ΜΕΡΚΕΛ: Πρέπει να σταματήσουμε την έξοδο άλλων χωρών από την ΕΕ

 ImageHandler.ashx__22Αν  ληφθούν υπ όψη οι απόψεις των συνεργατών της κ Μερκελ, το Βερολίνο φαίνεται ότι προς το παρόν έχει αποφασίσει να τηρήσει σκληρή στάση, με στόχο να μην υπάρξουν μιμητές του Brexit, αν και οι ίδια  φαίνεται πιο συμβιβαστική και οι δικές της δηλώσεις  είναι πιο διπλωματικές,

– «Πρέπει να σταματήσουμε την έξοδο άλλων χωρών από την Ε.Ε», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, εξαίροντας την αναγκαιότητα άμεσης δράσης από την πλευρά της γηραιάς ηπείρου.

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι, οι χρηματαγορές είναι ιδιαίτερα ανήσυχες και ότι η Ε.Ε δεν θα μπορεί πλέον να κυβερνηθεί, μιλώντας στο συνέδριο του Xριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

 Συνέχισε λέγοντας πως και οι 27 χώρες που έχουν απομείνει στην Ε.Ε θα πρέπει να πάρουν μια κοινή γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο θα πορευτούν μπροστά μετά το Brexit.

 Μια ημέρα νωρίτερα, ο επικεφαλής του CDU Φόλκερ Κάουντερ και στενός συνεργάτης της Μέρκελ σε μια πιο επιθετική στάση ξεκαθάρισε, ότι η Βρετανία δεν πρέπει να έχει ιδιαίτερη μεταχείριση στη διαπραγμάτευση της εξόδου της από τους κόλπους της Ε.Ε.

«Δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη μεταχείριση, δεν θα υπάρξουν δώρα», επισήμανε ο Φόλκερ Κάουντερ. Στη συνέχεια είπε, ότι η Βρετανία είναι σημαντικός οικονομικός και εμπορικός εταίρος της Γερμανίας και ότι είναι ζωτικής σημασίας η Ε.Ε να διεξαγάγει συνομιλίες εξόδου με τη Βρετανία διασφαλίζοντας τη συνέχιση των καλών σχέσεων.

Τάχθηκε υπέρ μίας περισσότερο χαλαρής στάσης ως προς το χρονοδιάγραμμα της επίκλησης του άρθρου 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης από τη Βρετανία,συμφωνώντας με τη Μέρκελ. Ωστόσο δήλωσε, ότι θα ήταν καλό το Λονδίνο να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 σύντομα.
Αρέσει σε %d bloggers: