Η Ευρώπη αποτυγχάνει γιατί δεν έχει κοινό ενιαίο εκλογικό Σώμα

Η Αριστερή απάντηση σε αυτή την Ευρώπη ειναι το βάθεμα της δημοκρατίας. Ένα ενιαίο εκλογικό σώμα, το οποίο μοιραία θα αποκτήσει ταξικά υπερθνικά χαρακτηριστικά…

σημαιαΑν η Ευρώπη θέλει να προχωρήσει μπορεί να το κάνει μόνο αν δημιουργήσει άμεσα ένα κοινό εκλογικό σώμα το οποίο θα εκλέγει και θα ελέγχει όλα τα όργανα σε κάθε επίπεδο και θα χαράσσει πολιτική.

Σήμερα δεν είναι  δημοκρατικό ούτε ανεκτό να ψηφίζουμε βουλευτές,   ευρωβουλευτές, και κυβερνήτες και να κυβερνά ο Σοιμπλε η Μερκελ και ο Ολαντ, η διακυβερνητική το ευρωγκρουπ  η ΕΚΤ ή το EWG.

Σίγουρα δεν μπορεί να προχωρήσει ως Ευρώπη των Γερμανών στην οποία κάνουν κουμάντο  οι φυτευτοί, οι γραφειοκράτες, οι λομπίστες και οι ανεξέλεγκτοι κεντρικοί τραπεζίτες.

Οι τοπικές εκλογές και οι τοπικές πολιτικές ατζέντες  δημιουργούν 28 εκλογικούς κύκλους  και τελικά  μεγάλα και μικρά έθνη. Δημιουργούν  ισχυρούς  και φτωχούς συγγενείς, μεγάλες και μικρές δυνάμεις, άξονες, κέντρο, κράτη δορυφόρους και περιφέρεια.

Βυθισμένο μέσα στους αλλεπάλληλους  εκλογικούς κύκλους  το σχέδιο καταλήγει μια Ευρώπη όπου οι λαοί αντιπαθούν και αντιμάχονται ο ένας τον άλλο, και οι μικροί λαοί των λίγων βουλευτών,  φτωχοί και ενδεείς εκλιπαρούν για δικαιοσύνη.

Μόνο όταν αισθανθούμε ότι αντιπροσωπευόμαστε ισότιμα σε αυτή την Ευρώπη και ότι μπορούμε να την αλλάξουμε ανά πάσα στιγμή -μόνο τότε- θα  δεχτούμε να την ανταλλάξουμε με τα δοκιμασμένα έθνη.

Και επειδή αυτό δεν είναι εφικτό ή ορατό στο κοντινό μέλλον καθώς κανείς δεν  θέλει πραγματικά να παραδώσει  την εθνική κυριαρχία και εξουσία που κατέχει, σε κάτι υπερεθνικό όπως ένα κοινό και ενιαίο εκλογικό σώμα, το οποίο μοιραία θα αποκτήσει ταξικά υπερθνικά χαρακτηριστικά,  ας μην κοροϊδευόμαστε…

Είναι βέβαιο  ότι το να διαλυθεί η Ευρώπη ειναι  το πρώτο βήμα για να υπάρξει μια άλλη, καλύτερη…

Χωρίς αυτή την στοχοθεσία  κάθε προσπάθεια κατά του ευρωπαϊκού σχεδίου θα ρέπει προς τα  ακροδεξιά
Αρέσει σε %d bloggers: