Κ. Λαπαβίτσας: Η ΕΕ δεν έχει καμιά πρόθεση για αλλαγή. Η χώρα μας πρέπει να δει τα πράγματα ευρύτερα.

Η οπτική Ντελόρ για Ε.Ε. και η ομοσπονδοποίηση τέλος

lapavitsasΜετά το Brexit , η Ε.Ε. με την οπτική Ντελόρ και η πίεση για ακόμη μεγαλύτερη ομοσπονδοποίηση και ολοκλήρωση , τελειώνουν, εκτιμά ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου και πολιτικός Κώστας Λαπαβίτσας μιλώντας στον 9.84. Το αποτέλεσμα κατά τον ίδιο έχει σαφές ταξικό πρόσημο αφού τα φτωχά και λαϊκά στρώματα ψήφισαν κυρίως Brexit, όμως το πρόβλημα είναι πως εκφραστές του Brexit  κυρίαρχα στη πολιτική σκηνή, είναι οι ακραίες δεξιές και νεοφιλελεύθερες  φυσιογνωμίες της Βρετανίας. 

Κ. Λαπαβίτσας: H EE  δεν έχει καμιά πρόθεση για αλλαγή βρίσκεται σε κατάσταση αποσάθρωσης γενικευμένης αστάθεια και ιστορικής αλλαγής. Η οπτική Ντελόρ για Ε.Ε. και η ομοσπονδοποίηση τέλειωσε και η χώρα μας πρέπει να δει τα πράγματα ευρύτερα.

Ο Κ. Λαπαβίτσας  εκτίμησε πως η συζήτηση έχει ανοίξει, οι αλλαγές είναι ιστορικής σημασίας στην Ευρώπη, κατά την γνώμη του η απάντηση «περισσότερη Ευρώπη» είναι λάθος και από την δομή της η Ε.Ε. πατώντας πάνω στο ευρώ, ουσιαστικά αδυνατεί να αλλάξει έχοντας γίνει θεσμικά ο αντιδημοκρατικός μηχανισμός επιβολής στις χώρες μέλη της Ε.Ε. Αν οι λαοί είπε βγουν στο προσκήνιο υπάρχει ελπίδα για μία άλλη πορεία, διαφορετικά ακόμη και η επιστροφή από τον αντιδραστικό υπερεθνικό οργανισμό της Ε.Ε. σε κυρίαρχα έθνη -κράτη που από μόνο του στις μέρες μας θα ήταν θετικό , μπορεί να οδηγήσει σε «τέρατα» και εθνικισμούς με απρόβλεπτες  εξελίξεις
Αρέσει σε %d bloggers: