ΕΣΎ.. ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΛΟΙΠΌΝ ΠΆΝΩ ΣΤΟΥΣ ..
  …………..ΦΑΣΗΣΤΕΣ.. ……..

 1. ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.. ..ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΟΙ…..

  ΤΑ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΤΕ ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΓΚΑΒΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΕΙΤΕ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΙΤΕ ΜΠΛΕ ΕΙΤΕ ΓΡΚΙΖΟΙ.

  Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ ΦΡΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ ΕΓΡΑΨΕ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΓΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΕΛΗ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΡΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΙΑ.

  ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΓΕΛΗ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ…MENSCHEN HERDEN.
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΜΕΛΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΑΛΑ
  ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΙΑ.
  ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: