Οι Ευρωπαϊστές τρώνε και γλεντούν με φόντο την κατεχόμενη Ακρόπολη (photo)

13307289_10208328054571901_6538753880389261295_nΔιαλύουν την πατρίδα και τις ζωές  με κάθε νέο μέτρο  υπερήφανοι  για την  «ευρωπαϊκότητα» τους!

Στο τραπέζι η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα

Θύματα πάλι οι εργαζόμενοι – Πιο δύσκολες οι απεργίες, ευκολότερες οι ομαδικές απολύσεις

Νέο σοκ περιμένει την αγορά εργασίας το φθινόπωρο, με μειώσεις του εργατικού κόστους, περικοπές 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ντόμινο απολύσεων, πλήρη αναδιάρθρωση της λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τον τρόπο λήψης της απόφασης των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», ουσιαστικά πρόκειται για το «πακέτο μέτρων για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα» το οποίο θα κληθεί να αποδεχτεί και να υλοποιήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης προκειμένου να απελευθερωθεί η επόμενη δόση του δανείου το ερχόμενο φθινόπωρο.

Οι Ευρωπαϊστές  τρώνε και γλεντούν με φόντο την κατεχόμενη Ακρόπολη (photo)

Το σκληρότερο μέτρο που θα δοκιμάσει τη συνοχή και τις αντοχές της κυβέρνησης αφορά την κατάργηση δύο μισθών (δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα αδείας), κυρίως για τους νεοπροσλαμβανόμενους, αφού για τους ήδη εργαζόμενους αναμένεται να προταθεί ο επιμερισμός των ποσών αυτών στους εναπομείναντες 12 μισθούς.

Αλλαγή στο καθεστώς προστασίας των συνδικαλιστών και μείωση των αδειών που δικαιούνται

Οι συνδικαλιστές θα μπορεί να απολύονται σε περιπτώσεις ποινικών αδικημάτων ή απιστίας ή μετά από μακρά απουσία από την εργασία τους και παράλληλα μείωση των ημερών της άδειας που δικαιούνται.

Επίσης, αναμένονται αλλαγές με τον συνδικαλιστικό νόμο και στην οργάνωση και δομή των συνδικάτων, όπως και στον τρόπο χρηματοδότησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ομαδικές απολύσεις και λοκ άουτ

Σε ότι αφορά στις ομαδικές απολύσεις αναμένεται άρση των περιορισμών για μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ στο τραπέζι έχει τεθεί και η επαναφορά του λοκ άουτ, δηλαδή το κλείσιμο της επιχείρησης σε περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων.
1 Σχόλιο

    • makis on 6 Ιουνίου 2016 at 12:52

    ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΡΕΞΗ.
    ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: