Μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα ο κόσμος θα ψηφίσει Τσίπρα!

TipKyrΗ εκτίμηση είναι ότι αν σήμερα η ελληνική κοινωνία κληθεί να επιλέξει με στενά κριτήρια μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα, θα επιλέξει  για πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα.

Η επιλογή αυτή είναι πολυπαραγοντική αλλά κυρίως έχει να κάνει με την αίσθηση «αλλαγής» πολιτικού προσωπικού το οποίο δημιουργήθηκε με την ανάληψη εξουσίας από ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.  Ακόμη και αν κάνει λάθη -αυτό το προσωπικό-  είναι  πολιτικά νέο και τα λάθη του είναι στην άσκηση πολιτικής και είναι συγχωρητέα ως πολιτικά.

Η κοινωνία θα μεταβάλει την στάση της μόνο αν αντιληφθεί ότι υπάρχουν θέματα η ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εντιμότητα και ζητήματα ηθικής τάξης αυτού του πολιτικού προσωπικού. Μια τέτοια εξέλιξη θα επέφερε συνολικά  πλήγμα συνολικά στο πολιτικό σκηνικό οδηγώντας το σε αδιέξοδο.

Συμπληρωματικά υπάρχει στην κοινωνία η ανάγκη μη επιστροφής στο «παλιό» στο οποίο ανήκει αμετάκλητα η οικογένεια Μητσοτάκη η οποία είναι η μια εκ των τριών  -μαζί με τους Παπανδρέου και τους Καραμανλήδες- που χρεοκόπησαν την Ελλάδα και  έκρυψαν στις αυλές και στις κατά καιρούς κουστωδίες τους κάθε μικρό ή μεγάλο λαμόγιο από την μεταπολίτευση και μετά.

Ακόμη η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτακη σε θέση ευθύνης δεν εμπεριέχει καμία έκπληξη για την ελληνική κοινωνία. Στην πραγματικότητα όλοι ξέρουμε ποια πολιτική θα εφαρμόσει καθώς διετέλεσε κορυφαίος μνημονιακός υπουργός προηγούμενων φιλογερμανικών κυβερνήσεων ενώ και η οικογένεια  του σχετίστηκε στενά με τον Χριστοφοράκο. Όλα αυτά λειτουργούν επικουρικά στην ανάγκη μη επιστροφής στο «παλιό».

Συμπερασματικά ο Τσιπρας  δεν είναι τίποτα σπουδαίο αλλά ο Μητσοτάκης είναι σίγουρα κακός.

Στην πραγματικότητα μόνο η φθορά από τα Αριστερά, μέσα από ένα συνασπισμό αντιμνημονιακων με επεξεργασμένη θέση για Grexit, θα μπορούσε να απειλήσει την  τρέχουσα πολιτική κυριαρχία Τσίπρα και την «συστημική» εξουσία που προσπαθεί  να στήσει ένα νέο φιλοευρωπαϊκό μνημονιακό δικοματισμό.

Αν υπάρξει αριστερή προοπτική  θα δούμε ότι τα συστημικά ΜΜΕ νταβατζήδες και τραπεζίτες να συσπειρώνονται γύρω από  το ισχυρό τους χαρτί τον Τσίπρα, με δεδομένο ότι ο Μητσοτάκης είναι παντελώς ανίκανος να εμπνεύσει κάτι νέο στο εκλογικό σώμα.

Αν δεν συμβεί αυτό το μόνο χαρτί που έχει να παίξει ο Κυριάκος  και το σύστημα είναι να ποντάρει στην απαξίωση της πολιτικής στην απάθεια και στην αποχή του κόσμου.

Σημειώνεται ότι ερώτηση σε πρόσφατη δημοσκόπηση το 52,6% των ερωτηθέντων απαντά πως πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της έναντι 35,5% που τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών. Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου «αν σήμερα είχαμε βουλευτικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε», η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 20,8% έναντι 17,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά τα τραγικά ποσοστά δείχνουν το πολιτικό πρόβλημα στην χώρα το οποίο δημιουργήθηκε από την μνημονιακή στροφή ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αλλά επ ουδενί δεν δείχνουν ότι η μνημονιακή ΝΔ και η οικογένεια Μητσοτάκη είναι η λύση.
Αρέσει σε %d bloggers: